شهرداری تهران برای آموزشهای شهروندی درباره ویروس کرونا چه کرد؟!
مدیر اداره کل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران اقدامات صورت گرفته در حوزه آموزشهای شهروندی درباره ویروس کرونا را تشریح کرد.
مجتبی دانشور در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره آموزشهای شهروندی صورت گرفته درباره ویروس کرونا، اظهار کرد: از اوایل اسفند که شیوع ویروس کرونا مطرح و موضوع آن در شهر تهران حساس شد اداره کل آموزشهای شهروندی در قالب کمیته آموزش و فرهنگسازی کار خود را آغاز کرد.
وی افزود: فعالیتهای ما در چند بخش آغاز شد که بخشی از آن آگاهی بخشی به شهروندان در مقابله و پیشگیری از کرونا بود. همان روزهای نخست در سطح شهر پیامهایی به اکران درآمد و مجموعه تولیداتی در این حوزه داشتیم که سعی شد از طریق آن شهروندان را با مفاهیمی مانند شستشوی دستها، دست ندادن با یکدیگر، قرارنگرفتن در محیطهای شلوغ و غیره آشنا کنیم.
مدیر اداره کل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران تصریح کرد: بخشی از آن تولیدات در فضای مجازی و شامل بیش از 50 مورد پوستر، موشن، اینفو و بخشی دیگر در قالب تبلیغات شهری بود که سازمان زیباسازی آنها را به اکران درآورد.
وی خاطرنشان کرد: فاز دوم کار از زمان جدی تر شدن ویروس کرونا و افزایش فراگیری آن آغاز و به راه اندازی کمپین «در خانه میمانیم» منجر شد. اداره کل آموزشهای شهروندی طراحی و اجرای این کمپین را برعهده گرفت و مجموعه بنرهایی در سطح شهر با عنوان «درخانه می مانیم تا...» و «در خانه میمانیم و...» به نمایش گذاشته شد.
دانشور افزود: پیامهای «درخانه می مانیم تا...» مربوط به مقابله با کرونا و قطع زنجیره ابتلا و پیامهای «در خانه میمانیم و...» شامل پیامهایی برای ارائه راهکار به شهروندان بود. مجموع این اقدامها پیش از عید انجام میشد و در این راستا بیش از 200 تابلوی شهری نصب شد. علاوه براین مجموعه تولیداتی نیز در بستر فضای مجازی صورت گرفت.
وی تصریح کرد: در این میان برای تاثیرگذاری بیشتر کمپین مشترکی با خانه سینما با عنوان «شهر سالم - شهروند سالم» داشتیم و از ظرفیت هنرمندان برای تولید محتواهای مختلف از جمله در راستای ماندن در خانه، چهارشنبه سوری و غیره بهره مند شدیم. اگر شهروندان وارد صفحه اینستاگرام آموزشهای شهروندی شوند بخش عمدهای از این پیامها را مشاهده خواهند کرد.
مدیر اداره کل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران اضافه کرد: بخش دیگری از اقدامات ما مجموعه تولیداتی برای اصناف و اماکن بود. در این راستا با اداره کل سلامت شهرداری هماهنگی به عمل آمد و تولیداتی برای افرادی که برای در اصناف مختلف مانند نانواییها حضور مییابند و باید برخی نکات و اصول را رعایت کنند تولید شد. همچنین پیامهایی برای صاحبان اصناف مانند قنادان، نانوایان، آرایشگران و غیره منتشر شد.
وی گفت: بخش دیگری از فعالیتهایمان مربوط به رعایت فاصله یک و نیم متر با اطرافیان بود که از ضرب المثل دوری و دوستی استفاده کردیم و اواسط تعطیلات نوروز آن را به اجرا درآوردیم. سازمان زیباسازی با اکران این پیام ها در سطح شهر مردم را به رعایت مجموعه رفتارهای درست درباره رعایت فاصله فیزیکی تشویق میکرد.
دانشور افزود: برای چهارشنبه سوری و سیزده بدر و غیره پیامهای اختصاصی داشتیم که در فضای مجازی نشر زیادی داشت. علاوه براین سعی کردیم تسهیلاتی فراهم کنیم تا کودکان و نوجوانان نیز در روزهایی که مجبور به ماندن در خانه هستند اوقات بهتری را سپری کنند. از این رو با اپلیکیشنهایی مانند طاقچه، توافق کردیم تا کودکان و نوجوانان بتوانند یک کتاب رایگان دانلود کنند. این امر در سه مرحله اجرایی و بخشی از هزینه آن توسط شهرداری تامین شد.
وی درباره میزان اثربخشی محتواهای تولید شده در این خصوص نیز گفت: با سیستمهای موجود چندین مورد از کلیپها را رصد کردیم و متوجه شدیم برخی از کلیپها بیش از 17 الی 18 میلیون بازدید داشته است در حال حاضر نیز مشغول تولید محتوا برای ماه رمضان هستیم که مجموعه پیامها در فضای کرونایی است.
هاشمی: شهردار تهران مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع کرونا را به دولت منتقل کند وزارت بهداشت تعداد فوتیهای کرونا در تهران را روزانه اعلام کند بخشودگی عوارض طرح ترافیک از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا خلاف قانون استانتهای پیام /