سهم انتقال آب زایندهرود به کاشان افزایش مییابد
کاشان - ایرنا - فرماندار ویژه کاشان گفت: سهم انتقال آب زایندهرود به این شهرستان از 500 لیتر به 700 لیتر در ثانیه افزایش مییابد.
علیاکبر مرتضایی قهرودی روز شنبه در نشست مشترک شورای حفاظت از منابع آب شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بیان کرد: در حال حاضر مجوز انتقال 700 لیتر آب زایندهرود صادر و مصوب شده است که پیگیریها برای اجرایی شدن آن باید به جد انجام شود.
وی افزود: مدیران دستگاههای اجرایی این منطقه باید بتوانند با هماهنگی و دقت، مطالبی که در زمینه آب در عرصه علم و دانشگاه وجود را دارد در عمل اجرایی کنند تا بتوان نسخه جدید و پیشرفتهای برای کشاورزان و بهرهبرداران ارایه داد.
فرماندار ویژه کاشان، برگزاری نشستهای تخصصی مدیران مرتبط با منابع آب برای مدیریت آن در منطقه با حضور استادان و پژوهشگران دانشگاهها را خواستار شد و تاکید کرد: باید کوشش شود در این نشستهای تخصصی از ظرفیتهای قانونی دولت برای کوتاه مدت و بلند مدت استفاده کنند.
وی اضافه کرد: خداوند سبحان که خالق هستی است، همه چیز را از آب آفریده و هم اکنون نیز به نظریه استراتژیستهای مشهور جهان، مدیران موفق عمل خواهند کرد که بتوانند بحث آب را مدیریت کنند.
ضرورت تغییر الگوی کشت و مصرف
همچنین فرماندار آران و بیدگل در این نشست از سلامت، امنیت، تامین ارزاق و مایحتاج عمومی در کنار حفظ رونق و جهش تولید به عنوان چهار اولویت کاری مهم فرمانداران در حال حاضر نام برد و گفت: سلامت مردم با چیزی قابل معاوضه نیست.
اسماعیل بایبوردی کمبود شدید آب در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل را موضوعی بسیار مهم و جدی عنوان کرد و افزود: اگر مثلت توسعه این منطقه را زمین، خاک و آب در نظر بگیریم، نقش آب و منابع آبی در پیشرفت پایدار حائز اهمیت، اثرگذار و بیبدیل است.
وی با اشاره به سرانه 250 لیتری آب آشامیدنی در کشور، یادآور شد: این رقم در استان اصفهان نزدیک به 150 لیتر در روز است و در شهرستان آران و بیدگل به 220 لیتر میرسد.
فرماندار آران و بیدگل اضافه کرد: سرانه آب در کشورهای پرآب اروپایی 110 تا 150 لیتر در شبانهروز است که نشان میدهد در واقع منابع آبی کمی در اختیار داریم اما میزان مصرف، خیلی زیاد است.
به گفته وی، موضوع آب افزون بر توسعه کشاورزی، کارآفرینی و کسب و کار میتواند زمینه سرمایهگذاری در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل را فراهم کند اما شهرستان آران و بیدگل با محدودیت منابع آبی روبهرو است و به همین علت در بخشهای مختلف و به ویژه کشاورزی نیازمندکارهای اساسی هستیم که یکی از آنها تغییرالگوی کشت است.
بایبوردی با اشاره به کشت سه هزار و 700 هکتار باغ پسته در آران و بیدگل اظهار داشت: بیش از سه هزار تن پسته در سال گذشته در این شهرستان برداشت شد که رتبه نخست استان اصفهان را به خود اختصاص داد.
وی ادامه داد: افزون بر 40 کیلوگرم زعفران هم در سالهای گذشته در مزرعههای این شهرستان برداشت شد و این رقم با توجه به طرح آمایش کشاورزی در افق سال 1404 که باید 400 هکتار از زمینهای کشاورزی به کشت این محصول اختصاص یابد، پیشبینی میشود 400 کیلوگرم زعفران برداشت شود.
فرماندار آران و بیدگل همچنین تاکید کرد: با توجه به بحران آب این شهرستان باید سمت کشت گل محمدی و گیاهان دارویی گام برداشته شود.
وی در ادامه با تاکید بر ساخت شهرها به شیوه نوین گفت: چهار شهر از توابع آران و بیدگل فاقد جوی آب هستند و هنگام بارندگی همواره مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد میکند که شهرداران باید برای این مشکل چارهاندیشی کنند.
تداوم برخورد با چاههای غیرمجاز
مدیر امور آب کاشان نیز در حاشیه این نشست به خبرنگار ایرنا گفت: 10 حلقه چاه غیرمجاز امسال در این منطقه با میانگین آبدهی 10 لیتر در ثانیه شناسایی و پلمب شده است.
حسن جوکاری، از شناسایی هشت حلقه چاه غیرمجاز دیگر در منطقه کاشان خبر داد و افزود: سه دستگاه حفاری غیرمجاز چاه آب هم شناسایی و توقیف شده است.
وی بیان کرد: تا پایان امسال پروانه برداشت آب نزدیک به 80 حلقه چاه تعدیل خواهد شد که با این اقدام، مجموع آنها به 380 حلقه چاه خواهد رسید.
مدیر امور آب کاشان یادآور شد: پروانه برداشت 300 حلقه چاه آب تا کنون تعدیل شده است.
مصرف آشامیدنی مردم منطقه کاشان با افزون بر 350 لیتر در ثانیه آب انتقالی از زایندهرود و 80 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق با میزان آبدهی 2 تا 20 لیتر در ثانیه تامین میشود.
اهالی 11 شهر و 66 روستا از توابع شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل در حال حاضر از خدمات شرکت آب و فاضلاب کاشان بهرهمند هستند.
شهرستان کاشان با جمعیت بیش از 368 هزار نفر، در فاصله نزدیک به 200 کیلومتری و شهرستان آران و بیدگل با جمعیت بیش از 103 هزار نفر، در فاصله نزدیک به 215 کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.
*س_برچسبها_س*