یک‌شنبه 4 آذر 1403

شرط جدید وزارت علوم برای ایجاد رشته در دانشگاه‌ها

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
شرط جدید وزارت علوم برای ایجاد رشته در دانشگاه‌ها

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم صبح امروز در شصت و نهمین نشست معاونان دانشجویی دانشگاه‌های کشور با تاکید بر اینکه وام‌های دانشجویی دانشجویان متأهل در سال جاری 95 درصد افزایش یافته است، تأکید کرد: این مبلغ افزایش وام‌های متأهلی می‌تواند کمک خوبی در راستای تشکیل خانواده برای دانشجویان باشد.

وی همچنین با اشاره به تبعیضی که بین وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم وجود دارد، گفت: در دانشگاه‌هایی که دانشجویان رشته مرتبط با علوم پزشکی و رشته‌های غیرمرتبط با علوم پزشکی وجود دارد، ما شاهد خوابگاه‌هایی هستیم که از هتل پنج ستاره هم به‌روزتر هستند اما در عین حال در کنار همان خوابگاه‌ها، خوابگاه‌هایی را با امکانات حتی کمتر از مسافرخانه‌ها می‌بینیم و این در حالی است که 92 درصد دانشجویان کشور در دانشگاه‌های مرتبط با وزارت علوم تحصیل می‌کنند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم همچنین با اشاره به وجود آشپزخانه‌های سنتی در تعدادی از دانشگاه‌های کشور اظهار داشت: در سال جاری تمام آشپزخانه‌های سنتی دانشگاه‌های کشور حذف می‌شوند و به آشپزخانه‌های صنعتی تبدیل می‌شوند. همچنین آشپزخانه‌های نیمه صنعتی نیز در آینده نزدیک باید به آشپزخانه‌های صنعتی تبدیل شوند.

گنجی همچنین از تغییر رتبه‌بندی خوابگاه‌های دانشجویی خبر داد و گفت: رتبه بندی فعلی خوابگاه‌های دانشجویی مشکل دارد و این رتبه بندی باید تغییر کند. در حال حاضر رتبه بندی خوابگاه‌های دانشجویی بین یک تا پنج است. بر اساس رتبه بندی فعلی در سال جاری ما رتبه پنج خوابگاه‌های دانشجویی دیگر نخواهیم داشت.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم همچنین با اشاره به نامه جدید وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به روسای دانشگاه‌ها گفت: هر دانشگاه باید آمار دانشجویی خود را در سامانه مربوطه ثبت کند، از این به بعد ایجاد رشته باید بر اساس میزان امکانات و تجهیزات آن دانشگاه باشد، یعنی اگر امکانات دانشگاه پاسخگوی نیاز آن تعداد دانشگاه نباشد، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در آن دانشگاه صورت نمی‌پذیرد. 50 درصد وام ودیعه مسکن دانشجویان متأهل باید توسط وزارت علوم پرداخت شود که برای پرداخت آن مشکلی وجود ندارد و این مبلغ در شهر تهران 150 میلیون تومان، در شهرهای بزرگ 120 میلیون تومان و در شهرهای کوچک 65 میلیون تومان است.

وی اضافه کرد: در سال 1400 و 1401 وام‌های دانشجویی 30 درصد افزایش داشته است.

گنجی گفت: برای کمبود ظرفیت خوابگاهی دانشگاه‌ها به ازای هر دانشجو در تهران 5 میلیون تومان و در شهرهای بزرگ 4 میلیون تومان و در شهرهای کوچک به ازای هر دانشجو 3 میلیون تومان پرداخت می‌شود.