صدای خرد شدن اراضی کشاورزی بلندتر شد / کردستان رتبه نخست کشور در طرح رفع تداخلات اراضی غیرملی
احداث باغ شهرها در مناطق مختلف همواره یکی از معضلات استانها محسوب میشود. در کردستان نیز علیرغم فعالیتها و برخوردهای انجام شده به دلیل عدم اجرای درست قانون و برخوردهای قاطع روند ایجاد باغ شهرها به قوت خود باقی هستند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، احداث باغ شهرهای در مناطق مختلف در کشور همواره یکی از معضلات محسوب میشود که به طبع آن در استان کردستان نیز این معضل وجود دارد و علیرغم فعالیتهای انجام شده در این زمینه هنوز هم باغ شهرها به قوت خود باقی هستند.
سوء استفاده برخی از افراد موجب شده تا اراضی کشاورزی مورد طمع این افراد قرار گرفته و اراضی کشاورزی با تغییر کاربری مواجه شود.
احداث این باغ شهرها در اراضی کشاورزی یکی از معضلاتی است که موجب از بین رفتن این زمینهای کشاورزی شده و مشکلاتی را در این زمینه به وجود آورده است.
از طرفی، رفع تداخل اراضی در راستای اجرای آیین نامه اجرایی تبصره 3 الحاقی ماده (9) قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی موضوع ماده 54 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و شیوه نامه اصلاحی رفع تداخلات اراضی ملی، دولتی و مستثنیات اشخاص انجام میشود.
در سال 1389 با تشدید اختلافات ملکی ناشی از تداخلات اراضی و ضرورت تثبیت مالکیت دولت بر اراضی ملی و صدور سند اراضی کشاورزی مطابق ماده 9 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی وزارت جهاد کشاورزی مکلف شد نسبت به رفع تداخلات موجود اقدام کند و ساز و کار اجرایی آن پس از رفع ایرادات در سال 1393 ابلاغ شد.
رفع تداخل چهار هزار و 600 هکتار اراضی کشاورز
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: این استان با رفع تداخل 51 هزار و 774 هکتار از اراضی غیرملی طی پنج سال اجرای طرح تعیین تکلیف اراضی کشاورزی موفق به کسب رتبه اول کشوری شد.
پیمان ملکی اظهار داشت: این میزان رفع تداخل شده از اراضی ملی و غیرملی کشاورزی در پنج سال گذشته از ابتدای اجرای طرح (1395) تاکنون صورت گرفته و علاوه بر آن این استان در زمینه تعداد صدور اسناد با 190 پلاک ثبتی در روستاها در رتبه هشت کشوری قرار دارد.
وی افزود: همچنین در سال جاری این استان با رفع تداخل چهار هزار و 600 هکتار در عملکرد امسال در رتبه 10 و از نظر پلاک نیز با 20 مورد در رتبه 14 است.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: این سازمان در راستای رفع تداخلات اراضی کشاورزی تا کنون برای بیش از 750 روستای دارای تداخل اراضی به مساحت 556 هزار هکتار اقدام به عقد قرارداد رفع تداخل کرده که شامل 30 تا 35 درصد اراضی استان است.
ملکی افزود: از ابتدای آغاز طرح (1393) تا کنون با همکاری و هماهنگی دستگاههای اجرایی متولی 214 پلاک - روستا به مساحت 283 هزار هکتار اراضی ملی و غیر ملی رفع تداخل شده است.
وی یادآور شد: از این میزان 53 هزار هکتار جز اراضی اختلافی بوده و نوعیت آن از اراضی ملی به غیرملی تغییر کرده به عبارت دیگر در این پلاکها قبل از اجرای قانون رفع تداخلات 73 هزار و 500 هکتار اراضی غیرملی تشخیص داده شده بود که در حال حاضر به 126 هزار و 500 هکتار افزایش یافته است.
ملکی اضافه کرد: هم اکنون برای 196 پلاک - روستا به مساحت 140 هزار هکتار نقشه تفکیک قطعات تهیه و اطلاعات 170 پلاک به مساحت 128 هزار و 562 هکتار جمع آوری شده است.
وی با اشاره به اینکه تغییر کاربری اراضی کشاورزی براساس قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی انجام می شود، اضافه کرد: یک هزار و 703 مورد تغییر کاربری غیرمجاز از سال 94تا 98 در استان شناسایی شد.
ملکی با اشاره به اینکه طی سال های 94تا 98 یک هزار و 78 مورد قلع و قمع در اراضی کشاورزی استان اجرا شده است، یادآور شد: از ابتدای امسال تاکنون هم 274 مورد قلع و قمع اجرا و 160 مورد تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی شناسایی شده است.
استان کردستان 47 هزار هکتار باغ دارد که 32 هزار هکتار آن آبی و مابقی دیم است و با اجرای طرحهای پیشران و افزایش سطح اراضی آبی استان قطعا بر سطح باغات هم افزوده میشود ولی آنچه در این بین حائز اهمیت است استفاده از این باغات به عنوان منبع تولید محصولات باغی نه مکانی برای تفریح و سرگرمی است.
بی شک جلوگیری از رشد تبدیل اراضی زراعی و باغی به کاربری های شخصی مستلزم وجود قوانین و مقررات سختگیرانه و برخورد قاطع در این رابطه است که امید می رود این اقدام تا زمانی که دیر نشده و سطح زیادی از باغات ازدست نرفته انجام شود.
انتهای پیام /