یک‌شنبه 30 دی 1403

سندروم گرایش به تهیه‌کنندگی؛ از شهاب حسینی تا بهرام رادان و مهتاب کرامتی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سندروم گرایش به تهیه‌کنندگی؛ از شهاب حسینی تا بهرام رادان و مهتاب کرامتی

تهران - ایرنا - در سال‌های اخیر بازیگران سرشناسی چون «بهرام رادان»، «مهتاب کرامتی»، «شهاب حسینی» و «پیمان معادی» به سمت کار تهیه کنندگی گرایش پیدا کرده‌اند تا فضایی را خلق کنند که در عالم بازیگری به آن دسترسی ندارند.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، به هنگام نمایش فیلم علفزار در روز دوم از جشنواره فجر چهلم نام بهرام رادان در نقش تهیه کننده روی پرده نقره‌ای نقش بست. رادانِ تهیه‌کننده همزمان با ساخت فیلمی که برای دریافت جایزه سیمرغ با دیگر مدعیان رقابت می‌کند، فیلم گربه سیاه را نیز در اکران عمومی دارد. اما چه شد که بازیگری که در فیلم‌های ماندگاری چون آواز قو (1379، سعید اسدی)، رز زرد (1381، داریوش فرهنگ)، سنتوری (1385، داریوش مهرجویی) و بی‌پولی (1387، حمید نعمت‌الله) بازی کرده است، حالا به کار تهیه‌کنندگی در سینما روی آورده است؟

رادان در این گرایش تنها نیست و امروزه بازیگران متعددی مسیر تهیه‌کنندگی را در پیش گرفته‌اند؛ نیکی کریمی در هفت سال گذشته، تهیه کنندگی سه درام جدی شیفت شب (1393، نیکی کریمی)، آذر (1395، محمد حمزه‌ای) و آتابای (1398، نیکی کریمی) را به عهده داشت که به آسیب شناسی مربوط به زنان در جامعه می‌پردازند، شهاب حسینی با فیلم‌های خورشید نیمه‌شب (1394، شبیر شیرازی) و شین (1397، میثم کزازی) تهیه کنندگی تولیداتی در ژانر درام اجتماعی و وحشت را در دست گرفت که جای خالی آنها در کارنامه بازیگری‌اش به خوبی احساس می‌شد، پرویز پرستویی از زمستان 93 تا پاییز 94 تهیه کنندگی دو فیلم شب بیرون (1392، کاوه سجادی حسینی) و دو (1393، سهیلا گلستانی) را برعهده گرفت و مهتاب کرامتی در سال های اخیر تهیه کنندگی فیلم بلند اورکا (1399، سحر مصیبی)، مستند تجربی صفر تا سکو (1397، سحر مصیبی) و فیلم کوتاه ورای سکوت (1396، آذر تجلی) را تجربه کرد.

فهرست بازیگرانی که به سندرم گرایش به تهیه کنندگی دچار شدند، به همین جا خلاصه نمی‌شود؛ پیمان معادی که قبل از بازیگری، یک فیلمنامه نویس بود، پس از درخشش در حوزه بازی در نیمه دوم دهه 90، تهیه کنندگی دو فیلم بمب یک عاشقانه (1396، پیمان معادی) و ناگهان درخت (1397، صفی یزدانیان) را برعهده گرفت، علیرضا شجاع نوری که با بازیگری وارد عرصه سینما شد، کمی بعد راه تهیه کنندگی را در پیش گرفت و تا به امروز، حدود 20 فیلم بلند و مستند را تولید کرده است. از جمله آخرین ساخته‌های وی می‌توان به بنفشه آفریقایی (1396، مونا زندی حقیقی) و شب اول هجده سالگی (1397، حامد تهرانی) اشاره کرد. محمدرضا شریفی‌نیا نیز از این قافله عقب نمانده و تهیه کنندگی دو فیلم قصه عشق پدرم (1391، محمدرضا ورزی) و عروس خیابان فرشته (1399، مهدی خسروی) را در کارنامه دارد. در این میان، رامبد جوان نگار (1394، رامبد جوان) و طلا (1397، پرویز شهبازی) را تهیه کنندگی کرده و مانی حقیقی تهیه کننده سه فیلم خود یعنی پذیرایی ساده (1390، مانی حقیقی)، اژدها وارد می شود (1394، مانی حقیقی) و خوک (1396، مانی حقیقی) بوده است.

اما چرا بازیگران و چهره‌های سرشناس سینما به کار تهیه کنندگی گرایش پیدا می‌کنند؟ یکی از اصلی ترین دلایلی که بازیگران را به این سمت و سو می کشاند، خلق فضای دلخواهی است که در عالم بازیگری، دسترسی چندانی به آن ندارند. این بازیگران، همواره مجبور به انتخاب از میان فیلمنامه‌هایی هستند که به آنها پیشنهاد می‌شود حال آن که در مقام تهیه کننده، می‌توانند به سفارش فیلمنامه پرداخته و آرمان خواهی خود را در فیلمنامه‌ای که به آن علاقمند هستند، جستجو کنند.

برچسب‌ها

پرونده خبری

سندروم گرایش به تهیه‌کنندگی؛ از شهاب حسینی تا بهرام رادان و مهتاب کرامتی 2