صنعتگران اردبیلی نیازمند تشکلهای صنایع دستی هستند
اردبیل - ایرنا - مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اردبیل گفت: ایجاد تشکلهای صنایع دستی نیاز ضروری صنعتگران اردبیلی در راستای بررسی و پیگیری مطالبات فعالان این حوزه و برنامهریزی برای توسعه و رونق فعالیتهای آنهاست.
نادر فلاحی روز چهارشنبه در نشست با پیشکسوتان حوزه صنایعدستی استان اردبیل، مهمترین مشکل صنعتگران و فعالان حوزه صنایعدستی را نبود تشکل منسجم برای پیشبرد اهداف در حوزه فعالیتها دانست.
او افزود: برای بررسی و پیگیری مطالبات فعالان این حوزه و برنامهریزی برای توسعه و رونق فعالیتهای آنها باید تشکل قوی با همبستگی و اتحاد لازم تشکیل شود تا مطالبات این قشر از طریق تشکل پیگیری شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اردبیل پیگیری همچنین مطالبات صنعتگران صنایعدستی را از طریق تشکل زمینهساز حل مشکلات و تسریع در دستیابی به مطالبات برشمرد و بیان کرد: در زمینه واگذاری مغازهها و برگزاری نمایشگاهها و بازارچههای صنایع دستی به بخش خصوصی از آمادگی لازم برخوردار هستیم.
فلاحی با تاکید بر راهاندازی بازار هفتگی برای فروش و بازاریابی تولیدات صنایعدستی در استان گفت: در صورتی که فعالان صنایعدستی در این زمینه اعلام آمادگی کنند آماده تبلیغ برای رونق در این فعالیت و نیز واگذاری مکان برگزاری برپایی بازارچه هستیم.
او افزود: در کنار این بازارچه، در جادههای شلوغ استان نیز بازارچههای صنایعدستی راهاندازی میشود تا گامی مهم برای تحقق شعار جهش تولید که در راستای تحقق آن رونق صنایعدستی اولویت سال 99 این ادارهکل قرار گرفته است، برداشته شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اردبیل انسجامبخشی به فعالیتهای هنرمندان صنایعدستی و صیانت از صنعتگران و حل مشکلات آنها را ضروری خواند و تشریح کرد: نباید فعالیتها این قشر در ایام کرونا متوقف شود بلکه باید فضایی فراهم شود تا زمینه برای رونق فعالیتهای صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی در ایام کرونا با راهاندازی بازارچه مجازی و حراج آنلاین و نیز ایام پساکرونا فراهم آید.
فلاحی اظهارداشت: با رایزنی با مسوولان سازمان فرهنگی شهرداری تهران مقرر شد تا 10 فرهنگسرا برای برگزاری نمایشگاه صنایعدستی استان اردبیل در ایام پساکرونا تدارک دیده شود که باید مقدمات لازم برای این مهم فراهم شود.
اردبیل از استانهای برجسته در زمینه صنایع دستی در ایران محسوب میشود و دستان هنرمندان در هر منطقه از این استان از گذشتههای دور کالاها و آثار ارزشمند در این زمینه خلق میکنند.
بیش از 120 هزار نفر در استان اردبیل در 62 رشته متنوع صنایع دستی اشتغال دارند.
چرم و ملیله اردبیل، معرق نمین، مرصع و معرق سنگ خلخال، گلیم عنبران، جاجیمبافی، قالیبافی، پالازبافی، ورنیبافی، تراش شیشه، مسندبافی، سفالگری، چاقوسازی، قلمزنی و کاشی معرق از جمله صنایع دستی معروف استان اردبیل است.
تاکنون اطلاعات 18 هزار صنعتگر استان اردبیل در سامانه جامع صنایع دستی ثبت شده است.
*س_برچسبها_س*