جمعه 28 اردیبهشت 1403

ضرورت هم‌زمانی رشد تولید و مهار تورم برای جلوگیری از رکود

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
ضرورت هم‌زمانی رشد تولید و مهار تورم برای جلوگیری از رکود

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی سازمان برنامه و بودجه، محمد فرش‌کاران رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه تورم در واقع نوعی مالیات پنهان و به نفع اقشار خاص و به ضرر قشر عمده مردم است، اظهار کرد: تورم و رکود مشکلات ساختاری اقتصاد ایران هستند.

وی با اشاره به شعار سال به راهکارهای مهار تورم و رشد تولید اشاره کرد و گفت: مسئله بسیار مهم تعیین ظرفیت تولید است. اگر تولید قادر به پاسخ به نیاز بازارهای داخلی و بین‌المللی خود باشد و با ارزآوری خارجی و گردش سرمایه داخلی به پایه پولی و مالی ثبات دهد، ارزش پول ملی افزایش می‌یابد. وقتی ارزش پول تقویت شود، توانمندی و قدرت خرید آحاد جامعه بالا می‌رود و ضمن کنترل تورم، تولید می‌تواند از رکود خارج شود.

فرش‌کاران افزایش تولید در بخش‌های مختلف اقتصادی را برای مهار تورم و افزایش درآمد ملی مهم دانست و گفت: هرگاه رشد اقتصادی یا تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور افزایش یابد، توان اقتصادی و سرانه درآمدی کشور ارتقا یافته و سطح عمومی قیمت‌ها کاهش می‌یابد و به عبارت دیگر تورم مهار می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی، با بیان اینکه افزایش سطح عمومی قیمت‌ها از چسبندگی خاصی پیروی می‌کند، ادامه داد: جهت کنترل قیمت‌ها به سمت کاهش حتماً باید رشد تولید اتفاق بیفتد تا با افزایش درآمد سرانه آحاد جامعه، میزان تقاضا برای کالاها و خدمات افزایش یابد.

وی سیاست‌های انقباضی به مفهوم کنترل بازار، سیاست‌های پولی و هدفمندکردن تسهیلات بانکی را در مهار تورم مؤثر دانست، افزود: اگر ارتباطات اقتصادی منطقه‌ای و جهانی توان تولید را به بازارها ببرد و تبدیل به ارز شود، این ارز خودبه‌خود در رشد اقتصادی و مهار تورم تأثیر خود را نشان خواهد داد.

فرش‌کاران سیاست‌های ارزی و تثبیت نرخ ارز برای مهار تورم روانی را ضروری دانست و گفت: مهار و کنترل تورم باید در بازه‌های زمانی مشخص پیش رود که لازمه آن تقویت پول ملی، حضور فعال در بازارهای منطقه‌ای و جهانی و ارتباط خوشه‌ای تولیدکنندگان خرد با تولیدکنندگان بزرگ، است.

وی با تأکید بر اینکه مهار تورم و رشد تولید باید به‌صورت هم‌زمان انجام شود افزود: اگر فقط مهار تورم را در نظر آوریم و به رشد تولید توجه نکنیم عارضه رکود، اقتصاد کشور را آزار خواهد داد و منجر به تشدید بیکاری و ناهنجاری‌های اجتماعی و بالارفتن هزینه‌های دولت خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی در عین حال تصریح کرد: البته این اصلاحات تنها با شعار قابل ایجاد نیست، بلکه لازم است در مسیری که مقام معظم رهبری مشخص کرده‌اند با اهتمام تمام پیش رفته و اقدامات عملی مؤثری صورت گیرد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

سازمان برنامه و بودجه کشور

مهار تورم بیکاری و رشد تولید این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
ضرورت هم‌زمانی رشد تولید و مهار تورم برای جلوگیری از رکود 2