شیوع آنفلوآنزا به بیش از 20 درصد عفونتهای ویروسی رسید
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو از وزارت بهداشت، قباد مرادی با اعلام افزایش قابل توجه موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کشور، نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی به ویژه در افراد پرخطر تاکید کرد. سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، از شیوع بالای سویه H 1 N 1 آنفلوآنزای فصلی خبر داد و خواستار اجتناب از حضور در...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو از وزارت بهداشت، قباد مرادی با اعلام افزایش قابل توجه موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کشور، نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی به ویژه در افراد پرخطر تاکید کرد. سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، از شیوع بالای سویه H 1 N 1 آنفلوآنزای فصلی خبر داد و خواستار اجتناب از حضور در مکانهای شلوغ و استفاده از ماسک شد. مرادی با اشاره به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، اظهار کرد: یافتههای ما نشان میدهد که در هفته آخر آذرماه، بین 21 تا 23 درصد از کل موارد عفونتهای تنفسی جاری در کشور مربوط به آنفلوآنزا بوده است. نوع غالب آنفلوآنزا نیز از نوع A و زیرگونه H 1 N 1 است که همان آنفلوآنزای فصلی است. این مقام مسئول با بیان اینکه الگوی شیوع امسال با الگوهای سالهای قبل از همهگیری کووید -19 همخوانی دارد، گفت: البته در برخی از استانها، فراوانی آنفلوآنزا نسبت به سایر عفونتهای تنفسی بیشتر است. مرادی در ادامه مهمترین توصیههای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر را برشمرد و گفت: با توجه به شیوع بیشتر آنفلوآنزا، توصیه میشود افراد بهویژه سالمندان و افراد دارای بیماریهای زمینهای از حضور در مکانهای شلوغ خودداری کنند. استفاده از ماسک، شستوشوی مرتب دستها و استراحت در منزل در صورت بروز علائم، از جمله مهمترین اقدامات پیشگیرانه است.
سرماخوردگی در رتبه دوم بیماریهای تنفسی
وی همچنین افزود: بعد از آنفلوآنزا، رینوویروسها که عامل سرماخوردگی هستند، دومین عامل مهم عفونتهای تنفسی در کشور هستند. مرادی در پایان تاکید کرد که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با استفاده از شبکه آزمایشگاهی گسترده خود، به صورت مستمر وضعیت بیماریهای تنفسی را رصد میکند و در صورت بروز هرگونه تغییر، اطلاعرسانی لازم را انجام خواهد داد.