شناسایی 3 کانون بیماری تب برفکی در استان مرکزی / 8 رأس دام تلف شد
شانقی در خصوص شیوع بیماری تب برفکی در برخی دامداریهای استان، گفت: در سال جاری مجموعاً سه کانون بیماری تب برفکی در شهرهای داودآباد، کمیجان و خمین شناساییشدهاند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن شانقی مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب؛ در خصوص شیوع بیماری تب برفکی در برخی دامداریهای استان، گفت: پس از گزارش پایگاه خبری دیارآفتاب در خصوص شیوع بیماری تب برفکی در استان مرکزی (اینجا)، بررسیهایی در شهر داودآباد صورت گرفت که سه واحد دامداری درگیر شناسایی شدند. این سه واحد به ترتیب دارای هزار رأس، هفتصد رأس و 180 رأس دام بودند که تلفات هر کدام به ترتیب 3 رأس، 5 رأس و بدون تلفات بوده است. این در حالی است که اگر واکسن اثر نداشت، تلفات به 30 تا 40 رأس دام هم می رسید.
شانقی اظهار کرد: در سال جاری مجموعا سه کانون بیماری تب برفکی در شهرهای داودآباد، کمیجان و خمین شناسایی شده اند.
وی ادامه داد: این بیماری خطرناک یکی از بیماری های واگیردار دام های سبک و سنگین است که دارای سویه های مختلفی است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی افزود: جا به جایی دام یکی از راه های اصلی انتقال بیماری است. بدین صورت که با وارد کردن دام جدید بدون ضوابط دامپزشکی، بیماری از دام جدید به سایر دام ها منتقل می شود و همین امر شیوع بیماری را در پی دارد. البته واکسیناسیون دیرهنگام نیز باعث بروز بیماری در دام ها می شود.
شانقی با بیان اینکه خوشبختانه واکسن ایرانی و خارجی برای مقابله با این بیماری در سطح استان وجود دارد، گفت: با تزریق هر یک از این واکسن ها، در صورتی که واحدی درگیر بیماری شود، میزان تلفات به شدت کاهش پیدا می کند. همانطور که گفته شد واحد های مذکور در داودآباد با تزریق واکسن به موقع و مناسب، تلفات بسیار کمی داشتند و صرفا در برخی از دام ها علائم خفیفی مشاهده شد.
وی با رد بی کیفیت دانستن واکسن های موجود در بازار، گفت: در بررسی های صورت گرفته از دامداری های داودآباد تنها سه واحد با این بیماری مواجه بودند که هر سه واحد نیز با واکسیناسیون به موقع، توانستند با بیماری مقابله کنند. البته اگر زمان واکسیناسیون به موقع نباشد ممکن است دامدار تصور کند واکسن بی کیفیت بوده است. همینطور اگر بیماری به صورت نهفته در دام وجود داشته باشد و پس از آن واکسن تزریق شود، آنطور که انتظار می رود جلوی بیماری گرفته نمی شود.
شانقی گفت: عدم رعایت اصول امنیت زیستی نیز از دیگر دلایل درگیر شدن با چنین بیماری هایی است. بایستی ضد عفونی و واکسیناسیون دوره ای و ورود و خروج با ضابطه دام رعایت شود. چرا که در صورت عدم رعایت چنین نکاتی، اگر ویروس شیوع پیدا کند قطعا درگیری دام ها را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: برای پیشگیری از سرایت احتمالی بیماری به دامداری های مجاور سه دامداری مذکور در داودآباد، واکسیناسیون این دامداری ها (در صورتی که واکسن نزده باشند) در دست اقدام است. همچنین آموزش های لازم جهت ضد عفونی محیط و قرنطینه دام های علامت دار انجام پذیرفته است. لازم به ذکر است واکسن های در اختیار دامپزشکی استان، به دلیل موجودی کم، عموما در اختیار دامداران روستایی و عشایری استفاده می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: طرح واکسیناسیون دام های سبک و سنگین علیه تب برفکی از اردیبهشت ماه امسال آغاز شده و به مدت یک ماه ادامه دارد. پیش بینی می شود 80 هزار راس دام سنگین و 2 میلیون دام سبک در این طرح به صورت رایگان علیه بیماری تب برفکی ایمن سازی می شوند.
انتهای پیام /