چهارشنبه 9 آبان 1403

شاهد سقوط آزاد در جوانی جمعیت در ایران هستیم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
شاهد سقوط آزاد در جوانی جمعیت در ایران هستیم

قم - ایرنا - رییس کمیسیون ویژه جمعیت مجلس شورای اسلامی گفت: با سیاست‌های جمعیتی سال‌های اخیر شاهد سقوط آزاد در روند جوانی جمعیت در کشور هستیم.

امیرحسین بانکی پور روز یکشنبه در نشست استانی اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مجتمع پردیس دانشگاه علوم پزشکی قم، افزود: با روند کنونی کاهش جمعیت، کشورمان با یک ابربحران جدی در 30 سال آینده روبرو خواهد شد.

وی اضافه کرد: هر دولتی 20 سال آینده در این کشور روی کار باشد، با این روند کاهش و سالمندی جمعیت، با بحرانی جدی روبرو خواهد شد که از هر بحرانی همچون کرونا و قحطی هم بدتر است.

وی ادامه داد: این بحران از آنچه فکر می‌کنیم به ما نزدیک تر است و اگر کاری صورت نگیرد شاید بسیاری از ما شاهد آن باشیم.

بانکی پور با بیان این‌که پنج درصد جمعیت ایران در گذشته سالمند بودند ولی اکنون به مرز 10 درصد رسیده‌ایم، گفت: اگر روند کنونی ادامه یابد، طی دهه‌های آینده 30 درصد جمعیت جزو قشر سالمند خواهند بود و این یعنی سیاه‌چاله جمعیتی و بحران واقعی که به‌هیچ‌وجه قابل‌قبول نیست.

وی ادامه داد: تا همین اواخر، جزو چند کشور جوان دنیا بودیم، ولی با سیاست‌هایی که اعمال شد، سقوط آزاد را تجربه می‌کنیم که طی 30 سال، جزو کشورهای سالمند جهان خواهیم بود.

وی با بیان اینکه جمعیت سالمند، هزینه‌های درمانی بیشتری هم می‌طلبد، گفت: آیا 30 سال آینده که 30 درصد جمعیت ایران سالمند خواهند بود، زیرساخت‌های درمانی هم به همین میزان توسعه خواهند یافت؟

رییس کمیسیون ویژه جمعیت مجلس شورای اسلامی به دیگر خطرات کاهش جمعیت و سالمندی آن پرداخت و افزود: کاهش نیروی آماده بکار یکی از بحران‌های اقتصادی و اجتماعی ناشی از این مساله خواهد بود، همچنین مدارس خالی می‌شوند و باید آن‌ها را به خانه سالمندان تبدیل کنیم و به این ترتیب یک ابربحران برای کشورمان به وجود می‌آید.

وی با اشاره به باز بودن پنجره جمعیت کشور در حال حاضر، گفت: البته باید به این نکته هم توجه داشت که جمعیت آماده به ازدواج و فرزندآوری زودتر از بسته شدن این پنجره جمعیتی کاهش می‌یابد، به عبارتی چیزی از دوره طلایی برای جبران جمعیت باقی نمانده است.

وی با بیان این‌که هر چند امکان باروری تا اواسط چهل‌سالگی وجود دارد، خاطرنشان کرد: با این حال باروری با افزایش سن خطرآفرین می‌شود و سقف سن باروری بی‌خطر 35 سال است، بنابراین اصلا زمان فرصت سوزی نیست.

بانکی پور تصریح کرد: در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، به مخالفان و منتقدان فرصت زیادی دادیم تا نظرات خود را مطرح کنند، به‌طوری‌که بیش از 90 جلسه در کمیسیون با این افراد برگزار شد.

دولت سیزدهم متعهد به افزایش جمعیت است

وی با بیان این‌که دولت سیزدهم دولتی انقلابی و متعهد برای افزایش جمعیت است، گفت: باید از این فرصت استفاده کنیم و به فکر چاره برای افزایش جمعیت باشیم.

وی به بخش‌های مختلف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اشاره و ابراز کرد: توزیع رایگان وسایل پیشگیری ممنوع شده است و زمینه غربالگری هم جلسات متعددی داشتیم به‌طوری‌که شورای نگهبان روی کلمه به کلمه آن نظر داد.

بانکی پور تصریح کرد: برای غربالگری باید حتما نظر پزشک متخصص زنان و زایمان وجود داشته باشد و در سامانه ملی ثبت شود، البته همه مراحل بارداری با حفظ محرمانگی و حریم شخصی در این سامانه ثبت خواهد شد.

وی به آمار بالای سقط جنین در کشور اشاره کرد و گفت: تعداد سقط بسیار بیشتر از قربانیان روزانه کروناست، در حالی‌که در بسیاری از موارد این عمل قتل محسوب می‌شود و هیچ ضرورتی برای انجام آن وجود ندارد.

بانکی پور ابراز امیدواری کرد: استان قم یکی از پیشگامان اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و الگویی برای دیگر مناطق کشور باشد.

نخستین همایش اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به میزبانی استان قم در سالن شهید یخچالی پردیس دانشگاه علوم پزشکی قم و به‌صورت مجازی برگزار شد؛ در این نشست کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت، سید حامد برکاتی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ناصر سیم‌فروش عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی نیز سخنرانی کردند./

برچسب‌ها