پنج‌شنبه 8 آذر 1403

ضررهای دائمی که آفرودسواران به طبیعت می زنند + فیلم

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
ضررهای دائمی که آفرودسواران به طبیعت می زنند + فیلم

به گزارش خبرنگار محیط‌زیست خبرگزاری فارس، یکی از مشکلات امروز محیط‌زیست ایران آفرودسواران هستند. آفرود ماشین‌های گردشگری و مسابقه‌ای است که برای تفریحات جنگلی، کویری و مناطق صعب‌العبور استفاده می‌شود. حرکت این ماشین‌ها در طبیعت آسیب زیادی را به وجود می‌آورد، آسیب‌هایی مثل نابودی پوشش گیاهی زیر چرخ آفرود، حرکت ماشین بر روی خاک و تآثیر منفی بر همبستگی خاک و جدا شدن ذرات آن از هم که باعث فرسایش خاک می‌شود، از بین رفتن آرامش حیوانات اهلی و وحشی، مصرف بالای سوخت این ماشین‌ها و ایجاد آلودگی در مناطق طبیعی و....

اثر آفرودسواران بر طبیعت تا مدت‌ها باقی می‌ماند و امکان دارد بعضی از ضررهای آن‌ها دائمی باشد. طبق تحقیقات عبور اجسام سنگین از زمین باعث کوبیده شدن خاک می‌شود و ماشین‌های آفرود جز اجسام سنگین محسوب می‌شوند و باعث می‌شود که رشد گیاهان در خاک کوبیده شده متوقف شود یا به طور کلی منطقه دیگر برای رشد گیاهان مناسب نباشد.

مشکل بعدی که این گروه ایجاد می‌کنند زدن کمپ و آتش روشن کردن در جنگل‌ها و مناطق بکر است که باعث می‌شود حیات وحش ترسیده و از محل زندگی خود فراری شوند. علاوه بر این موضوع معمولاً بعد از پایان حضور خود در طبیعت این افراد ردپای خود را پاک نکرده و اثرات آن‌ها در طبیعت باقی می‌ماند.

نور چراغ‌های ماشین‌ها باعث اختلال در خواب شبانه حیوانات می‌شود و حتی زیست شبانه بعضی از حیوانات را به خطر می‌اندازد. یا صدای بلند باندهای آن‌ها در مناطق طبیعی باعث سکته پرندگان و فرار آن‌ها از روی تخم خواهد شد. رفتن آن‌ها باعث جمع شدن زباله در طبیعت شده و حتی باعث تخریب زیستگاه هم شده و حتی با قدرتی که این ماشین‌ها دارند و از تپه‌ها بالا رفته باعث خرد شدن سنگ‌ها و از همم پاشیدن تپه‌ها می‌شود.

مهمترین آفت برگزاری آفرود در طبیعت ایران بی‌برنامگی و بی‌ضابطه بودن آن است که بدون نظارت هیچ ارگانی برنامه‌ها و سابقات خود را برگزار می‌کنند.

به تازگی فیلمی در فضای مجازی پخش شده که این بار آفرودسواران نه در کوه و جنگل که در میان تنگه‌های آب حرکت می‌کنند یا در میانه جنگل‌های هیرکانی بدون توجه به حضور حیوانات با بالاترین سرعت در حال حرکت هستند.

پیش از این هم سازمان حفاظت محیط‌زیست انتقاداتی را نسبت به آفرودسواران مطرح کرده و خواستار قانونمند شدن حضور آن‌ها در طبیعت شده بود.

آفرود در جنگل هیرکانی

آفرود در تنگه‌های بکرو پر آب طبیعت

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید سازمان حفاظت محیط‌زیست آفرودسواران جنگل مناطق بکر زیستگاه تخریب حیات وحش این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است