شرکت های دانش بنیان ضمن جهش تولید از هدر رفت سرمایه جلوگیری می کنند / در سال های گذشته با استفاده از تخصص دانشمندان از تحریم ها عبور کردیم
مرتضی کرمی گفت: طی سال های اخیر با اتکا بر تخصص دانشمندان توانستیم از بحران تحریم عبور کرده و خروجی تخصص دانشمندان باعث افزایش شرکت های دانش بنیان در کشور شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مرتضی کرمی مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: نامگذاری سال تحت عنون "تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرینی" می تواند به فعالیت های علمی و فناوری دانشگاه به شکل شرکت های دانش بنیان یا مرکز رشد کمک کند.
وی ادامه داد: ساختار کشور ما بر پایه اقتصاد نفتی است و این مهم باعث شده چرخه واردات در کشور شکل بگیرد و به تولید کمتر بهاء داده شود.
کرمی افزود: طی سال های گذشته شاهد درخشش نیروی انسانی متخصص، خلاق و جوان در کشور بودیم که باعث بالندگی کشور شد و مقام معظم رهبری پیرو این مهم در گام دوم انقلاب، جوانان را محور اصلی برای تحقق دستاوردهای نظام معرفی کردند.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: دستاوردهای نیروهای متخصص را در شرکت های دانش بنیان، استارت آپ ها، مراکز رشد دانشگاه ها، خانه نوآور، کارخانه نوآوری، صندوق پژوهش و بنیاد ملی نخبگان شاهد بودیم.
وی گفت: طی سال های اخیر با اتکا به تخصص دانشمندان توانستیم از بحران تحریم عبور کرده و خروجی تخصص دانشمندان باعث افزایش شرکت های دانش بنیان در کشور شد.
کرمی با بیان اینکه مقام معظم رهبری دو برابر شدن شرکت های دانش بنیان را در سال جاری هدف قرار دادند، ادامه داد: اگر تعداد این شرکت ها ضمن حفظ کیفیت، افزایش یابد می تواند اشتغالزایی خوبی در حوزه نیروهای متخصص و نخبگان صورت گیرد. این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه فرهنگ استفاده از تحقیق و توسعه باید در کشور بین مسئولین نهادینه شود، افزود: در بسیاری از مواقع با انجام یک تحقیق قبل از افتتاح پروژه های میلیاردی می توان از اسراف هزینه جلوگیری کرد اما متاسفانه این فرهنگ در کشور ما جانمایی نشده است.وی ادامه داد: برای مثال برای تاسیس یک پل در قسمتی از شهر میلیاردها ریال هزینه می شود و پس از افتتاح پروژه، خروجی لازم از طرح حاصل نمی شود در صورتی که اگر متخصصان در مورد موقعیت مکانی این پل قبل از احداث تحقیق و پژوهش کرده بودند، به پاسخگو نبودن طرح به مجموعه مدیریت شهری اطلاع می دادند و مکان مناسب را به آنها پیشنهاد می دادند.
کرمی تاکید کرد: اگر مقام معظم رهبری در سال جاری شرکت های دانش بنیان را مورد توجه قرار دادند، هدر رفت سرمایه کشور را در برخی موارد می دیدند و ضرورت استفاده از جامعه نخبگانی را برای موتور محرکه اقتصاد ضروری دانستند.
این مدرس دانشگاه در خاتمه خاطرنشان کرد: شرکت های دانش بنیان ضمن جهش تولید به واسطه داشتن نیروی متخصص و دانشمند از هدر رفت سرمایه کشور جلوگیری می کنند.
انتهای پیام /