سرمایهگذاری 4 میلیارد دلاری برای افزایش تولید گاز از میدانهای مستقل
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: یکی از مهمترین پروژهها با بیش از 4 میلیارد دلار سرمایهگذاری طرح ضربتی است که در قالب 15 بسته ارائه شده است.
آقای مهدی حیدری با اشاره به ذخیرهسازی گاز و تأمین سوخت زمستانی با بیان اینکه تولید نفت بیش از 100 سال در کشور قدمت دارد، گفت: این زنجیره ارزش بهتدریج تکمیل شده است.
او ادامه داد: در زمینه تولید گاز دو شرکت راهبردی در تولید گاز وجود دارد. شرکت نفت و گاز پارس در اواخر دهه 70 توسعه میدان مشترک پارس جنوبی را آغاز کرد.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تأکید کرد: شرکت نفت مناطق مرکزی نیز توسعه میدانهای گازی مستقل را بهعهده داشت و اوایل دهه 80 که در نفت و گاز پارس 100 میلیون مترمکعب گاز تولید میشد، در نفت مناطق مرکزی حدود 300 میلیون مترمکعب تولید میکردیم.
حیدری با اشاره به اینکه البته در آن زمان توجه به توسعه میدانهای مشترک وجود داشت و در میدانهای داخل کشور و میدانهای مستقل سرمایهگذاری کاهش یافت، گفت: با پایان توسعه پارس جنوبی، اکنون در تولید گاز تمرکز ویژهای در نفت مناطق مرکزی وجود دارد و این شرکت در 17 استان کشور برای تولید نفت و گاز فعال است.
او افزود: افزون بر تولید و توسعه میدانهای نفتی، تولید و توسعه میدانهای گازی و ذخیرهسازی گاز نیز جزء وظایف این شرکت است و تولید آب نیز به این شرکت محول شده است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران ادامه داد: در این شرکت، توسعه در میدانهای نفتی غرب کشور و استان فارس متمرکز است.
حیدری تأکید کرد: یکی از مهمترین پروژهها با بیش از 4 میلیارد دلار سرمایهگذاری طرح ضربتی است که در قالب 15 بسته ارائه شده و با اتمام آن نزدیک به 5 فاز پارس جنوبی به تولید گاز افزوده خواهد شد.
او گفت: این طرح ضربتی شامل توسعه میدان توس، باباقیر و بیستون و 10 میدان گازی در استانهای فارس بوشهر، هرمزگان و... است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با بیان اینکه در کنار توسعه میدانهای گازی، احداث ایستگاه تقویت فشار نیز در دستور کار قرار دارد، افزود: ساخت هفت ایستگاه تقویت فشار برای میدانهایی که در یکسوم پایانی عمر خود قرار دارند نیز انجام خواهد شد که شامل ایستگاههای تقویت فشار کنگان، نار، هما، وراوی، تنگه بیجار و... خواهد بود.
حیدری ادامه داد: وزیر نفت در ابلاغیهای تعیین تکلیف کرد که بخش ذخیرهسازی جزء سراجه و شوریجه به شرکت ملی نفت واگذار شود. شرکت نفت نیز در بحث ذخیرهسازی محوریت را به نفت مناطق مرکزی داده است.
او با بیان اینکه زمستان 86 ذخیرهسازی آغاز شد، گفت: اکنون ارزش ذخیرهسازی مشخص میشود تا آنجا که در زمستان سرد سال گذشته از مخازن ذخیرهسازی سراجه و شوریجه حدود یک فاز پارس جنوبی گاز برداشت شد.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران افزود: نقش سراجه در نزدیکی به تهران و شمال کشور و شوریجه در شمال شرق کشور بسیار راهبردی است.
حیدری با اشاره به اینکه در ذخیرهسازی نسبت به دنیا عقب هستیم، ادامه داد: سه میدان شامل بانکول در استان ایلام، مختار در استان کهگیلویه و بویر احمد و قزلتپه در استان گلستان برای ذخیرهسازی گاز در نظر گرفته شد.
او گفت: تولید آب در استان سیستان و بلوچستان نیز در جریان است و مطالعاتی انجام شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه