«شهرک دارخوین» دانشگاه انسان سازی
شهرک دارخوین قرارگاه رزمندگان لشکر 14 امام حسین (ع) در دوران دفاع مقدس بود و این روزها میزبان کاروان های راهیان نور است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ در جاده اهواز - آبادان که حرکت کنید، 45 کیلومتر مانده به آبادان، یک شهرک مسکونی به چشم می خورد که متعلق به سازمان انرژی اتمی است.
این شهرک، روزگار آغازین جنگ، خط مقدم حماسه و قرارگاه رزمندگان لشکر مقدس 14 امام حسین (ع) استان اصفهان بود. آری؛ شهرک دارخوین.
چه شبهایی که شهرک دارخوین شاهد سوز دعا و مناجات شهید مصطفی ردانی پور و شهید محمدرضا تورجی زاده بود؛ می توانی گوش بسپاری به طنین دل نواز عاشوراهایی که میخواندند.
مسجد چهارده معصوم (ع) شهرک دارخوین صدای مناجات صبحگاهی فرزندان با صفای خمینی (ره) را به یاد دارد که نماز شب را با زیارت عاشورا پیوند زده بودند. پس از نماز صبح، با دعای عهد امام زمان (عج) خویش میثاق می بستند و به سوی جبهه ها می شتافتند.
عباس محمدی که مسئول سازمان اردویی، راهیان نور و گردشگری سپاه حضرت صاحب الزمان (عج) استان اصفهان است، یکی از رزمندگان لشکر 14 امام حسین (ع) بوده که در دوران دفاع مقدس در شهرک دارخوین حضور داشته است. در همین رابطه با او به گفت و گو پرداخته ایم.
شهرک دارخوین، قدمگاه 13 هزار شهید لشکر 14 امام حسین (ع)
محمدی میگوید: شهرک دارخوین میعادگاه بیش از 13 هزار شهید لشکر مقدس 14 امام حسین (ع) استان اصفهان است و مسجد 14 معصوم (ع) این شهرک سجده گاه آن شهداست. این شهرک از سال 1360 تا اواخر جنگ تحمیلی در اختیار لشکر 14 امام حسین (ع) بود و بعد از آن در اختیار سازمان انرژی اتمی قرار گرفت.
اهمیت این مکان به دلیل این است که عمر بسیاری از رزمندگان اصفهانی در اینجا سپری شده و گوشه گوشه این شهرک تداعی کننده خاطرات زیادی از رزمندگان و شهداست.
رزمندگان در شهرک دارخوین آموزش های مقدماتی و تکمیلی را فرا می گرفتند و روحیه معنوی و نظامی آنها آماده جنگ می شد.
فضای اینجا به واسطه حضور معنوی شهدا، عطر آگین به حضور آنهاست و انسان حضورشان را استشمام می کند.
اولین سال میزبانی شهرک دارخوین از کاروان های راهیان نور
مسئول سازمان اردویی، راهیان نور و گردشگری سپاه حضرت صاحب الزمان (عج) استان اصفهان ادامه داد: بالطبع به واسطه حضور معنوی شهدا و اهمیت شهرک دارخوین برای اصفهانی ها، ما پیگیر بودیم که در اختیار کاروان های راهیان نور قرار گیرد و بلاخره پس از سال ها پیگیری این امر محقق شد و امسال برای اولین بار این شهرک میزبان کاروان های راهیان نور بود.
سرهنگ محمدی با بیان اینکه کم بودی در راهیان نور حس می شد، افزود: زائرین همیشه در مناطق عملیاتی و یادمان ها حضور پیدا می کنند و از رشادت های شهدا و رزمندگان می شنوند اما لازم بود تا شهرک دارخوین هم - که سبک زندگی، سیره شهدا و منش آنها در آن شکل گرفته است - برای میزبانی از زائرین راهیان به عنوان یکی از یادمان ها آماده سازی شود.
او در ادامه گفت: بیش از 15 سال بود که برای حضور کاروان های راهیان نور در این شهرک پیگیری شد و به دلایل مختلفی اجازه حضور داده نمی شد تا اینکه امسال برای اولین بار به صورت رسمی و منظم کاروان های راهیان نور حضور یافتند و به عنوان یکی از یادمان ها، این مکان مقدس را زیارت کردند. بعضی از کاروان ها هم در این شهرک اسکان داده شدند. محمدی اذعان داشت: امیدواریم با قول مساعدی که مسئولین داده اند، بتوانیم امکانات بیشتری را در این شهرک فراهم کنیم.
شهرک دارخوین قرارگاه همه رزمندگان لشکر امام حسین (ع)
این رزمنده دفاع مقدس در ادامه در رابطه با حضور رزمندگان اصفهانی در این شهرک می گوید: همه رزمندگانی که از اصفهان اعزام می شدند و در لشکر 14 امام حسین (ع) حضور داشتند در این شهرک قدم نهاده و در مسجد 14 معصوم (ع) نماز اقامه کرده اند.
بر فرض مثال وقتی راویان از عملیات های شلمچه و اروند می گویند، نمی توان گفت که همه رزمندگان اصفهانی آنجا بوده اند؛ اما در شهرک دارخوین همه رزمندگان اصفهانی حضور داشته اند.
رزمندگان در این مکان آموزش های نظامی و فعالیت های مذهبی و اعتقادی را فرا می گرفتند.
در کنار اقامه نمازهای جماعت، کلاس های متعدد اعتقادی هم در شهرک برگزار می شد.
اوج معنویت رزمندگان، شب عملیات ها بود
محمدی با بیان اینکه اوج معنویت رزمندگان در شب عملیات ها بود، گفت: روزهایی که شرایط سخت تر می شد و به اوج عملیات می رسیدیم، روحیه معنوی رزمندگان نمایان تر می شد.
نماز شب خواندن رزمندگان و روحیاتی که در دعاها داشتند و اشک هایی که می ریختند، همه اینها نشان از رشد معنوی و به کمال رسیدن آنها بود.
دارخوین «دانشگاه انسان سازی» بود
محمدی در ادامه اظهار کرد: اینجا دانشگاه انسان سازی بود و رزمندگان با اعتقادات خاصی در شهرک حضور پیدا می کردند. آنها با توجه به اینکه در شرایط خاصی قرار می گرفتند، متوجه یک سری موضوعاتی از لحاظ معنوی می شدند و این باعث می شد که راهشان را بهتر بشناسند.
با توجه به فعالیت هایی که اینجا انجام می شد و رفقایی که داشتند، باعث می شد که روی بقیه رزمندگان هم تاثیرگذار باشند و بخاطر همین به «دانشگاه دارخوین» شهرت یافت.
در شهرک دارخوین هر کس با هر تفکری که حضور داشت، اگر خودش می خواست، زمینه رشد معنوی و به کمال رسیدن او فراهم بود و بر عکس زمینه گناه کردن وجود نداشت. بخاطر همین باعث می شد که رزمندگان بیشتر به خدا نزدیک شوند و احساسات خاص معنوی بروز کند و هدف از خلقت خود را بهتر متوجه شوند.
"گنج راهیان نور اینجاست"
این رزمنده دفاع مقدس و مسئول سازمان اردویی، راهیان نور و گردشگری سپاه حضرت صاحب الزمان (عج) در بخش پایانی گفت و گو با بیان اینکه شهرک دارخوین را می توان به عنوان گنج راهیان نور محسوب کرد، گفت: این شهرک میتواند به تاثیر معنوی و شناخت راه و سبک زندگی شهدا کمک می کند و بسیار موثر است؛ چه برای رزمندگانی که در اینجا حضور داشته اند و چه برای کسانی که حضور نداشتند و سنشان به دفاع مقدس نمی خورد.
حضور مردم می تواند دارخوین را به یکی از یادمان های تاثیر گذار راهیان نور تبدیل کند و خاطرات سبک زندگی و شناخت راه شهدا مخصوصا برای نسل های جوان و نوجوان ما گفته شود و الگو و سر مشق آنها قرار گیرد که همه تلاش کنیم تا مانند شهدا باشیم.
محمدی در آخر تاکید کرد: هر کس هر کاری که از دستش بر می آید برای اینکه «شهرک دارخوین» که یادآور خاطرات زیادی از دوران دفاع مقدس است، آباد شود، باید انجام بدهد و دین خود را ادا کند.
انتهای پیام /
![«شهرک دارخوین» دانشگاه انسان سازی 2](https://newsroom.dana.ir/content/upload/af941868-bc2e-4d2d-8b13-afa0797ba3fd.jpg)
![«شهرک دارخوین» دانشگاه انسان سازی 3](https://newsroom.dana.ir/content/upload/ea95743c-eeec-4cc5-a607-a9f935f35f34.jpg)
![«شهرک دارخوین» دانشگاه انسان سازی 4](https://newsroom.dana.ir/content/upload/78785b5f-2995-48e4-b5b2-9b6b8dcc573a.jpg)
![«شهرک دارخوین» دانشگاه انسان سازی 5](https://newsroom.dana.ir/content/upload/44cdb381-9a5a-470b-b7ec-7546ffad4b9e.jpg)
![«شهرک دارخوین» دانشگاه انسان سازی 6](https://newsroom.dana.ir/content/upload/2cf7bc31-bb03-455c-a1d3-4572dc667609.jpg)
![«شهرک دارخوین» دانشگاه انسان سازی 7](https://newsroom.dana.ir/content/upload/dd6f1ed4-eaee-42d9-bb29-a697f2953424.jpg)