سیره حضرت زهرا (س) الگوی دین داری و خانواده داری
سیره حضرت زهرا (س) در ابعاد مختلف به عنوان یک الگو مطرح است و دفاع حضرت زهرا (س) از حریم ولایت امیرمومنان علی (ع) و حمایت از جریان امامت و ولایت وهمچنین نقش مهم ایشان در تثبیت دین اسلام، از مهم ترین و بارزترین قله های زندگی این بانوی بزرگ اسلام است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، امروز، روز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) بزرگ بانوی دو عالم هستی است، روزی که عرش و فرش همه در مصیبت او گریانند. بانویی که گر چه عمری کوتاه مثل گل داشت، اما با گذشت بیش از 1400 سال از شهادت او، هنوز هم نام و یاد او جاودانه مانده است.
بانویی که هم به ام ابیها شهره یافته بود و هم شمشیری برنده در دفاع از مقام ولایت بود و برای حفظ دین و ولایت و امامت، لحظه ای آرام ننشست تا اینکه در این راه پیروزمندانه به شهادت رسید.
این حضرت الگویی تمام عیار برای تمام بشریت و به ویژه الگوی خانواده داری، تربیت فرزند و حجاب و عفت برای زنان مسلمان جهان است که باید زنان و دختران جامعه با الگوبرداری از این حضرت، به سبک زندگی فاطمی دست پیدا کنند.
با توجه به اینکهامروز دشمنان بنیان خانواده و جایگاه مادر و زن را در خانه و خانواده نشانه گرفته و به دنبال تزلزل آن است، برای مقابله با این تهاجمات و همچنین با هدف ترویج فرهنگ فاطمی و تبیین سیره زندگی حضرت زهرا (س) با برخی از کارشناسان به گفتگو نشستیم.
حضرت زهرا خودش را وقف رسالت پدر و همسر کرد
فرشته اسدزاده، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهارکرد: رشد عقلی حضرت فاطمه زهرا و هوش سیاسی و معنوی ایشان در مقایسه با سن تقویمی، نشان از تاثیر پذیری از پدر و مادر والامقامی دارد که می توانیم آن را به عنوان یک سند مسجل در نظر بگیریم که اثر وضعی پدر و مادر در رشد و تربیت فرزندان چقدر مهم است.
وی افزود: این تاثیر در حدی است که دختری مثل حضرت فاطمه زهرا که در کودکی یتیم شده و مادرش را از دست می دهد، اما چنان نگاه عمیقی نسبت به زندگی و باورهای بلندی نسبت به آرمان های پدر در ایشان ایجاد می شود که خودش را وقف رسالت پدر و همسرش می کند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: علیرغم اینکه حضرت فاطمه زهرا (س) در بیش از1400 سال پیش زندگی می کردند، اما مدل زندگی ایشان اصلا معطوف به مکان و زمان نبوده و با توجه به اینکه روح قدسی ایشان فراتر از بعد زمینی است، هر چه که از ایشان به یادگار مانده، می تواند برای تمام اعصار و دوران ها کاربرد داشته باشد و قابلیت الگوگیری دارد.
اسدزاده بیان کرد: ازجمله شیوه همسرداری و فرزند داری ایشان و از همه مهم تر تعهدشان نسبت به پدر و مراقبتی که از حضرت رسول (ص) داشتند که مودت ایجاد شده بین این پدر و دختر، در حدی بود که ایشان را مشهور به ام ابیها کرد.
وی گفت: امروز که با این حجمه های فضای مجازی، فاصله ها و شکافها بین نسل ها زیاد شده و خانوادههای ما خالی از حرمت داری بزرگترها شده است، اگر نگاه مختصری به زندگی حضرت فاطمه زهرا و چگونگی ارتباط ایشان با پدر بزرگوارشان، همسر محترم و فرزندان دلبندشان داشته باشیم، مطمئنا می توانیم الگوی بسیار خوبی برای برقراری ارتباط های پر از مهر و محبت و تعهد مادری، همسری و دختری پیدا کنیم که امروز به شدت به این الگوها نیازمندیم.
حضور اجتماعی حضرت زهرا (س) باعث ارتقای جایگاه زنان شد
نرگس فولادی، کارشناس امور زنان و خانواده به مناسبت دهه فاطمیه و ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهارکرد: دفاع حضرت زهرا (س) از حریم ولایت امیرمومنان علی (ع) و حمایت از جریان امامت و ولایت وهمچنین نقش مهم ایشان در تثبیت دین اسلام، از مهم ترین و بارزترین قله های زندگی این بانوی بزرگ اسلام است.
وی با اشاره به نقش حضرت فاطمه (س) در ارتقای جایگاه زن، افزود: حضور و شرکت ایشان در فعالیت های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در اوج تضاد با نگرش جاهلی در آن زمان، با هدف ایجاد تحول وکرامت برای زنان و ارتقای جایگاه فردی واجتماعی آنان بود.
کارشناس امور زنان و خانواده ادامه داد: الگوی مورد نظر در اسلام برای زن، شخصیتی است که هم میتواند در هدایت و مدیریت جامعه به سوی پیشرفت نقش داشته باشد و هم به عنوان محوریترین عضو درخانواده، سرنوشت سایر اعضا را تدبیر کند.
وی با بیان اینکه عفاف و حجاب یکی از مسائل مهم امروز جامعه ما است که متاسفانه به دلایلی نقش آن در جامعه کمرنگ شده است، گفت: برای اینکه عفاف و حجاب فاطمی در جامعه پایدار و ریشه ای شود، نیازمند حرکت جمعی پویایی در نهادهای فرهنگی اعم از خصوصی و دولتی هستیم و باید از همه توانایی ها، اختیارات و امکانات موجود در نهادهای کشور بهره گرفت. در واقع باید ازحجاب به عنوان امنیت، ثبات، عافیت و شرافت شخصیت در جامعه تبلیغ عملی کرد.
بصیرت و ولایت مداری از ویژگی های بارز حضرت زهرا (س)
فولادی با اشاره به اینکه دشمن شناسی، بصیرت و مبارزه با انحرافی که از مسیری که توسط رسول خدا ترسیم شده بود و دفاع از ولایت در سختترین شرایط، از دیگر ویژگیهای حضرت زهرا (س) است، گفت: ایشان در عمر کوتاه و پربرکت خود در کنار این که مادری نمونه بودند و تربیت فرزند، همسر داری و زندگی عاطفی ایشان سرشار از درس برای همه مردم است، به خوبی در صحنه هایی که نیاز بود ولایت مداری خود را نیز به تصویر کشیده اند.
کارشناس امور زنان و خانواده در خصوص نقش حضرت زهرا (س) در ترویج دین مقدس اسلام نیز بیان کرد: زندگانی پربار و ارزشمند این بانوی اسلام، بهطور قطع و یقین بهترین الگو برای یک زن مسلمان است تا زنان بتوانند با حفظ حجاب و رعایت عفت و پاکدامنی، شأن، منزلت و کرامت خود را در جامعه حفظ و ارتقاء بخشند.
فولادی ادامه داد: در واقع تمامی فضایل نیکوی انسانی در وجود مقدس آن حضرت نهفته بود و زنان مسلمان ایران و دیگر کشورهای اسلامی باید شخصیت برجسته این بزرگ بانوی اسلام را سرمشق و الگوی زندگی خود قرار دهند تا در دنیا و آخرت به سعادت برسند.
وی تصریح کرد: حضرت فاطمه (س) الگوی یک زن مسلمان در ابعاد مختلف زندگی از جمله کار و تلاش، هدفداری، صبر و استقامت، بندگی و عشق به پرستش معبود، زهد و ساده زیستی، حیاء و حجاب و عفاف، در عرصه وظایف خانوادگی، جبهه دفاع از ولایت و.... است.
دفاع بی نظیر حضرت زهرا (س) از ولایت به عنوان ستون جامعه
حجت الاسلام اکبری مطلق، کارشناس مذهبی نیز در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهارکرد: یکی از مهم ترین ویژگی های حضرت زهرا (س) ولایت مداری ایشان بود، وقتی که شخصیتی مثل امیرالمومنین (ع) که مرد تمام صحنه های سخت بود خانه نشین شد، تنها کسی که حرکت کرد، به صحنه آمد و از بحث ولایت دفاع کرد و آن را در طول تاریخ به کرسی نشاند، حضرت زهرا بود.
سرپرست پردیس های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی افزود: ایشان زمانی که می بیند ولایت و عمود و ستون جامعه اسلامی در خطر است، یک تنه وارد میدان می شود و به دفاع از ولایت می پردازد.
لزوم اقناع اذهان برای حفظ حجاب
این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه حضرت زهرا (س) اسوه حجاب و عفاف هستند، گفت: متاسفانه هم اکنون تبلیغات شدیدی علیه حجاب و مقام زن به راه افتاده که باید برای حفظ این ارزش ها، ذهن ها را اقناع کرد و به بانوان فهماند که عریان بودن و استفاده نکردن از پوشش، زمینه سوء استفاده از آنها را خیلی بالا می برد.
اکبری مطلق ادامه داد: این در حالی است که اگر هر کسی کالای با ارزشی مثل طلا داشته باشد و آن را در ملآ عام قرار دهد، اما بگوید که کسی نباید به آن طلا دست بزند و آن را بدزدد، همه به او می خندند. چرا که قراردادن اشیاء با ارزش در جایی که دسترسی به آن راحت باشد، وسوسه انگیز است.
سرپرست پردیس های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه زیبایی نیز خریدار دارد و وسوسه کننده است و باید آن را در پوشش حجاب حفظ کرد، افزود: کسی نمی تواند بگوید من می خواهم زیبایی ام را آشکار کنم، اما دیگران خودشان را حفظ کنند، چرا که هیچ ضمانت اجرایی برای اینکه دیگران خودشان را در برابر آن زیبایی حفظ کنند، وجود ندارد، مگر اینکه این تضمین وجود داشته باشد که هیچ آدم مریضی در آن جامعه وجود نداشته باشد.
وی تصریح کرد: در یک جامعه باید همه افراد شخصیت و انسانیت خودشان را حفظ کنند و به این معرفت برسند که زیبایی خود را به عنوان یک کالای باارزش، مفت در اختیار دیگران قرار ندهند.
خیر کثیر؛ توصیف خداوند از حضرت زهرا (س)
این کارشناس مذهبی با اشاره به نقش حضرت زهرا (س) در ترویج دین اسلام، اظهارکرد: با توجه به اینکه بعد از رحلت پیغمبر (ص) زمینه اینکه دین خود به خود به انحراف برود وجود داشت، اما حضرت زهرا (س) با یک سری برنامه هایی، کارهایی کرد که در طول تاریخ و برای همه مسلمانان باقی ماند.
وی بیان کرد: در واقع ایشان با اجازه ندادن حضور خیلی از افراد در تشییع جنازه و مخفی کردن قبرشان، حدیث پیغمبر مبنی بر اینکه " هر کس فاطمه از او راضی و خشنود باشد من از او خشنودم و هر کس فاطمه از او ناراحت باشد من از او ناراحتم" را احیا کرد و برای همه نشان داد که چه اتفاقی در تاریخ صورت گرفته است.
اکبری مطلق تصریح کرد: خداوند در قرآن و در سوره کوثر، از حضرت زهرا به عنوان خیر کثیری یاد می کند که به پیامبر عطا شده است، بنابراین اگر خیر کثیر از کسی راضی باشد؛ او دین اسلام را دارد و اگر ناراضی باشد؛ او دین اسلام را ندارد و باید همه رفتار حضرت زهرا (س) را الگوی همیشه تاریخ قرار دهیم تا ببینیم که در مسیر اسلام هستیم یا خیر.
سیره حضرت زهرا (س) الگوی دین داری و خانواده داری
سرپرست پردیس های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی با بیان اینکه سیره حضرت زهرا (س) در ابعاد مختلف به عنوان یک الگو مطرح است، گفت: رفتار این حضرت در بین خانواده طوری بود که همیشه مورد افتخار پدر و مورد احترام ویژه همسر بود و فرزندانی تربیت کرد که در طول تاریخ الگو هستند و هنوز هم همه دوست و دشمن؛ فرزندان او را الگوی موفق می دانند.
وی با اشاره به اینکه حضرت زهرا (س) توجهی ویژه ای نسبت به همسایگان خود داشتند، ادامه داد: ایشان در مباحث دینی نیز هیچ گاه کوتاه نمی آمدند و تا سرحد جان از دین دفاع می کردند چرا که معتقد بودند به این دنیا آمدیم تا به کمال برسیم و اگر دین نباشد راه کمال و انسانیت بسته است.
جمهوری اسلامی صدایی بلند برای دفاع از حقوق زن بر اساس مبانی اسلامی
این کارشناس مذهبی در رابطه با مسائل پیش آمده در مورد حجاب در جمهوری اسلامی، اظهارکرد: جمهوری اسلامی کشوری است که به حقوق زن توجه می کند و صدایی است که برای دفاع از حقوق زن بر اساس مبانی اسلامی بلند شده است، اما بیش از 90 کشور در مقابل او به مقابله پرداخته اند.
اکبری مطلق با تاکید بر اینکه در بحث پوشش و حجاب باید ذهن را اقناع کرد تا افراد به سمت آن بیایند، گفت: در بحث اقناع سازی، جمهوری اسلامی بر پوشش و حجاب برای شخصیت انسانی تاکید می کند، اما در مقابل هزاران صدا خلاف آن را می گوید، کسانی که حرفه ای و حساب شده علیه پوشش عمل می کنند، بطوری که ما نمی توانیم ذهن های پاک و صاف را در مقابل توطئه های عظیم آنها بیمه کنیم.
سرپرست پردیس های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی ادامه داد: کار جمهوری اسلامی درست است، اما تبلیغ وسیع توسط دشمن در مقابل، اوضاع را خراب کرده که نیازمند کار چندبرابری است. در واقع دشمن توانسته با استفاده از فضای مجازی ولنگار و رهاشده، ذهن ها را مدیریت و به سمت خواسته های نفسانی ببرد و با مخلوط کردن حق و باطل، تشخیص حق را سخت تر کند.
انتهای پیام /