پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

شناسایی 5100 دستگاه استخراج رمزارز در خراسان

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع

سخنگوی صنعت برق خراسان با اشاره فعالیت دستگاه‌های رمز ارز و مشکلات حاصل از آن گفت: با همکاری‌هایی که با دستگاه‌های قضایی و نیروی انتظامی انجام شده تا کنون در سطح خراسان بزرگ چیزی حدود 5100 دستگاه رمز ارز کشف و جمع‌آوری شده است که در پی آن چیزی حدود 13 مگاوات صرفه جویی انجام شده است.

به گزارش ایسنا؛ عباس آذری در نشست خبری «گذر موفق از پیک برق 1400» که صبح امروز در باشگاه برق خراسان برگزار شد، در خصوص اقدامات صورت گرفته برای کاهش مصارف برق برای گذر از پیک مصرف اظهار کرد: قرار است در کل استان با همت بخش‌ها و ارکان مختلف حدود 550 مگاوات مدیریت مصرف را با راهکارهای مختلف انجام دهیم. بخشی از این کار مرتبط با صنعت برق بوده که از جمله این اقدامات، خاموشی یکی در میان چراغ‌های معابر، خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و خاموش کردن بوستان‌ها با همکاری شهرداری است. با انجام این اقدامات حدود 40 تا 45 مگاوات در کل خراسان بزرگ صرفه‌جویی شده است.

وی با اشاره به کشف و جمع‌آوری دستگاه‌های رمزارز افزود: یکی از چالش‌هایی که صنعت برق اخیرا با آن روبه‌رو شده‌، فعالیت دستگاه‌های استخراج رمزارز است. با همکاری‌هایی که با دستگاه‌های قضایی و نیروی انتظامی داشته‌ایم، تا کنون در سطح خراسان بزرگ حدود 5100 دستگاه رمزارز کشف و جمع آوری شده که در پی آن حدود 13 مگاوات صرفه جویی در مصرف برق انجام شده است.

سخنگوی صنعت برق خراسان افزود: موضوع دیگر، کاهش مصرف برق در ادارات است. این کار از چند ماه قبل شروع شده و در کل ادارات خراسان صورت گرفته است. با اجرای این طرح در آینده در کل استان، می‌توان حدود 20 مگاوات صرفه جویی در مصرف برق داشت.

آذری با اشاره به اجرای برخی تفاهم‌نامه‌ها در خصوص کاهش مصرف برق گفت: ما هر سال با صنایع تفاهم‌نامه‌هایی مبنی بر همکاری در مصرف برق در ساعات پیک داریم و در این زمینه پاداش‌هایی نیز به صنایع تعلق می‌گیرد. قرار است از محل همکاری با صنایع حدود 220 مگاوات برق صرفه‌جویی شود.

وی ادامه داد: موضوع دیگر در ارتباط با دیزل‌ها و مولدهایی است که در بیمارستان‌ها، هتل‌ها، کارخانه‌های بزرگ و... در موارد ضروری مورد استفاده قرار می‌گیرد. با امضای تفاهم‌نامه‌ای در سطح استان توافق شده که مجموعه‌های برخوردار از دیزل‌ها، با استفاده از این ظرفیت، در ساعات پیک صرفه‌جویی و از این طریق با صنعت برق همکاری کنند.

سخنگوی صنعت برق خراسان خاطرنشان کرد: بیشترین مصرف برق در استان در حوزه کشاورزی صورت می‌گیرد. البته با کشاورزان نیز تفاهم‌نامه‌هایی امضا شده تا با جلب همکاری آنان، حدود 200 مگاوات صرفه جویی داشته باشیم.

آذری بخش خانگی را نیز به عنوان یکی از بخش‌های پرمصرف عنوان کرد و افزود: در سطح استان بیشترین میزان مصرف برق بعد از حوزه کشاورزی، مربوط به مصارف خانگی است. از رسانه‌ها توقع داریم که در این زمینه اطلاع‌رسانی کنند. با توجه به نزدیک شدن به فصل تابستان و افزایش مصرف ابزارهای سرمایشی، کولرهای گازی را روی 26 درجه تنظیم کنند تا بتوانیم مصرف بهینه‌ای داشته باشیم.

هاشم مرتضوی، مدیرعامل نیروگاه برق حرارتی خراسان، نیز در در ادامه این نشست در خصوص کمیت و کیفیت نیروگاه‌های تولید برق در سه استان خراسان شمالی، رضوی و جنوبی اظهار کرد: در سال 99 شرکت برق حرارتی 1759 مگاوات نیروگاه جدید در کل کشور احداث کرده که از این ظرفیت 320 مگاوات آن مربوط به نیروگاه‌های است خراسان. از این 320 مگاوات نیز 160 مگاوات در نیروگاه فردوسی و 160 مگاوات در نیروگاه شیروان مستقر است.

وی افزود: راندمان نیروگاه خراسان در گذشته 38.27 درصد بوده که با نصب واحدهای بخار مزبور، راندمان نیروگاه‌های استان به 38.89 درصد رسیده است. این یعنی ما حدود 74 میلیون لیتر سوخت مصرفی این نیروگاه‌ها را صرفه جویی کرده‌ایم.

مدیرعامل نیروگاه برق حرارتی خراسان خاطرنشان کرد: در زمستان سال گذشته مشکل تامین سوخت داشتیم و برای رفع این مشکل جلسات متعددی با همراهی استانداری، دادستانی، شرکت برق و... تشکیل شد. برای پیک تابستان نیز این مساله وجود دارد و هفته‌ای یک مرتبه جلسه تشکیل می‌شود. به لحاظ برنامه تعمیراتی در خراسان ما عملکرد نسبتا بهتری در مقایسه با میانگین کل کشور داریم و پیش‌بینی می‌کنیم که با حداکثر ظرفیت ممکن، در تامین برق استان در خدمت حوزه انتقال و توزیع باشیم.

لینک کوتاه: asriran.com/003I89