شاعر اسپانیایی برنده جایزه سروانتس 2020 شد
فرانسیسکو برینس شاعر88 ساله اسپانیایی به عنوان برنده جایزه ادبیات اسپانیایی زبان میگل دو سروانتس 2020 انتخاب شد.
فرانسیسکو برینس شاعر88 ساله اسپانیایی به عنوان برنده جایزه ادبیات اسپانیایی زبان میگل دو سروانتس 2020 انتخاب شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ال پایس، فرانسیسکو برینس بانیو از سوی وزارت فرهنگ اسپانیا به عنوان برنده جایزه 125 هزار یورویی سروانتس معرفی شد.
خوزه مانوئل رودریگز اوریبس وزیر فرهنگ و ورزش اسپانیا این خبر را از سوی هیأت داوران این جایزه اعلام کرد.
هیأت داوران این جایزه فرانسیسکو برینس را برای «کار شاعرانهاش که از بعد جسمی و انسانی به بعد معنوی و به آرمان زیبایی و جاودانگی میرسد» شایسته دریافت این جایزه خواند.
همچنین افزوده شده: وی شاعری صمیمی از نسل دهه 1950 است که تجربه فردی انسان در برابر حافظه، گذر زمان و تعالی حیاتی را به بهترین نحوی داشته است.
هیأت داوران همچنین از برینس به عنوان یکی از استادان مسلم شعر جاری اسپانیا یاد کرد و گفت همه نسلهای پس از وی او را میشناسند.
فرانسیسکو برینس بانیو شاعر متولد 1932 در والنسیا، فارغالتحصیل رشته حقوق، فلسفه و ادبیات و تاریخ، دارای دکترای افتخاری از دانشگاه پلیتکنیک والنسیا است. وی در دانشگاه کمبریج در رشته ادبیات اسپانیایی تدریس کرده و استاد دانشگاه آکسفورد نیز بوده است. وی 19 آوریل 2001 به عنوان عضو تمام وقت آکادمی اسپانیا انتخاب شد و کار خود را با سخنرانی تحت عنوان «اتحاد و نزدیکی شخصی در شعر لوئیس سرنودا» آغاز کرد.
این شخصیت ادبی به نسل 50 اسپانیا تعلق دارد که در میان آنها چهرههایی چون کلاودیو رودریگز، آنخل گونزالس، خوزه آگوستین گویتیسولو، خیمه گیل دو بیدما و خوزه آنخل والنته جای دارند.
وی برای آثار شاعرانه جوایز متعددی دریافت کرده که جایزه آدونیس در سال 1959، جایزه منتقدان در قالب شعر کاستیا برای «کلمات در تاریکی» در سال 1967، جایزه ادبیات والنسیا در سال 1967، جایزه ملی شعر برای مجموعه «پاییز گل سرخ» در سال 1987، جایزه فستنرات برای «آخرین ساحل» در سال 1998، جایزه ملی ادبیات اسپانیا در سال 1999، جایزه شعر فدریکو گارسیا لورکا در سال 2007 و جایزه راینا سوفیا برای شعر ایبرو - آمریکایی در سال 2010 از جمله آنها هستند.
برینس سال 2018 «منتخب شاعرانه» را منتشر کرد که دربرگیرنده تمام اشعارش در طول دوران کاریاش بوده است و از نخستین مجموعه شعری وی با عنوان «عنبر» در سال 1959 تا آخرینشان «آخرین ساحل» در سال 1995 را دربرمی گیرد.
هیأت داوران که به صورت آنلاین با یکدیگر نشست داشتند به ریاست سانتیاگو مونوس ماچادو مدیر آکادمی سلطنتی اسپانیا، ماریا خوزه گالوز سالوادور مدیر کل کتاب و ترویج مطالعه، بگونا سرو پرادا معاون مدیرکل ترویج کتابخوانی اسپانیایی، تاتیانا آلوارادو تئودوریکا از آکادمی زبان بولیوی، اینس فرناندز اوردونز هرناندز از کنفرانس رؤسای دانشگاههای اسپانیا، خوان دومینگو آرگوئلس از اتحادیه دانشگاههای آمریکای لاتین، ماریا لوئیزا کاسترو لگازپی از مؤسسه سروانتس، ادواردو مندوزا گاریگا از اداره کل کتاب و ترویج مطالعه، گییرمو التارس لوسندو از فدراسیون انجمن روزنامه نگاران اسپانیا، ماریا کونسوئلو اگوئیا تونلا از فدراسیون روزنامه نگاران آمریکای لاتین، مادلین ساترلند - مایر از انجمن بینالمللی اسپانیایی زبانان، آیدا ویتاله برنده جایزه سروانتس 2018 و جوآن مارگاریت برنده جایزه سروانتس 2019 تشکیل شده بود.
با اهدای جایزه 125 هزار یورویی سروانتس، اسپانیا هر سال به تجلیل از نویسندهای میپردازد که با آثارش به غنی کردن میراث ادبی اسپانیایی زبان کمک کرده باشد.