ضرورت بازخوانی کتاب «طرحی کلی اندیشه اسلامی» مقام معظم رهبری از نگاه حجت الاسلام قنبریان + صوت سخنرانی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی» در قرآن که توسط مقام معظم رهبری در سال 1353 نوشتهاند ضرورت دارد تا به آن پرداخته شود و در ماه رمضان بهار قرآن بهانه خوبی برای این امر است. از دلایل ضرورت پرداختن به آن میتوان به دو مورد اشاره کرد یکی از آنها محتوا و مضمون است و دیگری کسی که آن را به نگارش درآورده است. مقدمهای که مقام معظم رهبری در مورد آن نوشته در واقع...
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی» در قرآن که توسط مقام معظم رهبری در سال 1353 نوشتهاند ضرورت دارد تا به آن پرداخته شود و در ماه رمضان بهار قرآن بهانه خوبی برای این امر است. از دلایل ضرورت پرداختن به آن میتوان به دو مورد اشاره کرد یکی از آنها محتوا و مضمون است و دیگری کسی که آن را به نگارش درآورده است.
مقدمهای که مقام معظم رهبری در مورد آن نوشته در واقع چکیدههاییست که خود ایشان به مردم میداده و بعدا آنها را منتشر کردهاست. در آن چکیده سه ویژگی برشمرده شده که امروز به کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی» رسیده است.
ویژگی اول اینکه اسلام را به صورت یک مسلک اجتماعی و جمعی معرفی میکند. ویزگی دومی که در این کتاب برشمرده شده است اینکه اسلام به عنوان مسلکی که دارای اصول منسجم ویک آهنگ است بیان میشود. بسیاری نگاه متجزی به اسلام دارند که این فقد نگاه سیستماتیک به دین مبین اسلام است. ویژگی سومی که مقام معظم رهبری برمیشمارد مبتنی بودن درک کلیت اندیشه اسلامی بر قرآن کریم است و در اینجا مقام معظم رهبری از اسلام شناسانی که محدود به استباطهای شبه عقلی یا روایات ظنی است اما منبع اصلی دین اسلام یعنی قرآن در آن کمرنگ است. ایشان تا آنجا نگران است که فهم اسلام بدون قرآن اتفاق بیفتد.
ادامه سخنان حجت الاسلام قنبریان در مورد «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» را بشنوید...