سه‌شنبه 6 آذر 1403

سهمیه لاستیک به لرستان محدود است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سهمیه لاستیک به لرستان محدود است

خرم آباد - ایرنا - معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان گفت: سهمیه لاستیک اختصاص یافته برای ناوگان حمل و نقل عمومی لرستان محدود است.

میثم قدمی روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به توپوگرافی لرستان مصرف لاستیک در حوزه باری در این استان نسبت به دیگر استان های کشور بیشتر است همچنین اضافه تناژ در این مصرف تاثیر گذار می باشد.

وی گفت: با رانندگانی که بیشتر از استاندارد بارگیری می کنند و اضافه تناژ ثبت شود برخورد خواهد شد.

وی ادامه داد: توزیع لاستیک با سازمان راهداری بوده و سهمیه بندی آن با سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد در حال حاضر کمبود لاستیک داریم و لاستیک های موجود را بین رانندگان مدیریت می کنیم.

وی اظهار کرد: برای یک دستگاه مینی بوس با 15 هزار کیلومتر 2 حلقه لاستیک تعلق می‌گیرد.

قدمی با اشاره به اینکه سهمیه لاستیک به لرستان محدود است، گفت: به دلیل کمبود لاستیک لاستیک های موجود را به جامعه هدف و افرادی که نیاز بیشتری دارند توزیع می کنیم که در این راستا نارضایتی رانندگان کمتر شده است.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان گفت: میانگین عمر فرسودگی در ناوگان باری کشور 25 سال است که 23 درصد ناوگان استان بیش از متوسط فرسودگی عمر دارند.

قدمی اضافه کرد: 93 شرکت حمل و نقل باری و 88 شرکت حمل و نقل مسافری فعال در استان وجود دارد و از مجموع 9 هزار و 16 دستگاه ناوگان باری استان عمر 2 هزار و 145 دستگاه بالاتر از سن فرسودگی است.

وی با اشاره به اینکه تعداد ناوگان مسافربری لرستان یکهزار و 194 دستگاه است، افزود: عمر فرسودگی در ناوگان باری 25 سال می‌باشد که سن 23 درصد ناوگان استان بیش از متوسط فرسودگی ناوگان کشور است.

وی اظهار کرد: میانگین عمر اتوبوس‌های مسافربری نیز 15 سال است که اکنون این رقم در کشور به 8.1 سال رسیده و در لرستان به متوسط هشت سال کاهش یافته که در این حوزه وضعیت مناسبی داریم.

وی میانگین عمر مینی بوس را 25 سال برشمرد و گفت: این میزان در لرستان و کشور به ترتیب 31.9 و 31.5 سال است و در حالیکه میانگین عمر خودروهای سواری 10 سال می باشد این رقم در کشور و لرستان 12.2 سال است.

وی ادامه داد: همچنین کارگروه پایش روغن موتور و سوخت راه اندازی شده چرا که کمبود سوخت در جایگاه های آزاد مشاهده می شود.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان افزود: شرکت نفت، تعزیرات حکومتی، سازمان صنعت، معدن و تجارت همچنین راهداری و حمل و نقل جاده ای مشکلات را شناسایی کرده و در این راستا 10 جایگاه سوخت به رانندگان اختصاص یافت.

قدمی گفت: اختصاص جایگاه های ویژه برای توزیع عادلانه سوخت آزاد به رانندگان است چرا که با توجه به فعالیت رانندگان سوخت سهمیه ای به پایان می رسد و رانندگان باید از سوخت آزاد استفاده کنند.

وی اظهار داشت: بیشترین انتقاد رانندگان در خصوص وجود روغن در بازار می باشد که در این راستا گشت‌های ویژه راه اندازی می شود.

قدمی اضافه کرد: همچنین بیمه تکمیلی رانندگان بر عهده شرکت ها بوده رانندگان می‌توانند از این مزایا استفاده کنند.

وی در خصوص افزایش هزینه بار گفت: سیاست سازمان راهداری برای هزینه بار بر اساس تن کیلومتر است که تاکنون دو بار به روز رسانی شده و با توجه به تورم نرخ ها افزایش یافته است.

وی افزود: اما افزایش نرخ هزینه بار نسبت به سال‌های گذشته مطلوب می باشد وضعیت خوبی داریم چراکه نظارت‌ها برقرار بوده و کمیسیون ماده 11، 12 و 14 به تخلفات رسیدگی می کند.

طول راه‌های لرستان بیش از هشت هزار کیلومتر است.

*س_برچسب‌ها_س*