شنبه 29 دی 1403

سنجش سلامت 75 درصد کلاس اولی‌ها؛ 31 اردیبهشت آخرین فرصت

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
سنجش سلامت 75 درصد کلاس اولی‌ها؛ 31 اردیبهشت آخرین فرصت

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی با اشاره به اینکه 31 اردیبهشت آخرین فرصت برای سنجش سلامت کلاس اولی‌ها است، گفت: 25 جلسه آموزش و توانبخشی برای کودکان دارای اختلال در ایام تابستان برگزار می‌شود.

- اخبار اجتماعی -

حجت الله الماسی؛ رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره سنجش سلامت کلاس اولی‌ها گفت: یک میلیون و 500 هزار دانش‌آموز مهر امسال به کلاس اول دبستان می‌روند و تاکنون 970 هزار نفر یعنی 75 درصد واجدان شرایط برای سنجش سلامت اقدام کردند.

وی افزود: 31 اردیبهشت آخرین فرصت کلاس اولی‌ها برای سنجش سلامت است و خانواده‌ها در این فرصت باید برای ثبت‌نام به سایت my.medu.ir مراجعه کنند، پس از آن می‌خواهیم توانبخشی برای نوآموزان دارای اختلال یادگیری و دیرآموزی را آغاز کنیم.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با اشاره به اینکه کار سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در مراکز جامع سنجش، پیشگیری، توانبخشی و مداخله به هنگام انجام می‌شود، گفت: سال‌های گذشته تعدادی از مدارس به عنوان پایگاه‌های موقت سنجش انتخاب می‌شدند و با حضور نیروهای آزاد کار سنجش را در تیر و مرداد انجام می‌دادند اما امسال در سراسر کشور به جز تهران، مراکز جامع سنجش، توانبخشی و مداخله به هنگام فعال شده است.

حضور 500 نیروی متخصص برای سنجش کودکان

الماسی ادامه داد: در مراکز جامع سنجش برخلاف پایگاه‌های موقت از نیروهای متخصص استفاده می‌شود و امسال از هزار گفتار درمانگر و کار درمانگر آزمون گرفتیم و در نهایت 500 نفر برای همکاری در این مراکز دعوت شدند. این متخصصان توانمندی نوآموزان در حوزه جسمی، حرکتی و حسی، تعاملات اجتماعی، زبان و گفتار، توانمندی ذهنی و شناختی را بررسی می‌کنند.

کلاس اولی ها برای "سنجش سلامت" ثبت نام کنند

وی بیان کرد: در این بررسی توانمندی دانش‌آموزان رصد می‌شود و دانش‌آموزانی که برخی مشکلات همچون دیرآموزی، اختلال در یادگیری و گوش دادن و اختلالات ذهنی دارند، شناسایی می‌شوند، نوآموزان به دو گروه تقسیم می‌شوند، گروه نخست، کودکانی که با توانبخشی و آموزش آماده ثبت‌نام در مدارس عادی می‌شوند.

میزان ارجاع کودکان به بررسی تخصصی به حداقل رسید

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: گروه دوم، کودکانی هستند که باید به مرحله سنجش تخصصی بروند، امسال با توجه به حضور نیروهای متخصص در مراکز جامع سنجش، میزان ارجاع کودکان به مراکز تخصصی به حداقل رسیده است، دو سال گذشته 200 هزار نفر از نوآموزان به مرحله سنجش تخصصی ارجاع شدند و همین موضوع منجر به تحمیل استرس به خانواده‌ها می‌شد.

الماسی مطرح کرد: امسال سنجش تخصصی در مراکز جامع سنجش انجام می‌شود و نیازی به پرداخت هزینه بیشتر از سوی خانواده‌ها نیست همچنین آموزش و توانبخشی برای دانش‌آموزانی که دارای اختلال تشخیص داده شدند، رایگان است.

25 جلسه آموزش و توانبخشی برای کودکان دارای اختلال

وی با اشاره به اینکه دوره‌های آموزش و توانبخشی در شهرهای دارای جمعیت کمتر آغاز شده است، گفت: در سایر شهرها پس از اتمام فرآیند سنجش سلامت و از خرداد ماه فرآیند توانبخشی و آموزش دانش‌آموزان دارای اختلال آغاز خواهد شد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی متذکر شد: 25 جلسه آموزش و توانبخشی در اختلالات مختلف جسمی، حرکتی، گفتار، یادگیری و... در طول تابستان برگزار می‌شود و با رفع مشکل دانش‌آموزان در مدارس عادی ثبت‌نام می‌شوند اما درصد اندکی به مدارس استثنایی ارجاع می‌شوند.

الماسی با اشاره به تشکیل کمیته جایدهی گفت: متخصصان، رئیس مرکز جامع سنجش، معلمان مدارس استثنایی و والدین دانش‌آموز در این کمیته حضور دارند و درباره تحصیل دانش‌آموز در مدارس استثنایی یا عادی تصمیم می‌گیرند.

وی همچنین درباره شناسایی اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی گفت: امسال 96 هزار معلم دوره ابتدایی را آموزش دادیم تا نحوه شناسایی و رفتار با دانش‌آموزان دارای اختلال یادگیری را بدانند، وقتی معلم تشخیص دهد که دانش‌آموزی دارای اختلال دیرآموزی است، می‌تواند آن را رفع کند و با تسهیلاتی که برای معلمان قائل می‌شویم این کار را انجام می‌دهند در غیر این صورت دانش‌آموز را به مراکز جامع سنجش ارجاع می‌دهند.

پذیرش کودکان بالای یک سال در مراکز سنجش

الماسی بیان کرد: در مراکز جامع سنجش، خدمات رایگان به دانش‌آموزان دارای مشکلات یادگیری ارائه می‌شود. تلاش می‌کنیم در تمام 809 مرکز جامع سنجش یک یا دو متخصص کاردرمانگر و گفتار درمانگر حضور داشته باشند.

وی در پایان گفت: امسال کودکان 4 ساله هم در مراکز جامع سنجش می‌شوند و هدف گذاری این است که پس از اتمام سنجش در اردیبهشت ماه، کودکان بالای یک سال را هم پذیرش کنیم و سن سنجش را کاهش دهیم چون در برخی موارد همچون اوتیسم تشخیص فوری می‌تواند منجر به آموزش و امکان تحصیل در مدارس عادی شود.