شورای امنیت سازمان ملل
شورای امنیت سازمان ملل
معاون وزیر امور خارجه ایران، ضرورت خاتمه دادن به تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه را یکی از محورهای اصلی مذاکرات و بیانیه مشترک سه کشور عنوان کرد.
نشست سهجانبه ایران، روسیه و چین که با حضور معاونین وزرای امور خارجه این سه کشور به منظور بررسی موضوع هستهای و رفع تحریمها برگزار شده بود، با صدور یک بیانیه مشترک به کار خود پایان داد.
قطر قصد دارد با مجوز واشنگتن گاز طبیعی را از اردن از طریق خط لوله به نیروگاه دیرعلی در جنوب سوریه برساند تا عرضه برق 400 مگاوات افزایش یابد.
سفیر ایران در چین با اشاره به برگزاری موفق نشست سه جانبه ایران، روسیه و چین در شهر پکن این ابتکار را مسیر روشنی برای مقابله با یکجانبهگرایی باخت - باخت آمریکا دانست.
نشست پکن میان چین، روسیه و ایران در تاریخ 24 اسفند 1403 با موفقیت برگزار شد.
«سه کشور بر اهمیت احترام به معاهده منع اشاعه تسلیحات هستهای به عنوان سنگ بنای رژیم بینالمللی منع اشاعه تاکید کردند. چین و روسیه از اعلام مجدد ایران که برنامه هستهایاش منحصرا برای اهداف صلحآمیز است و نه برای تولید سلاح هستهای استقبال کردند و همچنین از تعهد ایران به پایبندی کامل به تعهداتش به موجب معاهده منع اشاعه و موافقتنامه جامع پادمان، استقبال کردند.»
وزارت خارجه فرانسه پیشرفت برنامه هستهای ایران را نگرانکننده توصیف کرد و تاکید کرد که پاریس و شرکایش به راه حل دیپلماتیک متعهد هستند.
ر اعتراض به همدستی سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان با آمریکا در سوءاستفاده از سازوکار شورای امنیت و برگزاری یک نشست بسته درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران در روز 22 اسفند، سفرای این کشورها از سوی «محمد حسننژاد پیرکوهی» مدیرکل صلح و امنیت بینالملل به وزارت امور خارجه احضار شدند.
در اعتراض به سوءاستفاده از سازوکار شورای امنیت و برگزاری نشست بسته درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران، سفرای سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان به وزارت خارجه احضار شدند.
«مائو نینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز پنجشنبه و در یک نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: «در شرایط کنونی، ما معتقدیم که همه طرفین باید آرامش و خویشتنداری را حفظ کنند تا از تشدید اوضاع هستهای ایران و یا حتی حرکت به سمت رویارویی و درگیری پرهیز کنند.»
جیمز کاریوکی، سفیر انگلیس در سازمان ملل متحد، دقایقی پیش از نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که به موضوع برنامه هستهای ایران اختصاص داشت به خبرنگاران گفت: «ما تصریح کردهایم که برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هستهای تمامی راههای دیپلماتیک از جمله استفاده از مکانیسم ماشه را در صورت لزوم طی خواهیم کرد.»
نامه دونالد ترامپ تحویل ایران شد؛ نامهای که رئیسجمهور امریکا هفته قبل خبر ارسال آن را به ایران اعلام کرد و ایران را بین دو گزینه به تعبیر او «توافق صلح» یا «گزینه دیگر (اقدام نظامی)» مخیر گذاشت.
مکانیسم ماشه فرایندی است که می تواند منجر به بازگشت تحریمهای شورای امنیت علیه ایران شود و تا زمان انقضای برجام در 26 مهر ماه 1404 اعتبار دارد.
«ظرفیتهای بسیاری در زمینههای مختلف از جمله دفاعی و نظامی برای توسعه روابط وجود دارد که میتوانیم از آن بهرهمند شویم. در این دیدار راههای مختلف گسترش روابط دفاعی را بررسی و در حوزههای آموزشی، صنعتی، دانشگاهی، تبادل نظر، طراحی و تولید به گفتوگو کردیم.»
طبق این تصمیم، تشکیل شورا بر اساس اختیارات اعطایی به جولانی و بنا بر «منافع عالی ملی و به دلیل اهتمام به ارتقای امنیت ملی و پاسخگویی به چالشهای امنیتی و سیاسی در مرحله آتی» انجام میشود.
«اگر هر ملت دیگری فردی مثل جواد ظریف داشت مثل ما با او برخورد میکرد؟ مخالفین و دشمنان داخلی ظریف که همگی به نحوی مرتبط با دولت احمدینژاد بوده و هستند فراموش کردهاند که هنرشان این بود کشور را وارد فصل هفت منشور سازمان ملل کردند و زمینهساز شکلگیری قطعنامههای متعدد علیه نظام شدند و در چنین شرایطی همه از بازگرداندن پرونده ایران از نیویورک به وین سخن می گفتند.»