شنبه 22 دی 1403

شرکت‌های دانش‌بنیان به ماندگاری نخبگان کمک می‌کنند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
شرکت‌های دانش‌بنیان به ماندگاری نخبگان کمک می‌کنند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تأثیر منفی خروج پژوهشگران بر کاهش تولیدات علمی کشور گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان نقش مؤثری در حفظ نخبگان و جلوگیری از مهاجرت نیروی انسانی دارند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زالی امروز در بیست‌وپنجمین جشنواره ابوریحان بیرونی، که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر مجموع بودجه‌ای که به پژوهش و تحقیق اختصاص می‌یابد، کمتر از نیم درصد است و این نشان‌دهنده کمبود منابع کافی در این حوزه است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه هدف ما دستیابی به مرجعیت علمی است، باید برای آن سرمایه‌گذاری کنیم. با این حال، در سال‌های اخیر مهاجرت نیروهای انسانی نخبه و خروج پژوهشگران منجر به کاهش تولیدات علمی در کشور شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید بر اینکه برای رسیدن به رتبه علمی چهاردهم در جهان باید تلاش بیشتری صورت گیرد، تصریح کرد: لازم است اولویت‌های پژوهشی در کشور تعیین و برای آن‌ها برنامه‌ریزی شود. همچنین، مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان برطرف گردد، چرا که این شرکت‌ها ظرفیت قابل‌توجهی برای جلوگیری از مهاجرت نیروی انسانی دارند.

زالی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر به تولید مقالات علمی توجه کمتری شده است، خاطرنشان کرد: باید نگاهی متوازن به تولید مقالات علمی ایجاد شود.

هوش مصنوعی خطاهای پزشکی را کاهش می‌دهد

در ادامه، شاهین آخوندزاده؛ معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار کرد: در حوزه تولید مقالات و تحقیقات، نسبت به متوسط جهانی با اندکی افت مواجه بوده‌ایم که علت اصلی آن کمبود اعتبارات تخصیص‌یافته به حوزه پژوهش است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: در حال حاضر، کشور ما رتبه سوم منطقه را در تولید مقالات پژوهشی دارد و عربستان در این حوزه در رتبه نخست قرار گرفته است. همچنین، ایران در حوزه نوآوری رتبه شصت‌وچهارم جهان را داراست.

وی با اشاره به اینکه تنها 10 میلیون دلار در کشور برای هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری شده است، اظهار کرد: فناوری به‌طور هم‌زمان با تحقیقات دانشگاهی رشد می‌کند و به همین دلیل نیازمند تأمین اعتبارات کافی در حوزه پژوهش هستیم.

معاون وزیر بهداشت تأکید کرد: فناوری به‌طور هم‌زمان با تحقیقات دانشگاهی رشد می‌کند، اما در چند سال اخیر به‌دلیل تخصیص منابع مالی اندک به حوزه پژوهش وزارت بهداشت، رتبه جهانی کشور کاهش یافته است. علاوه بر این، تحریم‌های علمی بین‌المللی نیز بر شکوفایی علم تأثیر منفی داشته و باعث شده است که دیگر رتبه اول منطقه را در اختیار نداشته باشیم.