سفره مردم در 8 سال چگونه کوچک شد؟
اقتصادنیوز: بررسیها نشان میدهد که قیمت سبد غذایی در آذر امسال 2.2 درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافته، که بیشتر از تورم عمومی کشور بوده و ممکن است نشاندهنده فشار بیشتر بر قشر آسیبپذیر جامعه باشد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، در شرایط نابسامان اقتصادی معمولا بیشترین فشار به اقشار کمدرآمد وارد میشود. این گزارهایست که دادههای مختلف اقتصادی مثل تورم دهکها و نسبت هزینه دهک کمدرآمد به پردرآمد آن را تایید میکند. با این حال، شواهد دیگری وجود دارد که با استفاده از آن میتوان به دید بهتری از وضعیت اقشار کم درآمد دست یافت؛ یکی از این شواهد سبد غذایی مطلوب جامعه ایران بوده که توسط اکوایران طراحی شده است.
ایده اولیه طراحی این سبد، جدولی بود که انستیتو تغذیه ایران با همکاری چند نهاد دیگر منتشر کردند که بر اساس آن، پیشنهاد شده بود که هر فرد برای حفظ سلامتی خود باید گرمی مشخص از مواد غذایی اصلی را در روز مصرف کند.
این مواد غذایی به صورت گروههای کلی مثل «میوه»، «لبنیات» و... معرفی شده بود. اکوایران با استفاده از این گروهبندی و با بهرهگیری از جدول اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری مرکز آمار، جزئیات این سبد را طراحی کرده؛ به طوری که اجزای لبنیات «ماست»، «کره»، «پنیر» و «شیر» در نظر گرفته شده و برای حبوبات و میوه نیز معادلهای جزئیتری انتخاب شده است. در انتخاب این اقلام، دقت شده تا حداقلیترین حالت ممکن که سازگار با فرهنگ غذایی ایران نیز هست، انتخاب شود.
خبر مرتبط تورم چگونه زندگی ایرانیان را تحت تاثیر قرار داد؟+ جزئیاتاقتصادنیوز: اگر شاخص قیمتها از سال 97 با میانگین تورم سالهای 95 و 96 (حدود 9 درصد) رشد میکرد، امروز قیمتها در سطحی به مراتب پایینتر از سطح فعلی قرار میگرفت.
محاسبات نشان میدهد که هزینه تامین این سبد برای هر فرد در آذر امسال به 2 میلیون و 589 هزار و 639 تومان رسیده که نسبت به آبان 2.2 درصد و نسبت به آذر سال قبل 30.2 درصد بالاتر است. آیا این تغییرات قیمتی برای این سبد طبیعی در مقایسه با گذشته طبیعیست یا مشاهده متفاوتی به ثبت رسیده است؟
مشروح این گزارش را در اکوایران با تیتر «روایت 8 ساله از هزینه هر ایرانی برای خرید «سبد حداقلی خوراکی»/ افزایش فشار بر قشر آسیب پذیر» بخوانید
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید