شنبه 12 آبان 1403

صبح شنبه، توپخانه گوش‌شکسته‌ها علیه پژمان / شکست تیم کشتی در آسیا: کارشناسان چه می‌گویند

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
صبح شنبه، توپخانه گوش‌شکسته‌ها علیه پژمان / شکست تیم کشتی در آسیا: کارشناسان چه می‌گویند

به اعتقاد کارشناسان و قهرمانان کشتی، نتایج دور از انتظار در آسیا، یک زنگ خطر جدی برای پژمان درستکار و تیمش در سال سخت پیش رو خواهد بود.

به گزارش "ورزش سه"، ناکامی آزادکاران ایرانی در مسابقات آسیایی 2023 قزاقستان موجی از انتقادات را مقابل کادرفنی تیم ملی و فدراسیون کشتی قرار داده است. خیلی ها می گویند سومی ایران در آسیا آن هم با یک مدال طلا و شکست های متوالی برای آزادکاران، یک تلنگر و زنگ خطر جدی برای علیرضا دبیر و پژمان درستکار است که در روند انتخاب و آماده سازی کشتی گیران برای بازی های آسیایی و مسابقات جهانی که مهمترین رویداد برای کسب سهمیه المپیک 2024 است، دقت بیشتری به خرج دهند. البته که در این میان برخی از انتقادها نیز با نگاهی غیرکارشناسی مطرح شده و بیشتر شبیه به یک تسویه حساب شخصی به نظر می آید. شاید اگر رحمان عموزاد به صورت اتفاقی و با مصدومیت پیمان بیابانی به قزاقستان اعزام نمی شد، ایران بدون مدال طلا و حتی بدون کسب سکوی تیمی برای نخستین بار در تاریخ این کشور را ترک می کرد. کسب یک طلا، یک نقره و سه برنز بدون شک کادرفنی و فدراسیون کشتی را هم برای تیمی که 29 بار در 35 دوره قبلی قهرمانی را کسب کرده بود، راضی نکرده است. به ویژه اینکه نفرات باتجربه ای همچون مجتبی گلیج، علیرضا سرلک و علیرضا کریمی هم نتوانستند طلای آسیا را بر گردن بیاویزند.

چهره ناراحت و مغموم پژمان درستکار و ملی پوشان ایران روی سکوی سومی آسیا نشان از عدم رضایت اعضای تیم ملی از نتایج به دست آمده دارد

در ادامه نظرات تعدادی از قهرمانان المپیک، جهان و آسیا را در خصوص نتایج تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات آسیایی 2023 قزاقستان از نظر می گذرانید.

* محمدی: باید از خواب بیدار شویم سید مراد محمدی، دارنده مدال برنز المپیک پکن: "هرکسی اگر عاقل باشد با نتایج به دست آمده در قهرمانی آسیا متوجه می‌شود که زنگ خطر برای تیم ملی کشتی آزاد کشورمان به صدا در آمده است و باید از خواب بیدار شویم. اگر خوب کار نکنیم کشورهای دیگر از ما سبقت می‌گیرند و ما را جا می گذارند. ما در این رقابت‌ها باخت‌هایی را متحمل شدیم که قابل توجه بود چرا که تیم‌هایی مانند ژاپن، قزاقستان، هند و بحرین با نفرات اصلی خود در این رقابت‌ها شرکت نکردند. در خیلی از اوزان هم کشتی‌گیران مطرح حضور نداشتند. قزاقستان هم با توجه به اینکه میزبان بودند شرایط صد درصدی نداشتند. اینها همه نشان می‌دهد که باید تغییر رویه بدهیم تا در مسابقات قهرمانی جهان شرایط خوبی را داشته باشیم. در مسابقات جهانی روس ها حضور داشته باشند کار بسیار سختی را خواهیم داشت. همه این کشتی‌گیران قهرمان کشور بودند مگر می‌شود گفت همه چون به فرایند تیم ملی پایند بودیم چنین نتایجی رقم خورد؟ شما نگاه کنید یاسین رضایی همه خوب‌های وزن خود را به جز رضا اطری را شکست داد و به تیم ملی رسید. رضایی، داریوش حضرت قلی که مدعی وزن خودش است را شکست داد. از طرفی حسین ابوذری را هم ببینید به جز یونس امامی همه کشتی‌گیران برتر وزن 74 کیلو حضور داشتند اما او همه را شکست داد و قهرمان کشور شد. ما در تیم ملی نفرات خوبی را داشتیم و اگر این تیم درست آماده می‌شد باید به راحتی قهرمانی آسیا را به دست می آورد."

* طلایی: به جای امکانات، درباره مسائل فنی صحبت کنیم! محمد طلایی، مربی سابق تیم ملی کشتی آزاد: "کادرفنی باید در خصوص نتایج توضیح دهد، اما معتقدم برخی باخت ها توجیهی ندارد، مثل باخت علیرضا کریمی با این همه سابقه و عنوان. باید روی این نتایج کارشناسی شود و وقت گذاشته شود. این چند وقت فقط از سیستم این را شنیدیم که امکانات را درست کردیم، اما درباره مسائل فنی من چیز زیادی نشنیدم. وقتی که پیروز می شوند، می گویند نتیجه چرخه انتخابی بوده و موقعی که می بازند هم چرخه را وسط می آورند. به هر حال این افت و خیزها بارها برای کشتی ایران پیش آمده و دوستان هم باید ناکامی را قبول کنند و جواب بدهند. اعتقاد دارم جوانی مثل ارشک محبی اگر با سیستم خودش تمرین می کرد، می توانست نتایج بهتری بگیرد، اما وقتی وارد اردوی تیم ملی می شود و با سیستم جدیدی بدنسازی می کند، نمی تواند به جایی برسد. امیررضا معصومی هم با اینکه جوان است، اما خیلی بهتر می توانست کشتی بگیرد. اینکه گفته می شود کادرفنی باید تقویت شود، درست است، اما آیا نفرات بزرگتر حاضر می شوند با سرمربی فعلی کار کنند؟ به هر حال باید از این باخت ها نتیجه گرفت و در مسابقاتی که ارزش بیشتری دارد، استفاده کرد. نتایج راضی کننده نبوده، من به شخصه خیلی اعتقادی به علم بدنسازی در کشتی ندارم و ناکامی به وجود آمده را به این موضوع ربط نمی دهم. معتقدم یک کشتی گیر باید اول از همه فنون کشتی را پیاده کند. استاد منصور برزگر هم همیشه می گفتند که تکنیک و تاکتیک در کشتی حرف اول را می زند و بعد از آن شرایط آمادگی بدنی مهم است."

* رضایی: تقویت کادرفنی می تواند یک گزینه باشد علیرضا رضایی، دارنده مدال نقره المپیک آتن: "نتایج خوبی رقم نخورد و کشتی گیران ایران شادابی لازم را از نظر جسمی و روحی نداشتند. همه چیز دست به دست هم داد که موجی از انتقادات به وجود بیاید، اما واقعیت این است که کشتی ما جایگاهش بالاتر از این هاست. شما نگاه کنید در سنگین وزن می توانستیم به طلا برسیم، اما در دو کشتی معصومی به شکل عجیبی باخت یا ارشک محبی حتی سایه ای از خودش هم نبود. باخت بچه ها در ثانیه های آخر هم خیلی تکرار شد و باید بررسی شود. من نمی توانم اشکالی به چرخه انتخابی وارد کنم چون سال گذشته نیز با همین چرخه انتخابی و نفرات اول قهرمانی کشور را به آسیا بردیم و نتیجه گرفتیم. پس روند و برنامه درست است و در بحث آماده سازی مشکلاتی وجود داشته است. به هر حال این نتایج می تواند تلنگری برای کشتی ایران و کادرفنی باشد که با حساسیت بیشتری شرایط را دنبال کنند. ما بازی های آسیایی و مسابقات جهانی را در پیش داریم که آنجا توقع بیشتری از کشتی می رود. البته که نفرات اصلی به تیم اضافه می شوند، اما باید روی نقاط ضعفی که در مسابقات آسیایی دیده شد، بیشتر کار شود. تقویت کادرفنی و اضافه شدن مربیان جدید هم می تواند یک گزینه باشد که در شرایط سخت نفراتی کنار درستکار باشند که بتوانند به او کمک کنند."

* حسین خانی: توقعمان از باتجربه ها بیشتر بود مصطفی حسین خانی، دارنده مدال برنز جهان: "کشتی بالا و پایین دارد و این بار نتایج برای ایران خوب رقم نخورد. اینطور که دیدم و شنیدم بدن کشتی گیران از آمادگی لازم برخوردار نبود. از سوی دیگر شکست سرلک که نایب قهرمان جهان بود، در همان دور اول روی تیم تاثیر گذاشت. در مجموع کار سختی در پیش است چون شاید این نفراتی که نتوانستند در آسیا مدال خوبی بگیرند، جزو نفرات اول تا سوم هر وزن بودند. یعنی همه رقبا را شکست دادند که توانستند به دوبنده تیم ملی برسند. از مجتبی گلیج و علیرضا کریمی به عنوان دو عضو باتجربه تیم توقع طلا داشتیم و جوان ها هم در برخی اوزان خوب کار نکردند. مثلا گلیج که در 97 کیلو همه رقبای داخلی اش را شکست داده و نفر اول این وزن است، با این همه تجربه می توانست طلا بگیرد. مطمئنا باید دقیق و با برنامه ریزی پیش برویم تا به خروجی خوبی برسیم. تعداد مسابقات امسال زیاد است و نمی توانیم فکر کنیم که در هر وزن یک نفر در بازی های آسیایی و مسابقات جهانی حضور پیدا کند چون بازدهی همان یک نفر هم کم خواهد شد. حتی اگر بهترین کشتی گیران ما هم بخواهند در فاصله ای کم در دو رویداد شرکت کنند، به مشکل برمی خورند. باید برای اتفاقات غیرمترقبه در مسابقات برنامه داشته باشیم تا یک باخت کل تیم را بهم نریزد. همه از کشتی انتظار دارند و در سال حساسی هستیم. پس باید امیدوار باشیم با رفع نواقص بتوانیم در مسابقات کسب سهمیه و بازی های آسیایی خوش بدرخشیم."

* امامی: نتایج دور از انتظار آزادکاران بررسی می شود محمدابراهیم امامی، سخنگوی فدراسیون کشتی: "فدراسیون کشتی ضمن اعلام پایبندی به چرخه انتخابی تیم ملی که خروجی آن اعزام نفرات اول قهرمانی کشور و بعضا جوان به رقابت های قهرمانی آسیا بود و بارها نیز فدراسیون اعلام کرده است که رقابت های قهرمانی آسیا و جام جهانی کشتی جزء اولویت های اصلی نیست و به منزله دیدارهای تدارکاتی است، با این حال به مانند تمامی علاقمندان به ورزش کشور، از نتایج دور از انتظار آزادکاران که بر خلاف کشتی فرنگی در قزاقستان بدست آمد، ناراضی است و طبق اعلام رئیس فدارسیون مقرر است پس از بازگشت تیم ملی کشتی آزاد، در اسرع وقت جلسه ای با حضور مدیر تیم های ملی، سرمربی و دیگر اعضای کادر فنی و مسئولین فدراسیون برگزار و دلایل افت کشتی گیران منتخب که بر مبنای چرخه انتخابی تیم ملی راهی این مسابقات شده اند بررسی شود. فدراسیون کشتی همواره از نقطه نظرات و انتقادات سازنده کارشناسان و صاحب نظران که همراه با ارائه راهکار و پیشنهادات منطقی باشد، استقبال خواهد کرد."

صبح شنبه، توپخانه گوش‌شکسته‌ها علیه پژمان / شکست تیم کشتی در آسیا: کارشناسان چه می‌گویند 2
صبح شنبه، توپخانه گوش‌شکسته‌ها علیه پژمان / شکست تیم کشتی در آسیا: کارشناسان چه می‌گویند 3
صبح شنبه، توپخانه گوش‌شکسته‌ها علیه پژمان / شکست تیم کشتی در آسیا: کارشناسان چه می‌گویند 4
صبح شنبه، توپخانه گوش‌شکسته‌ها علیه پژمان / شکست تیم کشتی در آسیا: کارشناسان چه می‌گویند 5
صبح شنبه، توپخانه گوش‌شکسته‌ها علیه پژمان / شکست تیم کشتی در آسیا: کارشناسان چه می‌گویند 6
صبح شنبه، توپخانه گوش‌شکسته‌ها علیه پژمان / شکست تیم کشتی در آسیا: کارشناسان چه می‌گویند 7