شهرک های صنعتی ظرفیت سرمایه گذاری و اشتغال در کهگیلویه و بویراحمد
گچساران - ایرنا - شهرک های صنعتی ظرفیت اشتغال و توسعه اقتصادی در استان کهگیلویه وبویراحمد محسوب می شود که نیازمند توسعه و جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی است.
کهگیلویه و بویراحمد که جزو مناطق کمتر توسعه یافته کشور محسوب می شود با مشوق هایی مانند معافیت های مالیاتی و تسهیلات بانکی کم بهره فرصت های خوبی برای جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی دارد.
این استان با ظرفیت تولید سالیانه 18 هزار تن ماهی،280هزار تن محصول باغی،450 هزارتن محصولات زراعی، ظرفیت های بی بدیل عسل طبیعی و محصولات دامی بستری های مناسبی برای راه اندازی واحدهای فراوری، بسته بندی و صنایع تبدیلی دارد که در صورت تحقق این مهم افزون بر ایجاد اشتغال منجر به افزایش درآمد بهره برداران حوزه های دیگر خواهد شد.
کهگیلویه و بویراحمد دارای21 شهرک صنعتی مصوب و 13 شهرک صنعتی در حال فعالیت دارد.
هم اکنون 322 واحد تولید با اشتغالزایی بیش از پنج هزار نفر در شهرک های صنعتی استان وجود دارد.
با توجه به اینکه در زمان حاضر 926 هزار نفر در 46 هزار و 500واحد تولیدی کشور مشغول به فعالیت هستند سهم استان کهگیلویه و بویراحمد از اشتغال در شهرک های صنعتی ناچیز به نظر می رسد.
با وجودی که در سال های اخیر تلاش های زیادی برای جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی و افزایش زیرساخت ها در شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفته اما هنوز نیاز به تلاش های بیشتری برای بهره وری بهینه از این ظرفیت برای کارآفرینی و جهش تولید وجود دارد.
در حالی که مساحت زمین های شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد یکهزار و 541 هکتار است تاکنون حدود 222 هکتار زمین در قالب 922 قرارداد به سرمایه گذاران واگذار شده است که این آمار نشان دهنده ظرفیت های زیادی برای جذب سرمایه گذاران است.
تلاش های دولت تدبیر و امید برای رونق تولید در شهرک های صنعتی
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد می گوید: از ابتدای سال 1392 تاکنون یکهزار و 720 میلیارد ریال در شهرک های صنعتی استان سرمایه گذاری انجام شده است.
سید هاشم موسوی اظهار داشت: این میزان اشتغال برای راه اندازی 111 واحد تولیدی انجام شده است.
وی بیان کرد: میزان اشتغال این واحدهای صنعتی براساس پروانه بهره برداری یکهزار و 360 نفر بوده است.
موسوی همچنین از واگذاری 114 هکتار زمین در شهرک های صنعتی به سرمایه گذاران از سال 1392 تاکنون خبر داد.
با این حساب نیمی از زمین های واگذار شده،30درصد از اشتغال و 60درصد از کل سرمایه گذاری شهرک های صنعتی استان در دولت تدبیر و امید انجام شده است.
توسعه شهرک های صنعتی نیازمند هم افزایی
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم افزایی بین دستگاه های اجرایی برای تامین زمین در برخی شهرستان های تقاضا محور استان ضروری است.
موسوی افزود: با وجودی که ترسیم چشم انداز بلند مدت تامین زمین شهرک های صنعتی یکی از راهبردهای توسعه این مراکز اقتصادی است اما در برخی شهرستان ها مانند گچساران و بویراحمد با کمبود زمین برای توسعه مواجه هستیم.
وی گفت: تلاش های زیادی برای تامین زمین در شهرک های تقاضا محور از سوی متولیان شده است اما نیاز است تا دیگر دستگاه های متولی برای تحقق این امر مهم تلاش بیشتری داشته باشد.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: یکی از برنامه ها به منظور ایجاد توازن منطقه ای و فرصت های خلق ثروت پیش مطالعه جهت ایجاد هشت ناحیه صنعتی به تفکیک شهرستان های استان است که تحقق آن نیازمند هم افزایی و همراهی مسئولان و متولیان است.
وی از فرمانداران شهرستان های تابعه کهگیلویه و بویراحمد، منابع طبیعی و مجموعه مدیران مرتبط خواست تا با همراهی و همکاری به توسعه صنعتی و ایجاد اشتغال مناطق کمک کنند.
فراهم بودن بستر سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد:270 هکتارزمین در شهرک های صنعتی استان آماده واگذاری به سرمایه گذاران بخش خصوصی است.
سید هاشم موسوی اظهار داشت: عمده ترین زمین های قابل واگذاری در مناطق کمتر توسعه یافته از جمله چرام و باشت برای واگذاری به سرمایه گذاران آماده شده است.
وی بیان کرد: این زمین ها پس از ایجاد زیرساخت هایی مانند آسفالت، جدول کشی، آب، برق و گاز آماده واگذاری به متقاضیان شده است.
مشوق های واگذاری زمین
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: زمین های شهرک های صنعتی استان به صورت نقد و اقساط برای راه اندازی طرح های تولیدی و خدماتی واگذار می شود.
موسوی عنوان کرد: براساس موقعیت جغرافیایی 30 تا 40 درصد سرمایه مورد نیاز تامین زمین به صورت نقدی و بقیه به صورت قسطی پرداخت می شود.
وی عنوان کرد: این اقساط در مدت زمان 36 ماه پرداخت می شود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون 221هکتار زمین در قالب 926 قرارداد در شهرکهای صنعتی این استان به سرمایه گذاران بخش خصوصی واگذار شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد مساحت زمین های شهرک های صنعتی این استان را یکهزار و 541 هکتار برآورد کرد و افزود: از این میزان 778 هکتار زمین صنعتی و بقیه شامل زیرساخت ها مانند جدول گذاری، فضای سبز و غیره است.
موسوی عنوان کرد: کهگیلویه و بویراحمد 21 شهرک صنعتی مصوب و 13 شهرک صنعتی در حال فعالیت دارد.
وی بیان کرد: شهرک های صنعتی استان با امکانات مناسب آب، برق، گاز و خطوط تلفن و اینترنت آماده استقبال از سرمایه گذاران است.
موسوی تصریح کرد: 322 واحد تولید با اشتغالزایی پنج هزار و 70 نفر و سرمایه گذاری 3 هزار و 55میلیارد ریال در استان وجود دارد.
وی تاکید کرد: میزان اشتغال و سرمایه گذاری واحدهای تولیدی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان در طول سه دهه گذشته تاکنون براساس پروانه زمان احداث محاسبه شده است.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هر ساله 60درصد از اعتبارات شهرک های صنعتی استان برای توسعه و تکمیل زیرساخت ها در این مراکز اختصاص می یابد.
کارخانه قند یاسوج به عنوان اولین واحد صنعتی کهگیلویه و بویراحمد در سال 1344 ساخته شد.
در دوران انقلاب اسلامی 2 کارخانه سیمان دشتروم و مارگون احداث شد که به عنوان دو واحد صنعتی بزرگ استان شناخته می شوند.
131طرح و واحد تولیدی و صنعتی در دولت یازدهم در این استان بهره برداری و یا دوباره به چرخه تولید بازگشت.
استان 723 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد یک درصد جمعیت و یک درصد مساحت ایران را در اختیار دارد.
*س_برچسبها_س*