یک‌شنبه 2 شهریور 1404

طالبان و ازبکستان توافق نامه امضا کردند + جزئیات

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
طالبان و ازبکستان توافق نامه امضا کردند + جزئیات

اقتصادنیوز: شرکت برق افغانستان (برشنا) اعلام کرد بر اساس چهار قرارداد تازه با ازبکستان، برق یازده ولایت افغانستان تأمین خواهد شد و ظرفیت برق کابل نیز به 1500 مگاوات افزایش می‌یابد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، شرکت برشنا با انتشار بیانیه‌ای از امضای چهار قرارداد بزرگ انتقال و توزیع برق با شرکت‌های وابسته به وزارت انرژی ازبکستان خبر داد و اظهار داشت که بر اساس این توافق‌ها، برق ولایات کابل، قندهار، بغلان، ننگرهار، لغمان، لوگر، خوست، پکتیا، پکتیکا، غزنی و زابل تأمین خواهند شد.

جزئیات این قراردادها شامل پروژه خط انتقال 500 کیلوولت «سرخان - دشت‌الوان»، توسعه ایستگاه برق «دشت‌الوان»، خط انتقالی 220 کیلوولت «کابل - ننگرهار» و ایستگاه برق «شیخ‌مصری» در ننگرهار است.

این بیانیه تاکید کرده است که با اجرای این پروژه‌ها، ظرفیت تولید و توزیع برق کابل به حدود 1500 مگاوات افزایش می‌یابد.

این در حالی است که بسیاری از شهروندان در ولایات مختلف افغانستان همچنان از کمبود و ناپایداری برق شکایت دارند.

افغانستان برای تأمین نیاز انرژی خود به شدت به واردات برق از کشورهای همسایه وابسته است. حدود 70 درصد برق این کشور از ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ایران وارد می‌شود. قرارداد تأمین برق با ازبکستان در سال‌های گذشته چندین بار تمدید شده، اما همواره با مشکلات مالی و بدهی‌های برشنا همراه بوده است.

با وجود وعده‌های طالبان برای بهبود شبکه توزیع، کمبود زیرساخت‌ها و افزایش تقاضا باعث شده است خاموشی‌های طولانی‌مدت به یک چالش جدی برای شهروندان تبدیل شود.

به گفته کارشناسان، اگرچه پروژه‌های تازه می‌تواند بخشی از مشکل را حل کند، اما نیاز به سرمایه‌گذاری کلان در تولید داخلی برق، به‌ویژه انرژی آبی و تجدیدپذیر، همچنان حیاتی است.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید