سیدبندی نهایی قرعهکشی جامجهانی 2022 قطر
تیم ملی ایران، دومین تیم حاضر در سید 3 قرعهکشی مرحله گروهی خواهد بود.
با پایان یافتن مسابقات مقدماتی جام جهانی در قارههای آسیا و آمریکای جنوبی، و همچنین تکمیل مسابقات پلیآف قاره آفریقا، اکنون 27 + 2 تیم صعود خود به جام جهانی 2022 قطر را مسجل کردهاند و حالا همگان منتظر اعلام رنکینگ روز پنجشنبه فیفا هستند؛ رنکینگی که مبنای اصلی قرعهکشی مرحله گروهی در روز جمعه خواهد بود.
در پایان بازیهای سهشنبه شب، کامرون با پیروزی دراماتیک خود برابر الجزایر به عنوان تیم شماره 27 به جام جهانی قطر رسید. اگرچه هنوز رسما 5 جایگاه باقی مانده، اما در آستانه آغاز هفته آخر مسابقات مقدماتی در کونکاکاف کمتر کسی نسبت به صعود آمریکا و مکزیک تردیدی دارد؛ آمریکا تنها با شکستی با اختلاف 6 گل جایگاه خود را به کاستاریکا خواهد داد و مکزیک نیز فقط در صورت نبردن السالوادور، بابت عدم حضور در این رقابتها احساس خطر میکند؛ اتفاقاتی که وقوع همزمان آنها، دور از ذهن به نظر میرسد.
با در نظر گرفتن این شرایط، حالا شمار راهیافتگان به جام جهانی به 29 رسیده و تکلیف 3 سهمیه دیگر، در مسابقات پلیآف بین قارهای و آخرین پلیآف باقی مانده در اروپا (ماه ژوئن) روشن خواهد شد؛ سه تیمی که از همین حالا و بدون در نظر گرفتن رده حقیقیشان، محکوم به حضور در سید 4 هستند.
آخرین ردهبندی فیفا برای تعیین جایگاه تیمها فردا (11 فروردین) منتشر خواهد شد؛ هرچند با آشکار بودن نحوه تخصیص امتیازات، حالا دیگر همگان میتوانند زودتر دست به کار شده و قبل از اعلام رسمی این ردهبندی، جایگاه تیمهایشان را شناسایی کنند؛ برای مثال، اگرچه رنکینگ فیفا آخرین بار پس از مسابقات ماه ژانویه بهروز رسانی شده، اما متخصصان میدانند که تیم ملی ایران پس از شکست برابر کرهجنوبی، جایگاه نخست خود در آسیا را به ژاپن واگذار کرد و پس از برتری برابر لبنان و متوقف شدن ژاپن برابر ویتنام، دوباره به جایگاه نخست آسیا در ردهبندی فیفا بازگشت.
قرعهکشی جام جهانی روز جمعه و از ساعت 20:30 (به وقت تهران) در مرکز همایشهای دوحه برگزار خواهد شد و طبق شواهد و قرائن، سیدبندی این قرعهکشی به شرح زیر خواهد بود (اعداد داخل پرانتز، جایگاه تیمها در ردهبندی احتمالی فیفا در روز 31 مارس 2022):
سید یک
قطر (51، میزبان)
برزیل (1)
بلژیک (2)
فرانسه (3)
آرژانتین (4)
انگلیس (5)
اسپانیا (7)
پرتغال (8)
سید 2
هلند (9)
دانمارک (10)
مکزیک (11، در صورت صعود)
آلمان (12)
آمریکا (13، در صورت صعود)
اروگوئه (14)
سوئیس (15)
کرواسی (16)
سید 3
سنگال (20)
ایران (21)
ژاپن (23)
مراکش (24)
صربستان (25)
لهستان (26)
کرهجنوبی (29)
تونس (32)
سید 4
کانادا (35)
کامرون (38)
اکوادور (46)
غربستان (50)
غنا (60)
تیم سیزدهم اروپا
برنده پلیآف بین قارهای آسیا - آمریکای جنوبی
برنده پلیآف بین قارهای اقیانوسیه - آمریکای شمالی
چهارشنبه شب، فینال پلیآف اقیانوسیه میان نیوزیلند و جزایر سلیمان برگزار خواهد شد و برنده این مسابقه، در پلیآف بین قارهای به مصاف یکی از تیمهای آمریکا، مکزیک یا کاستاریکا خواهد رفت. پلیآف آسیا نیز میان تیمهای اماارات و استرالیا برگزار خواهد شد و برنده آن در پلیآف بین قارهای رودرروی پرو میایستد.
از طرفی با توجه به درخواست اوکراین برای تعویق بازی نیمهنهایی پلیآف اروپا در مسیر A، مسابقه این تیم برابراسکاتلند به ماه ژوئن موکول شد تا ولز پس از غلبه بر اتریش در دیگر بازی نیمهنهایی این مسیر، حداقل 3 ماه برای شناختن حریف خود انتظار بکشد!
مختصات قرعهکشی؛ بهترین و بدترین برای تیم ملی
قرعهکشی با قرار گرفتن نام قطر میزبان در جایگاه A1 (تیم اول گروه A) آغاز خواهد شد و به همین ترتیب، از سید یک تا سید 4 ادامه خواهد یافت. به جز تیمهای قاره اروپا، هیچ دو تیم دیگری از یک قاره مشترک مجوز قرار گرفتن در یک گروه را ندارند و در همین شرایط نیز، هر گروه میتواند از حداکثر دو تیم اروپایی تشکیل شود. این محدودیت شامل جایگاههای پلیآف نیز خواهد شد. برای مثال، تیم ملی ایران قطعا با برنده پلیآف آسیا - آمریکای جنوبی (سید 4) همگروه نخواهد شد، حتی اگر تیم صعود کننده، پرو باشد.
با در نظر گرفتن همه محدودیتها، 244 احتمال پیشروی تیم ملی وجود دارد. در ادامه میبینیم کدام احتمالات، بهترین و بدترین گروه را برای ایران تشکیل میدهند.
قرعه ایران در جام جهانی 2018 و رویارویی با پرتغال (تیم سوم فیفا در آن زمان)، اسپانیا (تیم اول سید 2) و مراکش (تیم پنجم سید 4)، حالا دیگر هواداران فوتبال ایران را برای رویارویی با هر قرعه سختی آماده کرده است. در این میان بدون تردید، رویارویی با اولین تیم از سیدهای بالایی، سختترین قرعه ممکن را برای ایران رقم خواهد زد؛ گروهی که میتواند از برزیل، هلند و ایران تشکیل شود! در این میان، حضور برنده پلیآف اروپا در این گروه، سختترین قرعه ممکن را برای ایران شکل خواهد داد.
بهترین احتمال برای ایران، حضور دوباره در گروهی است که پرتغال تیم سید یک آن باشد؛ اینبار، به این خاطر که پرتغال آخرین تیم سید یک به شمار میآید. در کنار این، قرار گرفتن تیمهایی نظیر آمریکا و اکوادور در این گروه نیز میتواند آن را به دلخواهترین گروه برای ایران تبدیل کند (کرواسی با حضور در رده شانزدهم، آخرین تیم سید 2 محسوب میشود اما بدون تردید رویارویی با این رقیب، سختتر از آمریکا خواهد بود).
سختترین گروه: برزیل - هلند - ایران - برنده پلیآف اروپا
آسانترین گروه: پرتغال - آمریکا - ایران - اکوادور
منبع: فوتبال 360
از میان اخبار