یک‌شنبه 7 بهمن 1403

شوک عجیب به پدر و مادرهای ایرانی / فقط به این شرط می‌توانید وام فرزندآوری دریافت کنید

وب‌گاه منیبان مشاهده در مرجع
شوک عجیب به پدر و مادرهای ایرانی / فقط به این شرط می‌توانید وام فرزندآوری دریافت کنید

این وام تنها به ساکنان شهرهایی تعلق می‌گیرد که نرخ باروری آنها زیر 2.5 باشد.

بیشتر بخوانید:

به گزارش منیبان؛ اگرچه بانک مرکزی هیچ محدودیت و شرطی برای پرداخت وام فرزندآوری اعلام نکرده بود اما برخی از متقاضیان هنگام ثبت‌نام متوجه شده‌اند این وام تنها به ساکنان شهرهایی تعلق می‌گیرد که نرخ باروری آنها زیر 2.5 باشد. اما اگر نرخ باروری بیش از این عدد باشد، هیچ تسهیلات فرزندآوری به خانواده تعلق نمی‌گیرد.

قرار بود از امروز چهارم اردیبهشت ماه 1401 ثبت‌نام وام فرزندآوری آغاز شود و خانواده ها به ازای داشتن هر فرزند از وام 20 میلیون تومانی بهره‌مند شوند.

بر اساس مصوبه مجلس و دستور بانک مرکزی، وام قرض‌الحسنه فرزند اول 20 میلیون تومان، وام فرزند دوم، سوم و چهارم به ترتیب 40، 60 و 80 میلیون تومان است و خانواده‌هایی که 5 فرزند و بیشتر دارند مشمول وام 100 میلیون تومانی شوند.

اما حالا برخی از متقاضیان می‌گویند موفق به ثبت‌نام وام فرزندآوری نشده‌اند و هنگام ثبت‌نام پیامی روی صفحه سایت مشخص می‌شود که اعلام می‌کند چون نرخ باروری استان و محل سکونت پدر و محل تولد فرزند از رقم مشخصی بالاتر است، خانواده مشمول وام قرض‌الحسنه فرزندآوری نمی‌شود.

به عبارتی گویا تسهیلات فرزندآوری تنها در شهرهایی پرداخت می‌شود که نرخ باروری آنها از رقم مشخصی پایین‌تر است و تعداد زاد و ولد در آنها پایین است.

شرط عجیب برای پرداخت وام فرزندآوری

به گفته یکی از متقاضیان بعد از وارد کردن اطلاعات پدر و فرزند متولد شده این پیام روی صفحه نمایش داده شده است: «بر اساس اعلام مرکز آمار، نرخ باروری شهر محل تولد پدر 2.61 و نرخ باروری شهر محل تولد فرزند 2.61 است. مطابق قانون مصوب مجلس، تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری فقط به فرزندانی تعلق می‌گیرد که نرخ باروری شهر محل تولد پدر و فرزند هر دو کمتر از 2.5 باشد.»

بر این اساس تسهیلات فرزندآوری تنها به شهرهایی تعلق می گیرد که نرخ باروری آنها کمتر از 2.5 باشد. بر اساس این پیام، هم نرخ باروری شهر محل تولد نوزاد و هم نرخ باروری شهر محل تولد پدر باید کمتر از 2.5 باشد. در غیر این صورت هیچ وام فرزندآوری به خانواده تعلق نمی‌گیرد.