سه‌شنبه 6 آذر 1403

صدای نغمه خوان حماسه سرای کهگیلویه وبویراحمدی خاموش شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
صدای نغمه خوان حماسه سرای کهگیلویه وبویراحمدی خاموش شد

هنرمند خوش صدای استان کهگیلویه وبویراحمد بعد از سپری کردن دوران بیماری در ظهر امروز دارفانی را وداع گفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس شامگاه یکشنبه 7فروردین 1401 استاد محمد بزرگیان از هنرمندان خوش صدا و محبوب استان کهگیلویه وبویراحمد که به دلیل سقوط از ارتفاع در بیمارستان بستری بوده درگذشت.

صدای زیبا و ماندگار استاد بزرگیان با محوریت حماسه خوانی و بازخوانی تاریخ حماسه استاد و تجلیل از مقام بزرگی چهره های استان و زاگرس و مردمی بودن از خصایص بارز زنده یاد بزرگیان است.

زنده یاد بزرگیان میگوید؛ وقتی بچه بوده، التماس دایی مرحومش شیخ علی مراد تنهایی را می‌کرد تا برایش شعری را با آواز بخواند تا او هم بتواند شاهنامه خوانی را یاد بگیرد و آنقدر به شیوه خواندن دایی‌اش دقت می‌کرد تا بتواند راه او را ادامه بدهد. حالا بعد از 74 سال سن دیگران استاد صدایش می‌کنند اما نه بیمه‌ای دارد و نه حقوقی دریافت می‌کند.

و میگوید؛«هنوز هم من را به جشن‌های عروسی منطقه خودمان دعوت می‌کنند، آواز می‌خوانم اما تا کنون کسی پیدا نشده سبکی که من می‌خوانم را بداند یا آن را یاد بگیرد. بعد از من کسی نیست که این سبک را ادامه دهد.»

محمدجان بزرگیان اصل که سال 1342 در روستای شیخ حسین شهرستان چرام از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد به دنیا آمده است، افزود: در دوران کودکی هنگامی که مرحوم شیخ علیمرادتنهایی خواننده معروف استان مشغول سرودن جنگ های تنگ تامرادی و گجستان به سبک حماسی بود با نحوه خوانندگی وی آشنا شدم.

وی یاریار، دی بلال و جنگ نامه را از سبک های محلی مرحوم شیخ علیمراد تنهایی اعلام کرد و گفت: هرکدام از این سبک ها به شیوه خاصی خوانده می شود و فرایند یادگیری موسیقی محلی در حوزه زاگرس سینه به سینه بوده است.

انتهای پیام /