دوشنبه 5 آبان 1404

سوز خسارت 350 میلیاردی سرما بر تن باغات ساوه

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
سوز خسارت 350 میلیاردی سرما بر تن باغات ساوه

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه با اشاره به وقوع سرمای روزهای اخیر گفت: برآورد اولیه نشان از بروز خسارت 350 میلیارد تومان به باغات و بخشی از مزارع این شهرستان دارد.

حسن شریفی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به کاهش محسوس دمای هوا طی روزهای اخیر در شهرستان ساوه اظهار کرد: این سرمازدگی در پی افت شدید دما از 26 لغایت 28 اسفندماه سال جاری بوقوع پیوست که در شهر غرق آباد دمای هوا به منفی چهار درجه و در دشت مرکزی ساوه به منفی دو درجه کاهش یافت.

وی بیان کرد: در پی کاهش قابل ملاحظه دمای هوا و یخبندان صورت گرفته، از مجموع افزون بر هزار هکتار از باغات بادام شهرستان ساوه 900 هکتار آن که اغلب در شهرهای غرق آباد و نوبران قرار دارد، به میزان 60 الی 100 درصد خسارت دیدند.

وی افزود: از مجموع 800 هکتار باغات زردآلوی این شهرستان 600 هکتار آن بین 50 الی 100 درصد خسارت دیده و شکوفه‌های میوه از بین رفته است. همچنین از مجموع 600 هکتار محصول گوجه سبز به 400 هکتار بین 20 الی 100 درصد و از 10 هزار هکتار باغات انار نیز حدود 300 هکتار آن تقریبا 30 درصد خسارت وارد شده است.

شریفی در خصوص حمله سرما به مزارع شهرستان ساوه نیز گفت: سرمای اخیر به 30 هکتار از 260 هکتار اراضی کلزای این شهرستان تا 35 درصد خسارت وارد کرده است.

وی گفت: میزان دقیق خسارت وارده متاثر از سرمازدگی به باغات و بخشی از مزارع کلزا از نظر وسعت و ارزش ریالی به صورت تفکیک هر محصول خسارت دیده پس از جمع بندی نهایی اعلام خواهد شد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ساوه با اشاره به اینکه خوشبختانه باغات پسته و بخش اعظمی از باغات انار ساوه از سرمای روزهای پایانی سال جاری در امان مانده‌اند، گفت: تولیدکنندگان انار و پسته در شهرستان باید مراقب وقوع جبهه هوای سرد احتمالی در فصل بهار باشند.

وی افزود: باغداران خسارت دیده که اقدام به بیمه محصولات خود کرده‌اند با معرفی به بیمه از خدمات حمایتی برای پرداخت خسارت وارده بهره‌مند خواهند شد و افرادی که بیمه نکرده‌اند فرصتی برای بیمه محصولات ندارند و زمان آن به اتمام رسیده است.

شریفی تصریح کرد: محصول باغاتی که در روزهای اخیر بر اثر سرمازدگی از بین رفته اند امکان باردهی و شکوفه دادن مجدد نداشته و باید کشاورزان منتظر باشند تا سال آینده درخت مجددا به بار بنشیند.

انتهای پیام