پنج‌شنبه 8 آذر 1403

سرپل‌ذهاب در سوگ سرور و سالار شهیدان غرق در سوگ و ماتم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سرپل‌ذهاب در سوگ سرور و سالار شهیدان غرق در سوگ و ماتم

قصرشیرین - ایرنا - مردم شهرستان سرپل‌ذهاب با فرا رسیدن ماه محرم و سیاه‌پوش کردن مساجد، خیابان‌ها و کوچه‌های این شهرستان در غم شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) غرق در سوگ و ماتم هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ماه محرم در واقع بازسازی و یادآوری واقعه ی خونین کربلا است و پرشورترین سوگواری‌های این ایام از یکم تا یازدهم محرم و اربعین امام حسین (ع) و یارانش در سرپل ذهاب همچون دیگر نقاط کشور برپا می شود که نشانه علاقه و ارادات و اشتیاق مردم این خطه به سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) است.

مراسم سوگواری ماه محرم در سرپل ذهاب در 2 سال گذشته به علت شیوع ویروس کرونا با محدودیت هایی برگزار شد ولی امسال با توجه به وضعیت واکسیناسیون و همکاری مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی، این خطه همچون سایر نقاط کشور با آداب و مراسم خاصی همراه است و عاشقان خاندان عصمت و طهارت (ع) از اولین شب محرم با حضور در هیات های عزاداری در نقاط مختلف شهرستان پای منبرها، سخنرانی ها و برپایی مجالس سوگواری و عزاداری حضوری چشمگیر دارند.

حس و حال محرم و عزای حسین (ع) در کوچه پس کوچه های این شهر پیچیده و هیات های‌عزاداری از کوچک و بزرگ در تکاپوی آماده کردن تکایا و حسینیه های خود هستند.

علم های عزای حسین (ع) بر بام خانه ها و مساجد و مغازه ها برافراشته شده و همه بر اساس توان خود از مال و دارایی و ارادت خود مایه گذاشته تا عزای حسین (ع) تا هرچه منظم تر و با ارزش تر برگزار شود.

طبق یک سنت دیرینه هیات های عزاداری در روز نهم ماه محرم مصادف با شهادت حضرت ابوالفضل العباس در سطح شهرستان با حرکت دسته جات سینه‌زنی ارادت خود را نسبت به خاندان اهل بیت و ساقی کربلا نشان می دهند.

همچنین در روز دهم عاشورا که اوج حرکت دستجات عزاداری در سرپل ذهاب است شکوه و جلوه بسیار دیدنی از عشق و علاقه مردم این خطه با ساحت مقدس ائمه اطهار و اهل بیت (ع)، حسینیه‌ها و تکایا در ماه محرم با پهن کردن سفره نهار و اطعام از عزاداران و سینه زنان حسینی پذیرایی می‌کنند و بسیاری از مردم نیز سعی می‌کنند با خوردن لقمه‌ای از سفره متبرک امام حسین (ع) خود تا سال آینده بیمه آن حضرت کنند و نیز در این ایام در نقاط مختلف شهر و روستا، با برپایی ایستگاه‌های صلواتی نذری‌های خود را توزیع می‌کنند.

امسال نیز با قرار گرفتن شهرستان مرزی سرپل ذهاب در مسیر تردد زائران عتبات عالیات فرصتی برای دومین سال است که مردم این شهرستان در خدمت زوار باشند و در این راستا موکب های اربعین توسط هیات داران و موکب داران در حال برپایی و آمادگی خدمت به زائرین اباعبدالله الحسین علیه السلام است.

60 مبلغ در ایام محرم در سرپل ذهاب به ترویج فرهنگ عاشورا می‌پردازند

رییس اداره تبلیغات اسلامی سرپل ذهاب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در ایام ماه محرم امسال 60 مبلغ و مبلغه شامل 40 روحانی مرد و 20 مبلغه زن برای نشر فرهنگ اسلامی و ارتقای بینش و آگاهی های دینی، فرهنگی و سیاسی مردم به مناطق مختلف شهری و روستایی این شهرستان اعزام می شوند.

حجت الاسلام «حسن دوستیان» افزود: 54 هیات عزاداری در سطح شهر و روستاها از ساعت 22 شب هر شب در دهه اول محرم به مدت 2 ساعت با رعایت پروتکل های بهداشتی به اقامه عزای حسین (ع) می پردازند.

وی اظهار داشت: در این راستا روحانیون در ماه محرم در سخنرانی های خود به بررسی ابعاد مختلف هدف قیام عاشورا، پاسخگویی به سوالات شرعی و اعتقادی مردم، اقامه نمازجماعت و برگزاری کلاس‌های قرآن و احکام در شهر و روستاها پرداخته و جوانان را با آرمان های امام حسین (ع) و مکتب اهل بیت عصمت و طهارت آشنا می کنند.

 برپایی مجالس سوگواری برای یادآوری واقعه ی جانسوز عاشورا است 

امام جمعه سرپل ذهاب نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: یکی از شیوه‌هایی که امامان (ع) برای زنده نگه داشتن نهضت حسینی به کار گرفته‌اند، برپایی مجالس سوگواری، گریستن و گریاندن برای مصیبت‌های جانسوز کربلا و یادآوری آن حادثه در زمان های مناسب است.

حجت الاسلام «جواد فاطمی‌نسب» افزود: رعایت پروتکل‌ها و موازین بهداشتی برای برگزاری آیین های سوگواری ماه محرم توسط هیات‌های مذهبی ضروری است و مسوولان این هیات‌ها ملزم به اجرای آن هستند.

وی اظهار داشت: مسوولان هیات های عزاداری در سطح شهر و روستاها طبق برنامه و شیوه نامه ابلاغی ستاد مبارزه با کرونا باید برنامه های خود را پیش ببرند و رعایت پروتکل ها از ضرورت ها است.

حجت الاسلام فاطمی‌نسب در ادامه گفت: باید مکتب و فلسفه عاشورا بیش از گذشته تبیین و معرفی شود، اثرات این الگوی حسینی در جامعه مشهود گردد، ادامه دهنده این راه نورانی و تعالی باشیم و در بیان مداحی در مجالس از محتواهای اثرگذار و با معنا استفاده شود.

امام جمعه سرپل‌ذهاب تاکید کرد: در راستای هر چه باشکوه برگزار کردن عزای اباعبدالحسین (ع) و یارانش، باید هماهنگی و همکاری در نحوه اجرای برنامه ها و موکب ها و هیات ها در بین هیات های مذهبی شهرستان صورت گیرد و از تمام ظرفیت ها و امکانات به خوبی استفاده شود.

وی گفت: با بازگشایی مرز خسروی و میزبانی شهرستان سرپل ذهاب برای زائرین عتبات عالیات، توفیق خدمتی حاصل می شود که به خوبی موکب هایی در مسیر تردد زائرین برپا کنیم و خدمتگزار زائرین ایام اربعین باشیم.

شهرستان سرپل ذهاب در غرب استان کرمانشاه بیش از 90 هزار نفر جمعیت و 48 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد.

برچسب‌ها

سرپل‌ذهاب در سوگ سرور و سالار شهیدان غرق در سوگ و ماتم 2
سرپل‌ذهاب در سوگ سرور و سالار شهیدان غرق در سوگ و ماتم 3