چهارشنبه 16 آبان 1403

شورای رقابت قیمت خودروهای تولیدی را افزایش داد + اسامی

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
شورای رقابت قیمت خودروهای تولیدی را افزایش داد + اسامی

در مورد برخی از تغییرات اعمال‌شده نیز توضیحات داده‌شده چندان قانع‌کننده به نظر نمی‌رسد. برای مثال مشخص است کاهش قیمت پژو 207 TU3 به علت تغییر موتور بوده اما مشخص نیست در مورد دناپلاس و پژو 207 دستی دقیقا چه تغییراتی موجب کاهش قیمت شده است.

با گذشت دو ماه از قیمت‌گذاری محصولات خودروسازان، شورای رقابت بار دیگر تغییراتی در قیمت خودروهای تولیدی اعمال کرد؛ به‌طوری‌که 25محصول یکی از شرکت‌های خودروساز با افزایش قیمت مواجه شد و قیمت سه محصول دیگر نیز روند نزولی به خود گرفت. شورای رقابت اعلام کرد تغییرات قیمتی به‌دلیل اعمال استانداردهای جدید و تغییرات فنی در خودروها است و از ابتدای تیرماه اجرا می‌شود.

با گذشت بیش از دو ماه از اعلام قیمت جدید محصولات خودروسازان، روز گذشته شورای رقابت تغییرات قیمتی جدید محصولات ایران‌خودرو را اعلام کرد. بر این مبنا قیمت 25 محصول این خودروساز با رشد و قیمت سه محصول آن با کاهش همراه بوده است.

طبق مصوبه شورای رقابت دلیل تغییراتی که تنها طی یک ماه دوباره روی محصولات ایران‌خودرو اعمال شده، افزوده شدن استانداردهای اجباری و اختیاری و اعمال تغییرات فنی در خودروها بوده که موجب تغییر کد کلاس قیمتی این محصولات شده است. این در حالی است که از ابتدای قیمت‌گذاری بارها این موضوع مطرح شده بود که استانداردهای جدید روی خودروها اعمال خواهد شد. با این وجود شورای رقابت ترجیح داد قیمت‌های جدید را اعلام کرده و در فاصله زمانی کوتاهی دوباره روی آن تغییرات اعمال کند.

بر این اساس دناپلاس رینگ فولادی 43میلیون و 831هزار تومان، پژو 207 دستی 6میلیون و 35هزار تومان و پژو 207 دستی TU3 10میلیون و 693هزار تومان کاهش قیمت پیدا کرده‌اند. احتمالا پیاده‌سازی موتور پژو 206 روی پژو 207 TU3 علت کاهش قیمت این محصول بوده است. این در حالی است که ایران‌خودرو در فراخوان مرحله نهم اولویت‌بندی سامانه یکپارچه فروش خودرو، قیمت جدید پژو 207 TU3 را اعلام کرده بود که نه‌تنها کاهش قیمتی به این علت نداشت، بلکه نسبت به پژو 207 دنده‌ای رشد قیمت داشت که این موضوع با انتقاد برخی از رسانه‌ها نیز همراه بود. با این وجود بیشتر محصولات ایران‌خودرو طبق مصوبه جدید شورای رقابت با رشد قیمت همراه بوده‌اند.

از این میان بیشترین رشد قیمت مربوط به تارا اتوماتیک V4 با 34میلیون و 453هزار تومان افزایش قیمت است. سورن پلاس نیز با دومیلیون و 250هزار تومان تغییرات کمترین رشد قیمت را به خود تخصیص داده است. دنا پلاس توربوشارژ شش‌سرعته و دنا پلاس توربوشارژ جوانان نیز به ترتیب 17میلیون و 982هزار تومان و 46میلیون و 131هزار تومان افزایش قیمت داشته‌اند. خودروی پرطرفدار بازار یعنی پژو پارس TU5 هم از این قافله عقب نمانده و 18میلیون و 407هزار تومان رشد قیمت را ثبت کرده است. البته تعداد خودروهایی که مشمول رشد قیمت شدند 25 محصول است. بااین‌حال در مورد باقی خودروسازان از جمله سایپا تغییرات قیمتی اعلام نشده است.

در مورد برخی از تغییرات اعمال‌شده نیز توضیحات داده‌شده چندان قانع‌کننده به نظر نمی‌رسد. برای مثال مشخص است کاهش قیمت پژو 207 TU3 به علت تغییر موتور بوده اما مشخص نیست در مورد دناپلاس و پژو 207 دستی دقیقا چه تغییراتی موجب کاهش قیمت شده است. آیا ایران‌خودرو اقدام به حذف برخی آپشن‌ها در مورد این خودروها کرده و اگر این‌گونه است چرا در مورد اطلاع‌رسانی به افرادی که اقدام به خرید این خودروها کرده‌اند، اقدامی نشده است؟ اگر هم این‌گونه نیست شورای رقابت پیش از این بر چه اساسی قیمت بیشتری برای این خودروها اعلام کرده بود؟

علاوه بر این هنوز تحویل خودروهایی که در مرحله اول فروش یکپارچه خودرو عرضه شده بودند، آغاز نشده است. از آنجا که از ابتدا اعلام شده بود خودروهای عرضه‌شده با قیمت روز به فروش خواهند رسید، احتمالا شرکت‌کنندگان در مرحله اول فروش یکپارچه باید با تغییرات قیمتی اعلام‌شده روز گذشته خودروی خود را تحویل بگیرند.

منبع: دنیای اقتصاد هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

شورای رقابت قیمت خودروهای تولیدی را افزایش داد + اسامی 2