سلیمی نمین: «شریان» جریان مطرحی نیست / «عدم احراز صلاحیت»، دیگر، معنا نخواهد داشت
سلیمی نمین می گوید یا برخی زیاده خواهی ها که پایداری ها دارند قواعد را می شکند، یعنی اصول تشکیلاتی را می شکنند که این هم به میزانی قابل انتقاد جدی است.
جواد مرشدی: هرچه به نیمه دوم سال نزدیک ترمی شویم فضا ی سیاسی کشور انتخاباتی تر می شود. علم جلسات درون جریانی و درون تشکیلاتی برافراشته تر شده است و خبرها از گوشه و کنار اردوگاه های سیاسی حکایت از برپا شدن جلسات انتخاباتی دارد.
در میان برخی خبرها حکایت از نقش آفرینی دولتی ها در امر انتخابات دارد، موضوعی که با توجه به جایگاه اجرایی دولت در برگزاری انتخابات محل بحث و مناقشه است.
عباس سلیمی نمین فعال سیاسی اصولگرا اما این شائبه را جدی نمی داند و معتقد است این امروز پیش از این نیز در دولت های گذشته مسبوق به سابقه بوده است.
مشروح گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با عباس سلیمی نمین فعال سیاسی اصولگرا را بخوانید:
****
آقای سلیمی نمین! انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اولین تجربه اجرایی دولت سیزدهم در برگزاری انتخابات است و قاعدتا از نگاه ریزبینانه منتقدین دولت دور نخواهد ماند. دراین بین زمزمه هایی از رد پای برخی دولتمردان در عرصه انتخابات و تحرکات انتخاباتی آنها به گوش می رسد. بنظر شما اگر این روند ادامه داشته باشد و برخی وزرا بخواهند به این تحرکات ادامه دهند، چه آسیبهایی میتواند از این ناحیه متوجه انتخابات و مجلس آینده شود؟
طبیعتا باید از هر نوع اقدامی که این شائبه ایجاد شود که قوه مجریه به گونه ای در انتخابات تاثیر می گذارد اجتناب شود، البته این موضوع مسبوق به سابقه است و قبلا بخشی وزرا در کابینه های مختلف برخی از دولتمردان اقدام به ایجاد حزب در قدرت کردند و در انتخابات نقش جدی داشتند و انتقاداتی هم همان زمان مطرح شد.
البته در آن زمان تعداد قابل توجهی از وزرا در آستانه انتخابات مجلس اقدام به تاسیس حزب کردند و از آن طریق به طور جدی تاثیراتی در انتخابات گذاشتند. الان ما موارد خیلی پر رنگی نداریم که تعداد قابل توجهی از وزرا اقدام به تاسیس حزب کرده باشند.
شریان جریان مطرحی نیست
البته مصادیقی هم در این خصوص وجوددارد.
بله اما این یک مقدار کم رنگ است اما در همین حد هم به نظر ما باید از آن اجتناب شود.
برای مثال پایداری و جریان شریان....
شریان طیف و جریان خیلی مطرحی نیستند و خیلی جریان ساز نیست. در مورد جبهه پایداری هم از میان پایداری ها ما وزیر نداریم اما در گذشته مصادیقی داشتیم که جای انتقاد جدی در مورد آنها وجود داشت و نزدیک به ده وزیر که در قدرت بودند حزبی را درست کردند.
منظور شما اواخر دهه هفتاد است دیگر؟
بله، البته در چند کابینه اینکار صورت گرفت یعنی در چند دولت ما شاهد این موضوع بودیم که زمانیکه در قدرت بودند حزب تشکیل دادند. مشارکت و کارگزاران همینطور بود. اینها را گفتم که متوجه باشیم این مقوله قابل پسندی نیست.
تحرکات وزرای این دولت را چگونه ارزیابی می کنید، این شائبه درباره برخی وزرای دولت مستقر در پاستور هم وجود دارد.
در این دولت اهتمامی از جانب خود دولت شاهد نیستیم، یعنی دولت اقدام به تشکیل حزب در قدرت نکرده و از این جهت خیلی نگرانی وجود ندارد. حالا امکان دارد یک وزیری در یک حزبی حضور داشته باشد که آن مانع قانونی ندارد اما در عین حال می تواند منشاء برخی موضع گیری ها باشد.
اشاره کردید از پایداری ها کسی در دولت به عنوان وزیر نیست اما خط پایداری ها در این دولت دنبال می شود.
این بحث دیگری است، می تواند بخشی از مشاورین و نزدیکان ریاست محترم جمهور از اعضا پایداری بوده باشند اما ما وزیری که الان عضو پایداری باشد نداریم.
در این شرایط نفوذ برخی چهره های نزدیک به طیف پایداری و شریان در دولت می تواند فضا را به سمت نقش داشتن دولت در لیست بندی های انتخابات بکشاند، در چنین شرایطی ترس از مهندسی انتخابات تا چه حد می تواند جدی باشد؟
نه این نگرانی جدی نیست. در دولت اهتمامی دال بر اینکه در مورد مجلس کار جدی صورت دهد وجود ندارد و این دولت بیشتر اهتمام خود را به کار داده است و واقعا خیلی دنبال مسائل سیاسی نیست. حالا چقدر توان دارد آن بحث دیگری است ولی تمام توجه خودش را معطوف به حل مشکلات مردم کرده و خیلی ادعای سیاسی کاری نداشته و نمی تواند نشانی از این قضیه بطور جدی در این دولت بگیریم.
دولت دنبال اینکه تمهیداتی بیاندیشد تا در قدرت بماند نیست و نشانه ای جدی در این خصوص نمی بینیم.
آقای سلیمی نمین! رهبری بر مشارکت بالای مردم در انتخابات تاکید داشته اند، پیش نیاز این افزایش مشارکت خصوصا در حوزه وظایف و اختیارات شورای نگهبان و دستگاه های نظارتی و امنیتی چیست؟
برای افزایش مشارکت همه ما هرکدام یک وظیفه ای داریم، اگر قائل به این معنا هستیم که مسائل کشور به بهترین وجه از طریق قانونمندی رقم خواهد خورد همه ما باید در ارتباط با بحث مجلس فعال باشم. برخی نهادها و مراکزی که بطور مستقیم در انتخابات نقش دارند علی القاعده تاثیرات آنها بیشتر است اما همه کسانی که مدعی تعلق به این اب و خاک هستند باید سهم خودشان را دراین زمینه ایفا کنند.
بهترین راه این است که همه کانال های قانونی را برپایه تعاملات تقویت کنیم. مثلا آقای بادامچیان اعلام کرد که ما 400 کاندیدا داریم و این یعنی اینکه ما آمادگی لازم را داریم برای اینکه خودمان لیست بدهیم، در این حرف این مستتر است که اگر سهم ما را آنطور که می خواهیم ندهید ما خودمان تنهایی لیست می دهیم.
یا برخی زیاده خواهی ها که پایداری ها دارند قواعد را می شکند، یعنی اصول تشکیلاتی را می شکنند که این هم به میزانی قابل انتقاد جدی است. الان که زمان ثبت نام بیشتر شده است باید شورای محترم نگهبان سعی کند دقت بیشتر دراین زمینه مبذول بدارد.
قبلا عدم احراز صلاحیت می زدند و الان دیکر عدم احراز معنا نخواهد کرد. قبلا برخی را به دلیل عدم احراز این شورا رد می کرد و الان طبیعتا این تغییر خواهد داشت و امیدوارم شورای نگهبان از این تغییراتی که در قانون انتخابات صورت گرفته بهره بگیرد و طبیعتا افرادی که صلاحیت ارتقا جایگاه مجلس را دارند شناسایی کند و تایید صلاحیت کند که آنها هم سطح مشارکت را ارتقا دهند و در نهایت سطح مجلس را ارتقا ببخشند.
بیشتر بخوانید:
-
جبهه پایداری بدون ائتلاف وارد انتخابات شود تا وزنش را بسنجد / باید نگران مهندسی شدن انتخابات باشیم
-
اسلحه پنهان یاران قالیباف مقابل جبهه پایداری و دولت / پای اصلاحطلبان در میان است؟
-
سیگنال های معنادار قالیباف به دولت رئیسی
-
پس لرزه های ادعای تبانی انتخاباتی قالیباف و وزیر کشور
27212
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1806168