ضرورت افزایش مشوقهای نوسازی برای تجمیعهای بزرگ مقیاس
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران بر ضرورت افزایش مشوق های نوسازی برای تجمیعهای بزرگ مقیاس تأکید کرد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران بر ضرورت افزایش مشوق های نوسازی برای تجمیعهای بزرگ مقیاس تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، کاوه حاجی علیاکبری در جلسهای که با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، به اصلیترین چالشهای نوسازی اشاره و عنوان کرد: سازمان نوسازی 4 راهبرد توسعه محله، بازآفرینی عرصههای ناکارآمد شهری، تأمین مسکن استطاعت پذیر و مدیریت همکارانه را در دستور کار خود قرار داده است.
علی اکبری با اعلام اینکه سازمان نوسازی در سال گذشته با پیگیریهای مستمر موفق به اخذ آرا مثبت برای 300 پلاک فاقد سند در بافتهای فرسوده شده است، به مشکلات ثبتی و حقوقی املاک در بافتهای فرسوده اشاره و طولانی بودن فرآیند بررسی پروندهها در هیأتهای تعیین تکلیف را به عنوان یکی از چالشهای نوسازی عنوان کرد و بر ضرورت اصلاح سازوکارهای موجود در خصوص املاک فاقد سند تأکید کرد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به مصوبه سال 1397 هیأت وزیران در خصوص تخفیف و تقسیط هزینه انشعابات در بافتهای فرسوده، گفت: علیرغم گذشت 4 سال از مصوبه مذکور، این موضوع هنوز عملیاتی نشده است.
علی اکبری با تأکید بر ضرورت در نظر گرفتن مشوقهای ویژه برای نوسازیهای بلوکی، خاطرنشان کرد: در بحث تجمیع پلاکهای ریزدانه، به ازای اضافه شدن هر تک پلاک به فرآیند تجمیع، مسائل و پیچیدگیها بهصورت تصاعدی افزایش پیدا میکند و اگر حمایت از نوسازی محله و اجرای پروژههای تجمیعی بزرگ مقیاس برای ما حائز اهمیت است، باید ابزارهای لازم به ویژه بازنگری در برخی از الزامات قانونی را برای این امر مهیا کنیم.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به نامگذاری سال 1401 به عنوان سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، یادآور شد: بازآفرینی کارخانه سیمان ری در دستور کار سازمان نوسازی قرار گرفته و سازمان در نظر دارد محلی را در این کارخانه برای استقرار شرکتهای دانش بنیان اختصاص دهد و از استارتاپ ها و شرکتهای دانش بنیان فعال در موضوعات شهری حمایت کند.
محمد آئینی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری نیز پس از بازدید از پروژه نوسازی تجمیع 50 پلاک محله تختی در منطقه 12، در سازمان نوسازی شهر تهران حضور یافت و به ارائه نکاتی برای پیشبرد هر چه بهتر اقدامات نوسازی پرداخت.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری در این جلسه ضمن تأکید بر ضرورت توجه به اصل نوسازی، به مخاطرات سکونت در خانههای ناپایدار اشاره و عنوان کرد: طبق سرشماری سال 1395، 2 میلیون و 555 هزار پلاک ناپایدار در کشور وجود دارد که 10 میلیون نفر در آنها سکونت دارند و در هنگام وقوع زلزله تبدیل به گور جمعی خواهد شد.
آئینی با بیان اینکه محله قرمز، تنها به محلهای که دارای آسیبهای اجتماعی است، اطلاق نمیشود، تصریح کرد: محله قرمز جایی است که جان انسانها در آنجا در معرض خطر قرار دارد و ضروری است اقدامات نوسازی در این محلهها، در صدر برنامهها و پیش از دغدغههایی چون کف سازی، بدنه سازی، آسفالت و... مورد توجه قرار گیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت تأمین مسکن برای جوانان و ضرورت تحقق نوسازی سالانه 150 هزار واحد در بافتهای فرسوده، اظهار کرد: انتظار میرود سالانه بر ظرفیت نوسازی افزوده شود.
آئینی با اشاره به تأکید نوسازی محلهای با رویکرد حمایت ویژه از توسعه گران در سند تحول، بر اهمیت تدوین بسته جامع تشویقی نوسازی با اولویت توسعه گران تأکید کرد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با بیان اینکه نوسازی محله، صرفاً نوسازی مسکن نیست و اقداماتی چون توسعه فضاهای عمومی، احداث مراکز محله، میدانگاهها و... را در بر میگیرد، متذکر شد: معتقد هستیم تحول در نوسازی بافتهای فرسوده، با نوسازی محله صورت میگیرد؛ لذا ضروری است تعریف جامع، منطقی و تحقق پذیری از نوسازی محله تدوین و ارائه شود.
آئینی متذکر شد: در بحث تدوین بسته تشویقی نوسازی، تسهیلات و مشوقهای در نظر گرفته شده برای نوسازی محله، نوسازی بلوک، تجمیع و نوسازی تک پلاک متفاوت خواهد بود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به فاصله طبقاتی شمال و جنوب شهر، عنوان کرد: موضوع دیگری که باید پیگیری شود، بحث معین سازی است؛ یعنی محلات برخوردار، معین و حامی محلات کم برخوردار شوند و در این زمینه سازمان نوسازی میتواند با آموزش گروههای جهادی متشکل از کارشناسان شهر ساز، معمار، جامعه شناس و... باعث جلب مشارکت خیرین و گروههای جهادی برای ورود به جریان نوسازی، رفع نیازهای معیشتی، کاهش فاصله طبقاتی و ایجاد هم پیوندی میان این محلات شود.
آئینی در ادامه بر ضرورت ایجاد انگیزه، اعتمادسازی و الزام قانونی برای پیشبرد و تحقق اهداف بازآفرینی تأکید کرد.