شنبه 29 دی 1403

ضرورت احراز استطاعت زائران حج 1403

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ضرورت احراز استطاعت زائران حج 1403

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: در اواخر اردیبهشت و خرداد ماه عملیات حج آغاز می‌شود و قبل از اعزام زائرین، الزاماتی مثل احراز استطاعت جسمی و روانی زائران ضروری است.

سید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در نشست خبری حج 1403 گفت: در اواخر اردیبهشت و خرداد ماه عملیات حج آغاز می‌شود و قبل از اعزام زائرین الزاماتی مثل احراز استطاعت جسمی و روانی زایران صروری است.

او گفت: 87 هزار و 500 زایر امسال به حج اعزام می‌شوند و 3 درصد عوامل اجرایی هستند. هر ساله انجام معاینات قبل از حج و اقدامات درمانی حجاج در عربستان بر عهده مرکز پزشکی است.

مرعشی تصریح کرد: شروع معاینات از سال 1402 شروع شده است. فرآیند انتخاب پزشکان از سایت مرکز پزشکی شروع و بعد از مصاحبه تعدادی از پزشکان برای انجام معاینات انتخاب می‌شوند. امسال تمام کسانی که زائران را معاینه می‌کنند به حج مشرف می‌شوند.

او ادامه داد: به ازای هر 600 زائر یک پزشک انتخاب شده تا خدمات بهداشتی و درمانی را ارائه دهند.

مرعشی بیان کرد: بیش از 1450 زائر بالای 8چ سال و 92 نفر زیر 18 سال افراد بین 70 تا 8چ سال 9 هزار 489 نفر هستند. از 82 هزار و164 نفر ثبت نام شده 62 هزار و 142 نفر معاینه شده و 9 هزار 262 نفر در حال بررسی و 9 هزار و 440 نفر معاینه نشده اند. 707 نفر هم به کمیسیون‌های تخصصی ارجاع شده اند. 11 هزار و 320 نفر از زائرانی دیابت دارند و 16 هزار 870 نفر فضای خون دارند. بیماری قلبی 3 هزار 205 نفر و 590 نفر هم بیماری ریوی زائران دیالیزی امسال به حج مشرف نمی‌شوند.

او گفت: تعداد پزشکان حج امسال کاهش پیدا کرده تا حجاج به میزان بیشتری اعزام شوند تا صف طولانی حجاج در انتظار کاهش یابد. 425 نفر بودند امسال 380 نفر کادر پزشکی اعزام می‌شوند. همانند سال گذشته ارائه خدمات در مکه در پلی کلینیک 65 تختخوابی مجهز و 5 درمانگاه شبانه روزی ارائه می‌شود. در محل‌های اسکان زائران هم مطب 8 ساعته دایر است و دارو‌ها با پرواز مستقیم از تهران به عمره ارسال می‌شود.

مرعشی تصریح کرد: عمره از 3 اردیبهشت آغاز می‌شود و تا 4 ذی القعده دارو‌ها اعزام می‌شود و تیم پزشکی با زائران اعزام می‌شود. دارو‌های حج عمره با زائران ارسال می‌شود ولی دارو‌های حج تمتع حجم بیشتری دارد و فرآیند زمان بری دارد.

او گفت: سرم‌ها و شربت‌ها از عربستان خریداری می‌شود و سایر اقلام دارویی خریداری شده و در حال بسته بندی است. بر اساس مصرف سال‌های گذشته و نیاز سنجی انجام شده و فارماکوپه دارویی تجهیزات دارویی ارسال می‌شود. دارو‌های ممنوعه همانند حج سال‌های گذشته است. دارو‌های خاص بیماران با نسخه انگلیسی همراه حجاج باشند تا در فرودگاه مقصد دچار مشکل نشوند.

او بیان کرد: واکنس اجباری حج امسال مننژیت است و کرونا و آنفلوآنزا و تب زرد برای حجاج ایرانی الزامی نیست. این واکنس توسط هلال احمر تهیه و در تمام کشور توزیع شده است و تزریقات باید تا دو هفته قبل از اعزام زائران تزریق شوند.

او گفت: معاینه فقط 9 هزار نفر از زائران انجام نشده است. استطاعت جسمی 595 نفر تائید نشده است و می‌توانند اعتراض کنند.

مرعشی تصریح کرد: بر اساس نظرات کارشناسان فرهنگستان علوم پزشکی جمع بندی شد که حجاج دیالیزی با توجه به بررسی‌های علمی و فقهی به عربستان اعزام نشوند. خانم‌هایی که کودک شیر خوار زیر 1 سال دارند نیز امسال به دلیل در خطر قرار گرفتن نوزاد اعزام نمی‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون