دوشنبه 5 آذر 1403

سکوت مسئولان درباره مرگ دسته جمعی ماهیان دریاچه نمک / برخود قاطع با مقصران احتمالی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سکوت مسئولان درباره مرگ دسته جمعی ماهیان دریاچه نمک / برخود قاطع با مقصران احتمالی

مرگ دسته جمعه ماهیان در دریاچه نمک طی یک ماه گذشته به نوبه خود یک فاجعه زیست محیطی محسوب می‌شود، چرا که با مشاهده اولین مرگ و میر ماهیان در این دریاچه مسئولان باید این موضوع را مورد بررسی قرار می‌دادند تا دیگر شاهد تلف شدن ماهیان نباشیم.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ طی یک ماه گذشته شاهد مرگ دسته جمعه ماهیان در دریاچه نمک شهرستان بندر ماهشهر بودیم که به نوبه خود یک فاجعه زیست محیطی محسوب می‌شود.

تلف شدن ماهیان در حاشیه دریاچه نمک در ماهشهر سبب نگرانی مردم منطقه و دوستداران محیط زیست شده است. متاسفانه تاکنون دلیل تلف شدن مرگ ومیر ماهیان دریایی مشخص نشده، ولی در ماه گذشته حادثه مشابه رخ داده که آلودگی ناشی از رهاسازی پساب پتروشیمی‌های مستقر در منطقه و کاهش اکسیژن اعلام شده بود.

اسید نیترات عامل و علت اصلی ورود مواد سمی به داخل دریاچه است

حبیب اقاجری نماینده بندر ماهشهردر گفت‌وگویی در این باره عنوان کرد: اسید نیترات عامل و علت اصلی ورود مواد سمی به داخل دریاچه است و تحقیقات نشان می‌دهد شرکت هایی که این مواد را تولید می‌کنند کم هستند و می‌توان با تحقیقات بیشتر شرکت‌های مقصر را پیدا کرد.

علت مرگ دسته جمعی ماهیان دریاچه نمک در حال بررسی است

در ادامه ایرج سلیمانی رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان بندر ماهشهر نیز مطرح کرد: کارشناسان محیط زیست استان بلافاصله پس از اعلام خبر به همراه کارشناسان اداره دامپزشکی شهرستان سریعا به محل اعزام شدند و از ماهی‌های تلف شده نمونه‌برداری شد تا علت مرگ دسته‌جمعی این ماهیان بررسی شود.

به گفته رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان بندر ماهشهر، سال گذشته نیز همین اتفاق افتاده بود و مشخص شد که علت مرگ دسته‌جمعی ماهی‌های این دریاچه کاهش سطح آب و در نتیجه کاهش اکسیژن مورد نیاز ماهیان بوده است.

سلیمانی ادامه داد: با توجه به اینکه واحد کالر آلکالی پتروشیمی بندر امام تعطیل است و پمپاژ آب صورت نمی‌گیرد یکی از احتمالات مورد نظر ما همین موضوع است و احتمال می‌دهیم کاهش اکسیژن آب دریاچه علت مرگ دسته‌جمعی ماهی‌های آن باشد.

برخود قاطع با مقصران احتمالی مرگ دسته‌جمعی ماهیان دریاچه نمک

مهدی محمدی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بندر ماهشهردر گفت وگویی درباره مرگ دسته جمعی ماهیان دریاچه نمک اظهار داشت: پس اعلام مرگ ماهیان، شخصا در محل حاضر شدم، دستور تحقیات لازم به دامپزشکی و محیط زیست برای جمع‌آوری مستندات و آزمایشات لازم از لاشه‌های ماهیان، صادر شد، پرونده تشکیل شده و در حال جمع‌آوری مستندات هستیم.

به گفته محمدی، هرگز تحت تأثیر جوسازی‌ها و تسویه‌حساب‌های شخصی بعضی از سودجویان و تحت تأثیر سمت‌ها و شخصیت‌ها قرار نخواهیم گرفت. موضوع مربوط به حقوق عمومی است و در صورت اثبات تقصیر هر فردی در این رابطه، بدون هیچ ملاحظه‌ای برخورد خواهد شد.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بندر ماهشهر با بیان این مطلب که بررسی این موضوع تخصصی است و کارشناسان این حوزه باید در رابطه با علت تلف شدن ماهی‌ها نظر بدهند نه شخصیت‌ها یا هر فرد غیر کارشناس دیگر، گفت: در هر صورت دستگاه قضایی شهرستان درباره حقوق عامه هیچگونه مسامحه و اغماضی نخواهد داشت و در این راه تمام توان و قدرت قانونی خود را به کار خواهد برد.

اعلام نتیجه بررسی عامل مرگ و میر ماهیان دریاچه نمک طی روزهای آینده

محسن ادیبی سخنگوی شرایط اضطراری سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با تأیید تلف شدن ده‌ها هزار قطعه بچه ماهی در دریاچه نمک ماهشهر در گفت‌و گوی اعلام کرد: در صورت اثبات فرضیه ارتباط آلایندگی صنایع پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه با این حادثه، قاطعانه با سهل انگاران آن برخورد قانونی و اداری خواهد شد.

وی تصریح کرد: بررسی علمی برای شناسایی منشا دقیق حادثه تلف شدن ماهیان دریاچه نمک ماهشهر در جریان است. همزمان با اولین مورد از حادثه مرگ و میر ماهیان دریاچه نمک ماهشهر، نمونه‌برداری و اقدامات آزمایشگاهی اداره حفاظت محیط زیست ماهشهر و همچنین بررسی کارشناسی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با جدیت در دستور کار قرار گرفت.

ادیبی ادامه داد: در برخی اظهارنظرها وجود آمونیوم نیترات در دریاچه نمک ماهشهر دلیل مرگ ناگهانی ماهیان به عنوان نتیجه اولیه این آزمایش‌ها عنوان شده بود، اما بررسی کارشناسی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تولید چنین ترکیب شیمیایی توسط مجتمع‌های پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه را رد کرده است.

سخنگوی شرایط اضطراری سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تصریح کرد: متأسفانه در روزهای اخیر دوباره حادثه مرگ و میر ماهیان دریاچه نمک ماهشهر تکرار شده و این بار دایره بررسی‌ها و اقدامات آزمایشگاهی با مشارکت کامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، آزمایشگاه‌های معتمد و مرجع، شیلات و محیط زیست به شکلی وسیع‌تر منجر شده است.

ادیبی گفت: این تلفات ماهیان در حوضچه‌های مصنوعی استحصال نمک رخ داده است که از خورهای ماهشهر آبگیری می‌شوند. با توجه به اینکه این حوضچه‌ها ارتباطی با منابع آلاینده صنایع پتروشیمی ندارند، این موضوع در حال بررسی است که آیا عامل آلاینده خاصی وارد آب شده یا کاهش اکسیژن آب عامل مرگ این ماهی‌ها شده است.

سخنگوی شرایط اضطراری سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: طی روزهای آینده، نتیجه بررسی کارشناسی و آزمایشگاهی انجام شده اعلام خواهد شد که جزئیات آن در اختیار افکار عمومی قرار خواهد گرفت.

مسئولان تا این لحظه درباره این فاجعه زیست محیطی هیچ گونه اظهار نظری نکرده و سکوت مسئولان این استان جای تاسف دارد.