شروع قرن جدید پایانی بر دوگانگی آموزش حضوری و مجازی
شروع قرن جدید امسال با حال و هوای متفاوتی نسبت به دو سال گذشته همراه بود. دو سالی که شیوع بیماری کرونا همه جهان را شوکه کرد و بخش های مختلفی از جمله اقتصاد، فرهنگ، ورزش، و آموزش را به تعطیلی کشاند و آسیب های اجتماعی زیادی را به جامعه تحمیل کرد و یکی از این آسیب ها تعطیلی مدارس و دیگر مراکز آموزشی بود. اگر چه آموزش ها در قالب جدیدی از آموزش در بستر فضای مجازی ادامه پیدا کرد اما مسائل...
امسال با بهبود شرایط بیماری و انجام واکسیناسیون شاهد رونق و افزایش خریدها، دید و بازدیدهای عید و سفرهای نوروزی بودیم و مراکز و اماکن تفریحی، زیارتی، اقامتگاه ها و اسکان فرهنگیان هم به سیاق قبل از شیوع کرونا فعالیت کردند و با استقبال مردم مواجه شدند.
استان قم هم به عنوان شاهراه مواصلاتی و به دلیل وجود حرم حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران پس از دو سال شاهد افزایش حضور مسافران نوروزی بود.
علاوه بر مسافرانی که در دیگر مراکز اقامتی و هتل ها و بوستان ها اقامت داشتند طبق آمارها از ابتدای تعطیلات نوروزی 18 هزار و 862 خانوار در 237 مدرسه از طرح نوروزی اسکان فرهنگیان در استان قم استفاده کردند همچنین از شلوغی بوستان ها و صف رستوران ها می توان نتیجه گرفت که نگرانی های ناشی از انتقال بیماری کرونا در بین عموم مردم تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.
و در همین تعطیلات نوروزی بود که وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد روز 14 فروردین آموزش ها به شکل حضوری کامل و در واقع بدون گروه بندی دانش آموزان در یک کلاس از سر گرفته خواهد شد که واکنش هایی را در بین خانواده ها به همراه داشت.
حال باید دید خانواده هایی که تا دیروز سرگرم گذراندن تعطیلات نوروزی بودند نسبت به بازگشایی حضوری مدارس چه واکنشی داشتند.
در این رابطه با زهره مادر دو دانش آموز پایه دوم و ششم ابتدایی به گفت و گو پرداختیم:
زهره با بیان اینکه آموزش مجازی این فرصت را ایجاد کرد که آموزش تعطیل نشود و ادامه پیدا کند گفت: دانش آموزان این نوع آموزش را جدی نمی گیرند و پسران من هم از این قاعده مستثنی نبودند و اغلب موارد نوشتن تکالیف شان همراه با گریه و زاری بود و باید اعتراف کنم برخی مواقع حتی مجبور بودم خودم تکالیف را بنویسم و برای معلم ارسال کنم.
وی ادامه داد: اگر چه از عملکرد معلمان فرزندانم راضی بودم اما به نظرم بار اصلی آموزش مجازی روی دوش خانواده ها است به ویژه دانش آموزان پایه اول ابتدایی که هیچ درکی از معنای مدرسه و درس ندارند و اغلب پسرم با بی حوصلگی و کلافگی تکالیف اش را انجام می داد و مدام می گفت که من یاد نمی گیرم.
زهره با بیان اینکه در امر یادگیری پسران بازیگوش تر از دختران هستند، افزود: ابتدای غیر حضوری شدن مدارس در سال 98 قرنطینه خانگی برای پسرانم معنا داشت اما هر چه گذشت دیگر نمی توانستم آنها را در خانه نگه دارم اغلب در کوچه مشغول بازی بودند و یا به فروشگاه پدرشان می رفتند و به سختی آنها را برای حضور در کلاس آنلاین آماده می کردم.
وی ادامه داد: آموزش آنلاین باعث افت تحصیلی فرزندانم شده چرا که کتاب در دسترس آنها بود و در امتحانات هم از روی کتاب پاسخ سوالات را می نوشتند بارها کتاب را از پسر بزرگترم گرفتم اما اصلا قادر نبود که سوالات را پاسخ دهد.
زهره تصریح کرد: همیشه دو واژه تعلیم و تربیت در کنار هم آمده لذا به فرض این که آموزش مجازی بتواند در ارتقای معلومات و سواد دانش آموزان موفق باشد اما در زمینه تربیت کارآمدی ندارد و ما والدین باید مدام نگران حضور بیش از حد فرزندان خود در فضای مجازی باشیم و به محض اعتراض هم فرزندان بهانه درس خواندن می آورند.
وی تأکید کرد: به شخصه موافق صد در صدی حضوری شدن آموزش ها هستم البته هم ماسک و هم مایع ضدعفونی برای فرزندانم تهیه کردم و معلمان و مدیران مدارس هم باید در زمینه رعایت نکات بهداشتی آموزش ها را بیشتر کنند.
در ادامه محدثه مادر دانش آموز پایه چهارم ابتدایی گفت: دخترم از آن دسته دانش آموزانی است که موقع پرسش و پاسخ در کلاس درس و همچنین امتحانات کتبی دچار استرس می شود.
وی عنوان کرد: اوایل آموزش غیر حضوری دخترم همچنان با همان حساسیت و دقت تکالیف خود را ارسال می کرد و درس می خواند اما به دلیل اینکه یادگیری درس ها به ویژه درس ریاضی و علوم در فضای مجازی برای او سخت بود، همین باعث شده بود که نسبت به دیگر دانش آموزان تکالیف یا پاسخ سوالات را دیرتر ارسال کند و معلم هم در این خصوص به او تذکر داده بود.
محدثه ادامه داد: وقتی دخترم دید که هم کلاسی هایش سریع از روی کتاب پاسخ می دهند و تکالیف را هم از روی یکدیگر کپی می کنند و بعضا عکس های تکراری ارسال می کنند انگیزه اش کم شد و همین هم باعث افت تحصیلی و اتکای بیش از حد او به کتاب درسی شده است.
وی با اشاره به اینکه آموزش ترکیبی روش مناسبی بود بیان کرد: با نیمه حضوری شدن مدارس در مهر ماه دوباره مشکلات استرس دخترم شدت گرفت چرا که می دانست بسیاری از دروس را بلد نیست اما خودش را با شرایط وفق داد و بیشتر برای رسیدگی به درس اش وقت می گذاشت اما با اعلام حضوری شدن کامل مدارس استرس بیشتری دارد از طرفی کنار گذاشتن برخی عادت ها مثل تنظیم ساعت خواب برای او سخت است البته این شرایط مختص دخترم نیست و دانش آموزان دیگری هم هستند که این مشکلات را دارند من معتقدم سال تحصیلی باید به روش ترکیبی ادامه می یافت تا دانش آموزان به مرور به شرایط عادی آموزش برگردند.
همچنین مریم مادر دانش آموز پایه هفتم با بیان اینکه هنوز هم نگرانی هایی بابت بیماری کرونا دارم اضافه کرد: اگر چه هنوز نگرانی های در خصوص بیمای کرونا دارم اما بابت افت تحصیلی و استفاده بیش از حد از فضای مجازی و کم تحرکی و چاقی فرزندم نگرانی بیشتری دارم و ترجیح می دهم آموزش ها حضوری ادامه پیدا کند.
وی نظم و انضباط را نتیجه آموزش حضوری دانست و گفت: آموزش آنلاین نظم و انضباط را از زندگی دانش آموزان گرفته و فقط آموزش حضوری است که باعث می شود خواب، تغذیه و استفاده از گوشی و مطالعه به موقع باشد.
وی با اشاره به اینکه اخبارها نشان می دهد موارد ابتلا کاهش پیدا کرده و به همین دلیل اطمینان خاطر والدین برای حضور فرزندشان در مدرسه بیشتر شده است، ادامه داد: وظایف کادر مدرسه در قبال سلامتی دانش آموزان بیشتر شده و باید تمام تلاش خود را بکنند که سطح آگاهی دانش آموزان به ویژه مقطع ابتدایی را نسبت به مسائل بهداشتی افزایش دهند و در خصوص رعایت نکات بهداشتی همچون استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی سخت گیری بیشتری داشته باشند.
در همین خصوص مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان به تشریح اولین روز بازگشایی مدارس و برنامه های نظارتی آموزش و پروش پرداخت.
غلامرضا رضایی مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا عنوان کرد: در اولین روز بازگشایی حضوری، مدارس شیفت ثابت صبح که حدود نیمی از مدارس را تشکیل می دهند با حضور کامل کادر اجرایی و آموزشی دایر بودند و طبق بازدید های به عمل آمده چیزی حدود 97 درصد دانش آموزان در مدارس حضور داشتند و استقبال بسیار خوبی را از دانش آموزان در مدارس شاهد بودیم.
وی ادامه داد: شیفت بعد از ظهر هم با توجه به اطلاع رسانی هایی انجام شده توسط مدیران مدارس دایر بوده و دانش آموزان با رعایت کامل پروتکل ها در مدارس حاضر شدند.
وی افزود: همه دانش آموزان با ماسک در مدرسه حاضر شده بودند و تعداد اندکی از دانش آموزان هم که ماسک نداشتند توسط کادر مدرسه ماسک دریافت کردند.
رضایی با اشاره به اینکه مدارس با شور و نشاط بازگشایی شد، اضافه کرد: مدیر کل آموزش و پرورش شخصا از چهار واحد آموزشی بازدید کردند.
وی یادآور شد: تمامی همکاران ما در آموزش و پرورش استان قبل از ورود به اداره کل با فرم های که از قبل آماده شده بود از مدارس بازدید کردند و فرم ها در سامانه نظارت ثبت شد و روند اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به خانواده ها، تشکیل شورای مدرسه، وضعیت ضد عفونی و رعایت پروتکل ها همهی مواردی بود که مورد نظارت و بررسی قرار گرفته و اگر مدرسه ای هم نیاز به تذکر داشته این امر صورت گرفته است.
رضایی تاکید کرد: بازگشایی حضوری شامل همه مدارس اعم از دولتی و غیر دولتی و پیش دبستانی ها خواهد بود.
وی اظهار کرد: اگر دانش آموزی با مشکلی مواجه بود و یا نشانه ای از علائم ویروس را داشت نباید در مدرسه حاضر شود.
رضایی خاطر نشان کرد: قطعا در طول روزهای آتی بازدید ها ادامه خواهد داشت و نسبت به نظافت، گندزدایی، ضد عفونی مدارس حساسیت خواهیم داشت همچنین در بحث رعایت بهداشت مدارس استفاده کلیه معلمین و عوامل اجرایی از ماسک را نظارت خواهیم کرد همچنین دانش آموزان حتما باید از ماسک استفاده کنند.
مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان خاطرنشان کرد: نظافت سرویس های بهداشتی و وجود صابون مایع و مواد ضدعفونی کننده مناسب سطوح به اندازه کافی از دیگر موارد بازدیدی در مدارس است.
وی ادامه داد: نصب پوسترهای آموزشی و تبلیغی مربوط به کرونا ویروس در مدارس حتما جز برنامه های ما خواهد بود و بازدید های روزانه از مدارس توسط همکارانمان در نواحی و مناطق آموزش و پرورش و همچنین ناظرین بهداشت استان ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه با توجه به ماه مبارک رمضان یکی از موارد مد نظر اولیا دانش آموزان کاهش یک ساعت آموزش در مقاطع متوسطه دوم است، که مورد پیگیری قرار گرفته و به مدیرکل منعکس شده است.
رضایی یادآور شد: تا این لحظه اولیاء دانش آموزان همکاری کردند و نارضایتی از روند بازگشایی اعلام نشده اما طبیعتا ممکن است که تعداد اندکی از اولیاء هم نگران باشند اما به اولیاء اطمینان خاطر می دهیم که از تمام ظرفیت ها برای رفع دغدغه آن ها استفاده کنیم.
انتهای پیام