سیل مهربانی در حسینه ایران و صحنههایی که فقط در ایران میتوان دید
گروههای جهادی و بسیجیان و داوطلبان هلال احمر از جمله کسانی بودند که بی سر و صدا و بصورت شبانهروزی در میدان حاضر شدند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدرسا، هرچند طی چند روز اخیر شاهد خسارتهای جدی سیل به استان و به ویژه شهر یزد بودیم و برخی از هماستانیهای عزیزمان نیز به طور جدی به زحمت افتادند اما در همین چند روز و در بحبوحه همین مشکلات صحنههایی را شاهد بودیم که در نوع خود غرورآفرین بود و البته تقریبا میتوان گفت چنین صحنههایی را فقط در ایران میتوان شاهد بود.
حضور معنادار مردم در صحنه و کمک به هموطنان
یکی از اقدامات جالب توجه و ارزشمندی که طی این روزها شاهد آن بودیم، اصرار مردم برای کمک به هموطنان و همشهریهای خود بود. حضوری که صحنههای زیبایی را خلق کرد و علاوه بر اینکه گرههایی را از مشکلات برخی از هماستانیها گشود، از نظر روانی نیز فضای مثبتی را در بین مردم آسیبدیده از سیل ایجاد کرد و موجب دلگرمی آنها شد.
مسؤلان در کنار مردم
در همان ساعات ابتدایی وقوع سیل شاهد حضور پررنگ مسؤلان بخشهای مختلف در صحنه و در بین مردم و تلاش برای رفع مشکلات بودیم. استاندار یزد به عنوان نماینده عالی دولت در استان، تمام عیار در صحنه حاضر شد، حضوری که تقدیر وزیر کشور را نیز به دنبال داشت.
از سوی دیگر شاهد سفر به موقع وزیر کشور به استان یزد و پیگیری موضوع از نزدیک توسط او بودیم که این امر نیز بیانگر اهتمام دولت جهت حل هر چه سریعتر مشکلات است. معاون اول رئیسجمهور نیز موضوع را بصورت تلفنی از طریق استاندار دنبال کرد.
دیگر مسولان استان هم در شهرستان یزد و هم در شهرستانهای دیگر استان که درگیر سیل بودند، شبانهروزی در میدان حضور داشتند و مسائل را دنبال میکردند. حتی شاهد حضور میدانی امام جمعه یزد و برخی دیگر از ائمه جمعه در مناطق سیل زده بودیم که این بسیج همگانی برای حل مشکل واقعا ستودنی است.
حضور بیسر و صدای گروههای جهادی در صحنه
تلاش برای حل وفصل مشکلات ناشی از سیل اخیر، فقط به مسولان دولتی منحصر نشد چرا که گروههای جهادی و بسیجیان و داوطلبان هلال احمر از جمله کسانی بودند که بی سر و صدا و بصورت شبانهروزی در میدان حاضر شدند و برای برون رفت از وضعیت ایجاد شده ناشی از سیل، تلاشهای فراوانی کردند.
کسانی که در مسیر رودخانهها در آستانه از دست دادن جان خود بودند، با ایثار نیروهای داوطلب هلال احمر نجات یافتند. بسیاری از کسانی که در جریان سیل خانههای آنها تخریب شده بود توسط همین گروههای جهادی در حسینهها اسکان داده شدند و حتی تعدادی از مسافران سیلزده در حوزه علمیه مستقر شدند.
بارش باران و کمک به سفرههای زیرزمینی
هرچند بارش باران در فصل تابستان و جاری شدن سیل تأثیر خیلی زیادی در تغذیه سفرههای زیرزمینی ندارد اما یقینا همین بارشها هم بیتأثیر نیست و حداقل بخشی از روانآبها برای سفرههای زیرزمینی مفید هستند.
این در حالی است که جاهایی که بارشها به درستی به سدهای خاکی هدایت شدند، ذخیره آب و افزایش آب سدها را به دنبال داشت که میتواند در معضل کمآبی استان تا حدی نقشآفرین باشد.
سیل و کشورهای پیشرفته
فراموش نکنیم در شرایطی که در استان یزد میان میانگین بارشهای در طول سال حدود 40 میلمیمتر است، فقط در یک روز در خود شهر شاهد بیش از 75 میلیمتر بارش باران بودیم.
بارش باران خیلی کمتر از این در بسیاری از کشورهای پیشرفته فجایعی را به بار میآورد که اصلا قابل قیاس با مشکلات ایجاد شده امروز ما نیست.
به عنوان مثال بارش باران کمتر از آنچه در یزد شاهد بودیم در برخی شهرهای انگلیس، آمریکا و آلمان مشکلات عدیدهای را برای این شهرها ایجاد کرد. یا حتی بارش باران در تیرماه سال 97 در ژاپن به عنوان کشوری پیشرفته و با تکنولوژی سطح بالا، خسارات بسیار گستردهای به بار آورد.
یا مثلا همین چند روز اخیر، بارش باران در امارات به عنوان کشوری که مدام از زیرساختهای پیشرفته آن سخن گفته میشود، خسارتهای سنگینی را ایجاد کرد و موجب آواره شدن بخشی از مردم شد.
البته تردیدی نیست که میشد در جریان سیل عملکرد بهتری داشت و زودتر از این موضوع را پیشبینی کرد و زیرساختهای لازم را زودتر و بهتر برای مقابله با این موضوع تعبیه کرد. اما این موضوع نباید باعث شود تا زحمات و تلاشهای قابل تقدیر مسئولین و مردم و گروههای جهادی در سیل اخیر را نادیده بگیریم.
انتهای پیام /