دوشنبه 1 بهمن 1403

صمیمیتی که خانه‌نشینی کرونایی برای خانواده‌ها به ارمغان آورد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
صمیمیتی که خانه‌نشینی کرونایی برای خانواده‌ها به ارمغان آورد

در دوران کرونا انس و الفت بین خانواده ها بیشتر شده و با ایجاد روابطی محکم تر پایبندی در خانواده ها بیش از پیش استوار شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیرافلاک، درگذشته معمولا چند خانواده در یک مکان با هم زندگی می‌کردند و با شب نشینی هایی که در خانواده ها برقرار بود ارتباط خوب و صمیمی بین اعضای خانواده و اطرافیان به وجود می‌آمد و باعث شیرین شدن زندگی ها می شد.

ایرانی ها درگذشته معمولا با دور هم جمع شدن در یک مکان با یک فضای آرام و کاملا صمیمی به صحبت می پرداختند در آن زمان گفت وگو در بین خانواده ها مهمترین عامل پایبندی به شمار می رفت اما با پیشرفت بشر و دسترسی به تکنولوژی های جدید و با روی کار آمدن شبکه های مجازی ارتباط بین خانواده ها کمرنگ شد.

با ورود کرونا به ایران، پایبندی در خانواده ها جان تازه‌ای گرفت به طوری که از 28 اسفند 98 ماه تا کنون با قرنطینه شدن خانگی، صمیمیت و گفت وگو در بین خانواده‌ها بیشتر شده است.

از آنجا که برای مقابله با ویروس کرونا خانواده ها ناچار به ماندن در خانه شدند، این بیماری علیرغم مشکلات به وجود آورده، خانواده‌ها را دوباره دور هم جمع کرد و با ایجاد گفت وگو، ارتباط و رفع مشکلات در بین اعضای خانواده توانسته‌، صمیمیت بین خانواده ها را مانند گذشته زنده کند.

*س_ کرونا، فرصتی برای شکوفایی استعدادهای نهفته در خانواده_س*

معصومه بیرانوند در گفت وگو با سفیرافلاک با اشاره به شکوفایی استعدادهای خانواده در دوران کرونا اظهارداشت: این دوران فرصتی برای شکوفایی استعدادهای نهفته در خانواده است علاوه بر این اهمیت اسراف نکردن، مسائل معنوی، خود خواه نبودن، اهمیت بهداشت، تغذیه مناسب، اهمیت به سالمندان و... از خصوصیات قرنطینه شدن در دوران کروناست که این دوران را به یک فرصت مناسب تبدیل کرده است.

این روانشناس گفت: در کنار هم بودن و شرکت آقایان در مدیریت خانواده از نتایج مثبت کرونا است، در مواقعی که حضور آقایان در زندگی کمرنگ تر بود کرونا توانسته این فرصت را به وجود آورد که آقایان بیشتر در کنار خانواده ها باشند و شرایط خانه را بیشتر درک کنند.

وی با بیان اینکه بیشتر مسائل و مشکلات در خانه بر دوش زنان است، گفت: این فرصت به وجود آمد که آقایان بتوانند کمی و کاستی های زندگی را برطرف کنند و همچنین پدران خانواده برای شرکت در فعالیت های روزمره فرزندان خود وقت بیشتری سپری کنند.

بیرانوند تصریح کرد: در دوران کرونا، مشارکت در کنار خانواده و انجام فعالیت های مشترک در زندگی باعث ایجاد نشاط در خانواده، احترام و صمیمیت بیشتر بین والدین شده که در همین راستا تعامل و گفت وگو در بین اعضای خانواده افزایش پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: کرونا باعث شد خانواده ها با ماندن در خانه از هزینه های غیرضروری پرهیز کنند و با کنترل هزینه ها به اسراف نکردن اهمیت دهند و از آنجا که خود شناسی یکی از مهمترین مسائل یک فرد در زندگی است که اتفاق می افتد، این دوران فرصتی برای خودشناسی به وجود آورد که می توان از آن بخوبی استفاده کرد.

این روان شناس با بیان اینکه خانواده ها قبلا مدت زمان کمتری و فعالیت‌های کمتری در کنار هم داشتند و بیشتر اوقات و فراغت فرزندان در فضای مجازی سپری می شد، گفت: در این زمان با حضور اعضای خانواده در کنار هم، فضای مجازی برای فرزندان اشباع شده و فرزندان توانستند از روابط انسانی در این دوران به خوبی استفاده کنند.

*س_ قرنطینه خانگی فرصتی مناسب برای نوجوانان_س*

بیرانوند دوران قرنطینه را فرصت مناسبی برای شخصیت دادن به نوجوانان دانست و گفت: خانواده‌ها می توانند با مشارکت نوجوانان در کارها، احترام گذاشتن و گوش دادن به صحبت های آنها، شخصیت غیرکنترل و رام نشدنی نوجوانان را کنترل کنند.

کلثوم کریمی نژاد در گفت وگو با سفیرافلاک اظهارداشت: یکی از منابع تعارض زوجین عموما برای خانم ها قبل از دوران کرونا این بود که آقایان به علت مشغله کاری وقت اندکی برای خانواده می گذاشتند و اهمیت کمتری به نیازهای خانواده می دادند که کرونا باعث شد که خانواده ها کنار هم باشند و اوقات فراغت بیشتری را با هم سپری کنند و این مشکل رفع شود.

وی با اشاره به یکی دیگر از موارد مثبت کرونا که رفع تعارض زوجین است، گفت: انجام فعالیت‌های مشترک در خانه از قبیل آشپزی، تمیزکاری ریزکارهای ساختمانی، رفع مشکلات و مسائل فرزندان در دوران کرونا توانسته روابط زوجین را محکم تر از قبل کند و باعث صمیمیت و درک بیشتری برای پدر و مادر شده است.

این مشاوره خانواده با اشاره به ارتباط بیشتر اعضای یک خانواده با هم بیان کرد: در این دوران اوقات فراغتی همچون کارهای خانه، بازی های سرگرمی برای بچه ها، تماشای تلویزیون و... بیش تر شده و خانواده ها سعی کردند این فرصت را به عنوان یک ویژگی مثبت ببینند و از آن به خوبی استفاده و کم و کاستی‌های گذشته زندگی را جبران کنند.

براساس این گزارش کرونا انس و الفت را بین خانواده‌ها بیش تر کرده ما باید این ایام را غنیمت و از آن بهره بهتری ببریم چراکه خانواده ها با زمان بیشتری که در کنار هم دارند می توانند فرصت های از دست رفته قبل را جبران کنند بنابراین این دوران را به فال نیک بگیریم تا پایبندی در خانواده‌های ایرانی بیشتر و بیشتر شود.

انتهای پیام /

صمیمیتی که خانه‌نشینی کرونایی برای خانواده‌ها به ارمغان آورد 2
صمیمیتی که خانه‌نشینی کرونایی برای خانواده‌ها به ارمغان آورد 3
صمیمیتی که خانه‌نشینی کرونایی برای خانواده‌ها به ارمغان آورد 4
صمیمیتی که خانه‌نشینی کرونایی برای خانواده‌ها به ارمغان آورد 5