سه‌شنبه 6 آذر 1403

سند تحول و نوسازی حرکت های جهادی رونمایی می شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع

سند تحول حرکت های جهادی نتیجه تلاش جهادگران سراسر کشور است که پس از رونمایی مبنای کار حرکت های جهادی خواهد بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ صادق مفرد مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکت های جهادی با اعلام نزدیک شدن به زمان رونمایی سند تحول و نوسازی حرکت های جهادی به خبرنگار پایگاه جهادگران گفت: بنا داریم این سند در دومین مجمع ملی جهادگران که در نیمه دوم بهمن ماه برگزار می شود با حضور 500 جهادگر، سردار سلامی و سردار نقدی رونمایی گردد.

مفرد در مورد پیشینه این سند اعلام کرد؛ ابتدا مطالعات کتابخانه ای از صحبت هایی که حضرت آقا در حوزه حرکت های جهادی و حضرت امام در مورد جهاد سازندگی داشتیم. بخشی از این اسناد بالا دستی، آیات و روایات پس از دیدار سال 89 جمعی از جهادگران با مقام معظم رهبری در مجموعه ای با نام نقشه راه تدوین شده بود.

مفرد با اشاره به بیش از 18 سفر استانی اعضای این مرکز در طول هر سال توضیح داد؛ ابتدای امر با بررسی های میدانی که بسیج دانشجویی و مرکز مطالعات از سراسر کشور داشتند، مسائل پیش روی جهادگران از در کل کشور گردآوری شد.

وی در ادامه با بیان اینکه سند تحول به نسبت چشم انداز و نقشه راه موجود اجرایی تر و به صورت عملیاتی نظام مسائل را ترسیم می کند، بیان کرد؛ محتوای جلسات هم اندیشی در بسیج سازندگی، حلقه های مختلف هم عهدی پس از دیدار اخیر مقام معظم رهبری با جهادگران منسجم شد و اکنون در این سند با نام سند تحول و نوسازی که بالاترین سند مبنای همه حرکت های جهادی است، به جهادگران ارائه شده است.

مفرد افزود؛ بخش اول این سند در مورد مبانی جهادی است. در این بخش به چشم انداز و ویژگی های اصلی که حرکت های جهادی اشاره شده است. همچنیین وظایف و ماموریت هایی که در بیانات مقام معظم رهبری و بیانیه گام دوم به دوش بچه های جهادی است ذکر شده است. بعد از آن به ماموریت های سازمانی پرداخته شده است. در این بخش وظایف نهاد ها و سازمان هایی که وظیفه پشتیبانی و سازماندهی حرکت های جهادی را دارند، تشریح شده است. در بخش بعدی بر اساس رویکرد مسئله یابی، نظام مسائلی که جهادگران کل کشور درگیر آن هستند به چهار بخش علل سازمانی، گروهی، محیطی و فردی تقسیم شده اند.

وی عنوان کرد؛ بر اساس این دسته بندی و یافتن علل به بحث تحول حرکت های جهادی رسیدیم. این تحول در دو بخش سازمانی و گروه جهادی است در دو سطح به دو صورت گفتمانی و ساختاری اتفاق می افتد.

مفرد در پایان با بیان اینکه پس از تدوین سند، در مجامع استانی بارها به بحث در مورد آن پرداختیم افزود؛ قرار است در دومین اجلاسیه حرکت های جهادی این سند را رونمایی کنیم وان شاءالله این سند مبنای حرکت جهادیون در لایه سازمان و در حرکت های جهادی قرار گرفته و بر اساس ان برنامه های جهادی تنظیم و اجرایی بشود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی

انتهای پیام /