شهرستان چگنی با بحران بیآبی دست و پنجه نرم میکند / لزوم مدیریت منابع آب توسط مسئولان
مردم شهرستان چگنی از بیآبی و بحران آب شرب در روستاهای شوراب، تل، کوماس و... رنج میبرند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، کمآبی ناشی از تغییرات اقلیمی و رژیم بارشی، مناطق شهری و روستایی را با مشکل تأمین آب شرب روبرو کرده تا جایی که بسیاری از روستاییان را ناچار به ترک دیار نمود، که در جای خود ضربهای سنگین بهنظام تولیدی، فرهنگی و اجتماعی بود.
مردم شهرستان چگنی نیز از این موضوع بیبهره نبوده و از بیآبی و بحران آب شرب در روستاهای شوراب، تل، کوماس و... رنج میبرند و علاوه بر مصرف آب شرب، برای سایر مصارف مثل استحمام و... به مشکل برخوردهاند.
با مدیریت بهینه منابع آب و اصلاح الگوی مصرف در لرستان می توان از بحران کم آبی خارج شویم و این همت بلند مسئولان در احداث سد های لازم و صرفه جویی مردم در مصرف آب را می طلبد.
رنج مردم از بحران بیآبی
محمد، یکی از اهالی روستاهای چگنی در گفتوگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: بیآبی به حدی زیاد است که ما مجبور هستیم برای شستن ظرف، لباس و... برای منزل، خود را به رودخانهای که از روستا فاصله دارد، برسانم.
مرتضی، یکی از دیگر اهالی روستاهای چگنی در گفتوگو با خبرنگار سفیرافلاک، بیان کرد: یکی از مشکلات عمده ما این است که در روستاهایی که با مشکل آب مواجهه هستیم، گاهی اوقات تعدادی از خانوارها اقدام به آبیاری باغات با آب شرب کردهاند.
تأمین آب شرب چگنی با 34 حلقه چاه
حمید زینی وند، رئیس آب و فاضلاب چگنی در گفتوگو با خبرنگار سفیرافلاک با اشاره به کاهش نزولات آسمانی در سالهای اخیر، اظهار داشت: شهروندان آب شرب را بهصورت بهینه مصرف کنند و نسبت به هدر رفت آب حساس باشند.
وی افزود: 3 هزار و 800 نفر جمعیت تحت پوشش این شرکت میباشد و شاخص بهرهمندی روستاهای این شهرستان بالای 85 درصد است.
رئیس اداره آب و فاضلاب چگنی عنوان کرد: آب شرب شهرستان از 34 حلقه چاه و 4 سرچشمه تأمین میشود و علاوه بر تأمین آب شرب اهالی شهرستان چگنی وظیفه تأمین آب نزدیک به ده روستا در بخش معمولان پلدختر را نیز بر عهدهداریم.
وی با اشاره به پروژههای در دست اجرا، تصریح کرد: پروژه آبرسانی به روستاهای گندابه، قاسمعلی، میشگر و روستای چاه چراغ، احداث مخزن 200 مترمکعبی روستای چم خوشه، حفاری و تجهیز دو حلقه چاه در روستاهای خاطره و چم و داوود در دست اجرا بوده و مطالعات طرح آبرسانی به روستای نرگسه هم در دست اقدام میباشد.
زینی وند با اشاره به اهمیت حفظ سلامت مردم و کنترل کیفی آب مصرفی شهروندان، گفت: در بخش کنترل کیفی تعداد 114 باب مخزن ذخیره آب شرب شهر و روستا شستشو و گندزداییشده و در همین راستا 24 دستگاه کلرزنی جدید جهت گندزدایی آب شرب در بخش شهر و روستا نصبشده است.
رئیس اداره آب و فاضلاب چگنی با اشاره به نظارت و پایش مستمر بر کیفیت آب شرب، بیان کرد: کیفیت آب شرب توسط کارشناسان محترم مرکز بهداشت شهرستان و پرسنل کنترل کیفی شرکت آبفای لرستان بهصورت مستمر پایش میشود.
ضرورت توسعه و بازسازی تأسیسات روستایی
وی علت بسیاری از هدر رفت ها را فرسوده بودن تأسیسات معرفی کرد و گفت: با افزایش جمعیت در بخشهای روستایی و همچنین فرسوده بودن تعدادی از تأسیسات نیاز به توسعه و بازسازی تعدادی از این تأسیسات است که این مهم توسط مدیریت و همکاران در دست پیگیری است.
زینی وند گفت: شهروندان محترم برای مدیریت درست مصرف و صرفهجویی مطلوب، با پرداخت بهموقع آبهای مصرفی خود این شرکت را در جهت بهبود خدمترسانی به مشترکین محترم یاری کنند و در صورت مشاهده شکستگی خطوط و یا هر تخلفی با سامانه 122 تماس بگیرند.
انتهای پیام /