شنبه 29 شهریور 1404

صادرات فرش به 50 میلیون دلار رسید

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
صادرات فرش به 50 میلیون دلار رسید

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: سال گذشته ارزش صادرات فرش به 50 میلیون دلار رسیده است.

خانم فرحناز رافع رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: افزایش تولید و صادرات در کنار فروش داخلی، معرفی ظرفیت‌های این بخش اقتصادی، برنامه ریزی برای حل مشکلات، موانع و نقاط ضعف موجود این صنعت، ایجاد بستر‌های مناسب برای سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی، ایجاد زمینه اشتغال و کارآفرینی، آشنایی دست اندرکاران با محصولات، نوآوری‌ها و ظرفیت‌های موجود، ایجاد فضای رقابتی سالم میان تولیدکنندگان داخلی برای ارتقای کیفیت تولید و ایجاد ارتباط مستقیم و رو در رو میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را از مهمترین اهداف برگزاری این نمایشگاه اعلام می کند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: خوشبختانه اقدامات اساسی برای بهتر شدن وضعیت بخش فرش در کشور انجام شده و در حال رایزنی در راستای رفع مشکلات هستیم.

او در خصوص صادرات فرش کشور گفت: مهمترین اتفاقات در بخش صادرات فرش کشور متاسفانه تحریم بود، از سال 97 هم تعهد ارزی باعث کاهش صادرات دلایلی بود که باعث کاهش صادرات فرش شد.

رافع گفت: سال گذشته 50 میلیون دلار صادرات فرش کشور به کشورهای دیگر بوده است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: کشور چین براساس بزرگترین صادر کننده فرش بعد از هند است، اکثر فرش کشور از طریق حمل مسافر انجام می شود.

او گفت: صادرات فرش دستباف به لحاظ وزنی تغییر نکرده است، اما به لحاظ ارزشی آمار صادرات کاهش نشان می‌دهد و همانطور که اشاره شد بخشی از این مسأله ناشی از مشکلات رفع تعهد ارزی و کم اظهاری صادرکنندگان در گمرک است.

به گفته رافع، در سال گذشته خوشبختانه 7 درصد رشد تولید فرش گزارش شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی