دوشنبه 5 آذر 1403

سند ملی گوهرسنگ‌ها تدوین و ابلاغ شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
سند ملی گوهرسنگ‌ها تدوین و ابلاغ شد

معاون سابق صنایع‌دستی گفت: 266 رشته صنایع‌دستی اعلانی محور اعلام شد، سند ملی گوهرسنگ‌ها را تدوین و ابلاغ کردیم و مراحل تفویض اختیار به استان‌ها نیز به خوبی انجام شد.

معاون سابق صنایع‌دستی گفت: 266 رشته صنایع‌دستی اعلانی محور اعلام شد، سند ملی گوهرسنگ‌ها را تدوین و ابلاغ کردیم و مراحل تفویض اختیار به استان‌ها نیز به خوبی انجام شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم تکریم پویا محمودیان و معارفه مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی امروز دوشنبه 16 خرداد 1401 در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.

در این مراسم که علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور، مشاوران وزیر و مدیران کل ستادی وزارتخانه حضور داشتند، پویا محمودیان معاون سابق صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: در پنج محور مشخص از جمله حمایت و سامان‌دهی تولید، حفظ و ایجاد اشتغال، آموزش و ترویج، حفظ و صیانت صنایع‌دستی فعالیت خود را آغاز کردم. طی این مدت برای 171 هزار و 166 نفر شغل مشخص از محل صدور 224 هزار و 822 مجوز اداره‌کل حمایت از تولید معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی ایجاد شد.

محمودیان تصریح کرد: طی این مدت 9 میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض و 74 میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره پرداخت شد. در سال 97 بیمه صنعتگران بعد از پنج سال توقف دوباره آغاز شد. در حوزه بیمه صندوق روستایی و عشایری 4 هزار نفر را بیمه کردیم و 17 هزار نفر در نوبت بیمه قرار دارد.

معاون سابق صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: از حذف ماده 142 قانون معافیت از بیمه جلوگیری کردیم و این امتیاز را برای صنایع‌دستی کشور حفظ کردیم. بزرگ‌ترین دستاورد ما معافیت مالیات بر ارزش افزوده برای خانواده بزرگ صنایع‌دستی بود. تعرفه برق و آب کارگاه‌ها را از تجاری تبدیل به صنعتی و بسیاری از مجوزهای دست و پاگیر را حذف کردیم.

او ادامه داد: از ابتدای سال 97 تاکنون 2718 روستا که شامل 245 روستای هدف اقتصاد مقاومتی و 2473 روستای خارج از این پروژه، از لحاظ مجوزها، پرداخت تسهیلات، آموزش و... پایش شد.

محمودیان گفت: امضای تفاهم‌نامه‌ای برای استفاده از بند الف تبصره 18 دستاورد بزرگی بود و ما به‌عنوان اولین دستگاه و معاونت از این تبصره برای حمایت از تولید و تحریک تقاضا استفاده کردیم و 340 میلیارد تومان به این حوزه اختصاص داده شد.

معاون سابق صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور افزود: 266 رشته صنایع‌دستی اعلانی محور اعلام شد، سند ملی گوهرسنگ‌ها را تدوین و ابلاغ کردیم و مراحل تفویض اختیار به استان‌ها نیز به خوبی انجام شد.

او تصریح کرد: برای 151 هزار و 954 نفر دوره آموزشی برگزار کردیم، اولین هنرستان ایرانی‌اسلامی را در مشهد راه‌اندازی کردیم. با تفاهم‌نامه‌های متعددی که با دانشگاه‌های مختلف امضا کردیم، آموزش را در اولویت خود قرار دادیم.

ثبت ملی 67 روستا و شهر صنایع‌دستی

محمودیان گفت: 45 شهر و 22 روستا ثبت ملی کردیم. با ثبت‌هایی که انجام شد، گامی برای برندسازی و هویت‌بخشی برداشتیم. خوشبختانه این ثبت‌ها به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است.

معاون سابق صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور ادامه داد: پرونده سه شهر و روستای دیگر را برای ثبت جهانی آماده کردیم. 1426 اثر مهر اصالت ملی و 84 اثرمان مهر اصالت بین‌المللی دریافت کردند.

او از برگزاری همایش‌ها، مسابقات و جشنواره‌های مختلف طی این مدت خبر داد و گفت: سه دوره فیلم مستند دست‌آفریده‌ها ساخته شد و بانک اطلاعاتی برندها نیز تدوین شده است. همچنین در راستای حفظ و صیانت از صنایع‌دستی برای احیای 134 رشته در استان‌ها برنامه‌ریزی کردیم.

محمودیان تصریح کرد: بانک طراحی و نقوش تدوین شده است، همچنین اطلس صنایع‌دستی در آینده رونمایی می‌شود. 9 نشان جغرافیایی ثبت بین‌المللی و 29 نشان جغرافیایی ثبت ملی شده است.

معاون سابق صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور بیان کرد: این معاونت همواره از کمبود واحدی به نام هنرهای سنتی رنج می‌برد که خوشبختانه با پیگیری‌هایی که انجام شد، در چارت جدید وزارتخانه اداره هنرهای سنتی در نظر گرفته شده است.

او افزود: در سال 97 در حوزه رونق کسب و کار از واردات صنایع‌دستی از خارج از کشور جلوگیری کردیم و شیوه‌نامه مقابله با قاچاق را ابلاغ کردیم. بر اساس اعلام آمار گمرک بالغ بر یک میلیارد و 168 میلیون دلار صادرات صنایع‌دستی بوده که نشان‌دهنده ظرفیت صادرات‌مان است. همچنین صادرات چمدانی ما 866 میلیون دلار بر اساس اعلام رسمی 31 استان کشورمان است.

اجرای طرح تجاری‌سازی در 31 استان

محمودیان عنوان کرد: طرح تجاری‌سازی در 31 استان انجام شد. در این حوزه همایش‌ها و اطلاع‌رسانی‌های مختلفی انجام شد. دو خانه در طرح اقدام ملی مسکن با صنایع‌دستی تجهیز شد که مورد استقبال همه قرار گرفت. همچنین با ایران خودرو برای سوزن‌دوزی جلد قرآن‌ها که در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد، قرارداد امضا کردیم و در حال حاضر با شرکت سایپا در حال مذاکره هستیم.

معاون سابق صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: 97 نمایشگاه منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی و 101 نمایشگاه صنایع‌دستی در هشتی وزارتخانه برگزار کردیم.

او ادامه داد: امسال بازارچه‌های نوروزی صنایع‌دستی بیش از 123 میلیارد تومان فروش داشته است. طی این سال‌ها فروش صنایع‌دستی بر اساس خوداظهاری که انجام شد، 7 هزار میلیارد تومان بوده است. بازراچه‌های صنایع‌دستی رشد 93 درصدی نسبت به سال 98 و رشد 97 درصدی نسبت به سال 97 داشتند. همچنین جایگاه ما در حوزه بین‌الملل ارتقا پیدا کرد. جایگاه ویژه‌ای در غرب آسیا به عنوان کشور مرجع داریم.

محمودیان تصریح کرد: برنامه‌ریزی‌هایی برای جام جهانی قطر انجام شده است. صنایع‌دستی را طی این مدت از گوشه‌نشینی بیرون آوردیم و توجه دولتمردان را به این موضوع جلب کردیم. به‌طوری‌که تفاهم‌نامه‌های مختلفی با دستگاه‌های مختلف امضا کردیم.