دوشنبه 1 بهمن 1403

سند 2030 یک سند سکولار است

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
سند 2030 یک سند سکولار است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تبیین چهار چالش اساسی سند2030 گفت: سند 2030 یک سند سکولار است. نگرانی های اساسی برای ترویج سبک زندگی لیبرال درباره سند 2030 وجود داشت.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام دکتر سعیدرضا عاملی امروز در همایش علمی «چالش های سند2030 برای ایران و نحوه تحقق تحول بنیادین آموزش و پرورش» با بیان اینکه توجه به اسناد بین المللی که به نوعی جنبه مداخله گرایانه در حکفرمانی کشور دارد بسیار مهم است گفت: غرب مسیری را طی سال ها طی کرد، طعم تلخ جنگ جهانی اول و دوم کرنشی را برای همکاری با سایر ملل به وجود آورد و سازمان ملل با هدف صلح پایدار و تامین عدالت برای همگان در جهان تاسیس شد.

وی افزود: اما خیلی زود کشته شدن بیش از 100 میلیون انسان در دو جنگ جهانی رو به فراموشی رفت و به عبارتی فلسفه وجودی تشکیل سازمان ملل فراموش شد. وجود شورای امنیت از ابتدا نوعی ناقض حقوق بشر بود و جنبه مشارکت برای همه ملل جهان در تصمیم سازی برای امور مهم جهانی را از بین برد، وجود شورای امنیت به عنوان واحد نقض کننده تصمیمات ملت ها و دولت های جهان امری متناقض است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اگر مسائل بعد از جنگ جهانی اول و دوم را دنبال کنیم می بینیم امریکایی ها به سمت دکترین مدیریت چند نهادی جهانی رفتند گفت: امریکایی ها سال 2009 علنی اعلام کردند که از دکترین مدیریت یگانه جهان عدول کردیم و به سمت دکترین مدیریت چند نهادی رفتیم و به نهادهای بین المللی احترام می گذاریم اما واقعیت این است که سازمان های بین المللی نوعی سازوکار به نفع سیاست های امریکاست.

عاملی افزود: ظالمانه ترین تحریم ها را نه نسبت به دولت ها بلکه نسبت به ملت ها اعمال می کنند. تحریم آزار دولت ها نیست، بلکه آزار ملت هاست. ما اگر بر این مبنا نگاه کنیم برای ما امر روشن و محرزی است که بسیاری اسناد بین المللی می تواند در مسیر همین مدیریت چندنهادی قرار بگیرد. در سند 2030، هفده هدف کلان طراحی شده که بیشتر نسبت به هدف 4 حساسیت نشان دادیم اما واقعیت این است که در تمام 17 هدف، تفکرات غرب گرا وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه سند 2030 چالش های بزرگی را می تواند برای کشورهایی که به دنبال استقلال و مدیریت بر مبنای قانون اساسی کشورشان هستند به وجود بیاورد، چهار چالش برجسته سند 2030 را تبیین و اظهار کرد: چالش اول، چالش جهان بینی است که مبتنی بر اندیشه لیبرال طراحی شده و صحبتی از احترام به ادیان بزرگ الهی و حقوق تعریف شده ادیان در آن دیده نمی شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: نگاه لیبرال که بن مایه نظام تجدد است در سند به صورت واضح دیده می شود. حتی وقتی از فناوری های نو صحبت می شود این بحث مطرح هست که نرم افزارها و ساختارها و حکمرانی اینترنت بر چه مبنایی تعریف شده است. فناوری های نو ادامه نظام تجدد است. در مقابل جهان بینی اسلامی نگاه همه جانبه به زندگی بشر دارد و تلاش می کند سعادت بشری را در جهان مادی و اخروی رقم بزند.

عاملی افزود: توسعه پایدار برای جبران توسعه صنعتی به وجود آمد و رویکرد آن این بود که سلامت طبیعت و محیط زیست تضمین شود ولی مشخص است که در توسعه پایدار جایگاه معنوی و الهی انسان کاملا نادیده گرفته شده و اساسا باوری به جهان آخرت وجود ندارد و به توسعه و پیشرفت جاودانه توجهی نکرده است.

وی چالش دوم را چالش حکفرمانی دانست و گفت: اصل اول، دوم، سوم و پنجم قانون اساسی بر استقلال و حکمرانی کشور بر مبنای جمهوری اسلامی تاکید می کند. این اصول کاملا شفاف هستند، آیا بر اساس مداخله کننده ای مانند سند توسعه پایدار 2030 می توانیم این اصول را تضمین کنیم؟

وی با بیان اینکه علاوه بر مصرحات قانونی اساسی، فرمایشات رهبری تصریح بر لغو این سند داشت که شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه 796 در سال 96 منشور 2030 را لغو کرد و صراحت داشت که اسناد و مقررات حاکم مبنای عمل در آموزش و پرورش صرفا اسناد بالادستی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس و به طور خاص سندتحول بنیادین است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: چالش سوم سند 2030، چالش فرهنگی است. فرهنگی که در دکترین لیبرال غربی پرورش می یابد با فرهنگ ما متفاوت است. 2030 یک سند سکولار است.

عاملی در ادامه با بیان اینکه اگر مداخلات و ممانعات دنیای غرب نبود امروز جمهوری اسلامی در مرحله استقرار جامعه اسلامی و اهداف متعالیه اش بود گفت: با تمدن نوین اسلامی فاصله داریم که یک بخش آن به خطای ما و کارگزاران نظام برمی گردد و بخش عمده ای نیز محصول مداخلات دیگران است که می خواهند بر دنیا اقایی کنند.

وی چالش چهارم را نقص در نگاه پایداری در نگاه توسعه پایدار دانست و گفت: اگر توجه به معاد و تامین کننده بودن سلامت دنیا و آخرت مورد توجه ما باشد ظرفیت های متفاوتی به وجود می آید. چارچوب توسعه پایدار گفته به طبیعت و اقتصاد و پیشرفت توجه کنیم که به تنهایی کافی نیست. ما را دچار مغالطه نکنند. بسیار از اهداف در سند 2030 مانند سلامت خاک و آب و حفاظت از انواع گونه های دریایی جزو برنامه های ما هم هست و آن را نفی نمیکنیم بلکه با چارچوب حکمرانی سند مشکل داریم.

عاملی افزود: مولفه هایی از سند جزو برنامه های توسعه ای کشور و اصول مبتنی بر قانون اساسی کشور است اما با روح کلی سند مشکل داریم. اهداف خاصی هست که کاملا باید مبتنی بر حکرمانی اسلامی دینی باشد حتی همین اصول.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نگرانی های اساسی برای ترویج سبک زندگی لیبرال درباره سند 2030 گفت: نگاشت نهادی قبلا برای سند تهیه شده بود و وظایف دستگاههایی بر مبنای 17 هدف کلان تعریف شده بود که سند را دنبال کنند اما لغو سند لغو کلیات سند است. بنابراین ما برمبنای این لغو اسناد پیشرفت خودمان را دنبال میکنیم. سندتحول بنیادین با 23 هدف کلان و 139 راهبرد سندی مترقی است.

وی با اشاره به برگزاری شش جلسه شورای تخصصی راهبری سندتحول در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در صدد هستیم به جد سندتحول را دنبال کرده و گزارشی از پپشرفت کار ارائه دهیم.

انتهای پیام