صادرات توان فنی و مهندسی ایران به ونزوئلا از طریق پالایشگاههای فراسرزمینی / دانشبنیانها چگونه نفت را به بازار ونزوئلا رساندند؟
پرویز محمد نژاد قاضی محله عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره تاثیر راه اندازی پالایشگاههای فراسرزمینی در توسعه تجارت انرژی و دیپلماسی انرژی گفت: این اصل که بتوانیم در اقصی نقاط دنیا برای فعالیت مخصوصا حضور بر مبنای انرژی قرار داشته باشیم یک اصل پذیرفته شده برای تمام کشورها است. وی در ادامه بیان کرد: امروز به جهت اینکه انرژی میتواند...
پرویز محمد نژاد قاضی محله عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره تاثیر راه اندازی پالایشگاههای فراسرزمینی در توسعه تجارت انرژی و دیپلماسی انرژی گفت: این اصل که بتوانیم در اقصی نقاط دنیا برای فعالیت مخصوصا حضور بر مبنای انرژی قرار داشته باشیم یک اصل پذیرفته شده برای تمام کشورها است.
وی در ادامه بیان کرد: امروز به جهت اینکه انرژی میتواند به عنوان یک ابزار قدرتمند و بزرگی در دست دولتها باشد و هر کدام از دولتها بتوانند این این ابزار به اندازه ممکن استفاده کنند باعث میشود در زمینه قدرت منطقهای و فرامنطقههای فعال باشد.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: حضور در سایر کشورها و بازارسازیهای گسترده دولت باعث میشود که ما به فکر این باشیم که چگونه و به چه شکلی در میادین بین المللی حضور پیدا کنیم.
عضو کمیسیون انرژی در ادامه خاطرنشان کرد: در دولت فعلی ارتباط خوبی با کشورهای آمریکای لاتین برقرار شده است و با توجه به اینکه هر دو کشور دارای پتانسیل انرژی بالایی هستند این قاعده ایجاد شد که ما در این کشورها با استفاده از پالایشگاههای فراسرزمینی حضور داشته باشیم.
وی در ادامه بیان کرد: از سال گذشته در پالایشگاههای فراسرزمینی ونزوئلا حضور پیدا کردیم و اقدام به انتقال دانش فنی شرکتهای دانش بنیان به این کشورها کردیم و علاوه بر اینکه سهام دار این شرکتها شدیم توانستیم نفت خود را به این کشور صادر و تبدیل به فرآورده نهایی کنیم.
این نماینده مجلس یازدهم در ادامه بیان کرد: این موضوع در مجلس مورد حمایت قرار گرفت و با ایدئولوژی توانسته ایم در کشورهای منطقه مثل ترکیه و عراق حضور پیدا کردیم. اینکه دولت و مجلس عزم خود را جزم کنند تا این ارتباطات توسعه پیدا کند چندین مزیت برای ما خواهد داشت.
محمد نژاد در ادامه در توضیح این مزیتها گفت: یکی از فایدههای توسعه ارتباطات با کشورهای آمریکای لاتین این است که باعث میشود که ارتباط بیشتری با بازارهای جهانی پیدا کنیم و این امر از این جهت اهمیت دارد که در چندین ساله اخیر دسترسی به بازارهای جهانی برای ما محدود شده بود، زیرا تحریمهای شدید از جانب کشورهای استکباری بر علیه ما وضع شده است.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: مزیت دیگر بستن قراردادهای دو جانبه یا سه جانبه یکی از بهترین راه کار خنثی سازی تحریمها است و ما هم که در تحریم قرار داریم این امر یک اقدام راهبردی در راستای خنثی سازی تحریمها است.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: مزیت دیگر بازار سازیهای دولت در کشورهای آمریکای لاتین این است که ما در حوزه فناوریهای مهندسی نفت و گاز جز کشورهای پیشرفته هستیم. در حوزه نفت و برق، توان فنی و مهندسی ما نه در منطقه بلکه در بین کشورهای دیگر هم تقریبا نام آور است، با توسعه ارتباط با این کشورها توانسته ایم توان فنی و مهندسی خود را به صورت گسترده به سایر کشورها صادر کنیم.