جمعه 28 اردیبهشت 1403

سرنخ «شرکت کاغذی» واسطه، «کور» است / پشت‌پرده واگذاری «شاسی‌بلندها» به نمایندگان چه کسانی هستند؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
سرنخ «شرکت کاغذی» واسطه، «کور» است / پشت‌پرده واگذاری «شاسی‌بلندها» به نمایندگان چه کسانی هستند؟

فراز نوشت: احتمالا زهرا و اعظم کونانی افراد اصلی این ماجرا نباشند و شرکت «رادین مبین غرب» تنها به نام آنها ثبت شده باشد.

  • ابتدای هفته جاری بود که ماجرای واگذاری 75 دستگاه خودرو شاسی بلند به نمایندگان مجلس از سوی احمد علیرضابیگی، نماینده مجلس افشا شد و حالا در گزارش بازرس ویژه رییس دولت سیزدهم نیز این ماجرا تایید شده است. چند روز مانده به استیضاح فاطمی امین، وزیر صمت یکی از نمایندگان مجلس در مصاحبه ای اعلام کرد که در جریان استیضاح قبلی وزیر صمت 75 دستگاه خودرو شاسی بلند شامل فیدیلتی و دیگنیتی به نمایندگان واگذار شده است.
  • موضوعی که ابتدا به تندی از سوی وزارت صمت رد شد و سپس به شکایت از علیرضا بیگی انجامید اما در همین حال کانال بهار (نزدیک به محمود احمدی نژاد) اقدام به انتشار لیست دریافت کنندگان کرد. فاطمی امین نیز در جریان استیضاح خود ابتدا این موضوع را رد کرد و سپس گفت که این موضوع متعلق به سال 1400 بوده. او همچنین گروه بهمن را یک خودروسازی متخلف نامید و تاکید کرد که از این ماجرا بی خبر بوده و واگذاری این حواله ها حتی به قبل از حضور او در وزارت صمت برمی گردد. حالا امروز بازرس ویژه رییسی از گزارشی محرمانه درباره واگذاری خودروهای رانتی صحبت کرده و اتفاقا گفته که این ماجرا تا سال 1401 هم ادامه داشته است.
  • حسن درویشیان‌، بازرس ویژه رییس جمهوری به ایرنا گفته است:«بررسی‌های قبلی انجام شده و مدارک به‌دست آمده حاکیست تفاهم‌نامه‌ای از تابستان 1400 و قبل از تشکیل کابینه دولت سیزدهم بین یک شرکت شبه کاغذی غیرمرتبط (رادین مبین غرب) با آن خودروساز منعقد و طبق مستندات بدست آمده، با کارسازی یکی از مسؤلان وقت در مجلس نسبت به واگذاری بیش از یکصد خودرو به قیمت کارخانه و بدون قرعه‌کشی به تعدادی از ایشان و براساس معرفی و واسطه‌گری شرکت صوری مذکور انجام شده و این رویه تا اواسط 1401 ادامه یافته که طبق بررسی انجام شده، وزیر وقت صمت اطلاعی از وقوع و یا کم و کیف آن نداشته و ظاهراً تعدادی از نمایندگان هم از آن بی اطلاع بوده‌اند.»
  • اینکه چطور فاطمی امین از این واگذاری ها بی خبر بوده، موضوع دیگری ست اما در این گزارش می خواهیم بفهمیم شرکت رادین مبین غرب متعلق به چه کسی است؟ اطلاعات موجود در رسمیو می گوید که این شرکت در تاریخ 18 فروردین 1397 با موضوع مشاوره نصب اجراء راه اندازی تعمیر و نگهداری کلیه پروژه‌های عمرانی کامپیوتری الکتریکی مکانیکی انجام کلیه پروژه‌های مرتبط با فضای سبز انجام کلیه امور پیمانکاری خرید و فروش واردات و صادرات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی عقد قرارداد با کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی ایجاد شعبه نمایندگی در سراسر ایران و جهان اخذ وام و تسهیلات ارزی و ریالی از بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری در داخل و خارج از کشور شرکت در کلیه نمایشگاه‌های داخلی و خارجی شرکت در کلیه مناقصات و مزایدات دولتی و خصوصی به ثبت رسیده است.
  • زهرا کونانی و اعظم کونانی ثبت کنندگان این شرکت بوده و سرمایه ثبتی شرکت 190 هزار تومان بوده است. پس از آگهی ثبت شرکت 3 آگهی تغییرات وجود دارد که همگی مربوط به موضوع جابه جایی محل دفتر شرکت طی همان یک سال 1397 است. با سرچ این دو نام هیچ اطلاعات دیگری به غیر از اینکه این دو نفر اهل کوهدشت استان لرستان هستند به دست نمی آید. بنابراین به نظر می رسد که این شرکت کاغذی بوده و با سرمایه 190 هزار تومانی در حالیکه باید در زمینه دیگری فعالیت می کرده، به واسطه گری برای واگذاری خودرو تبدیل شده است.
  • از ظواهر مساله می‌توان اینگونه حدس زد که احتمالا زهرا و اعظم کونانی افراد اصلی این ماجرا نباشند و شرکت «رادین مبین غرب» تنها به نام آنها ثبت شده باشد. همانگونه که در سال‌های اخیر بسیاری از شرکت‌های آلوده به فعالیت‌های فراقانونی یا غیرقانونی در عمل به نام افرادی ثبت شده بودند که ارتباط عملی و سود چندانی در جریان آن فعالیت‌ها نداشتند. علی الخصوص اینکه هیچ شرکت و فعالیت اقتصادی دیگری به نام این دو فرد پیدا نمی‌شود. حالا سوال این است که افراد اصلی پشت این جریان و شرکت «رادین مبین غرب» چه کسانی هستند؟

    بیشتر بخوانید:

کد خبر 1762007