یک‌شنبه 4 آذر 1403

طرح جدید و خبرساز دولت برای دختران در مدارس

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
طرح جدید و خبرساز دولت برای دختران در مدارس

قرارگاه جدید در دولت سیزدهم رونمایی شد؛ این بار در وزارت آموزش‌وپرورش. مشاور رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور از تشکیل قرارگاه کوثر با هدف آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ایفای نقش همسری و مادری خبر داد

قرارگاه جدید در دولت سیزدهم رونمایی شد؛ این بار در وزارت آموزش‌وپرورش. مشاور رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور از تشکیل قرارگاه کوثر با هدف آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ایفای نقش همسری و مادری خبر داد

وزارت آموزش‌وپرورش از برنامه جدید خود رونمایی کرد؛ ایجاد قرارگاه کوثر برای تربیت دانش‌آموزان در نقش همسری

دغدغه این روزهای متولیان آموزش‌وپرورش تغییر باور دانش‌آموزان و آماده کردن آنها برای تشکیل خانواده است. اظهارات مقامات آموزشی و تصمیماتی که در این مورد گرفته‌اند، مهر تائیدی بر این ادعاست

آموزش مذهبی در مدارس به امسال و حتی این دولت محدود نمی‌شود. این موضوع قدمتی دیرینه دارد. پیش از انقلاب 57 هم آموزه‌های دینی در مدارس جایگاه خود را داشت، اما پس از انقلاب از اهداف مهم این وزراتخانه شد. در همین راستا، تغییرات بنیادی در نوع آموزش، محتوای کتب درسی و... صورت گرفت.

با روی کار آمدن یوسف نوری در وزارت آموزش‌وپرورش، این رویکرد با جدیت بیشتری دنبال شد؛ به ویژه بعد از حضور پررنگ دانش‌آموزان در اعتراضات.

اخیرا وزیر آموزش‌وپرورش گفت: «اگر باور تغییر کرد، رفتار هم تغییر می‌کند و این لایه عمیق باید در آموزش‌وپرورش جدی‌تر گرفته شود.» راهکار یوسف نوری برای تغییر باور دانش‌آموزان، ارتباط بیشتر مدارس با مسجد و نهادهایی مانند حوزه علمیه، تغییر کتب درسی و... است.

حالا هم مشاور رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور از تاسیس قرارگاه کوثر با هدف آماده‌سازی دانش‌آموزان برای نقش همسری و مادری خبر داد. قرارگاهی که به گفته شهره صادقی، به همت وزیر آموزش‌وپرورش و پیگیری رئیس سازمان نوسازی مدارس تشکیل شده است.

رونمایی از طرح جدید با نتیجه کودک همسری

صادقی گفت: «کارگروه کوثر با هدف برقراری عدالت تربیتی در حوزه دانش‌آموزان دختر، انسجام خواهران و دختران جهادی برای شناسایی و حل مسائل تعلیم و تربیت با رویکرد انقلابی و جهادی تشکیل شده است.»

محمدرضا نیک‌نژاد، کارشناس حوزه آموزش به تجارت‌نیوز می‌گوید: «بخشی از جامعه تحت تاثیر این تبلیغات قرار می‌گیرد. این نوع طرح‌ها موجب افزایش کودک همسری در مناطق محروم می‌شود. در واقع کسانی که به لحاظ اقتصادی و فرهنگی ضعیف هستند، قربانی این نوع طرح‌ها هستند.»

این کارشناس ادامه می‌دهد: «ادامه کودک همسری و قتل‌های ناموسی نشان می‌دهد که دست کم با مردسالاری و این‌گونه نگاه مقابله نمی‌شود.»

گفتنی است بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران، طی سال‌های 1396 تا 1400، 32 هزار و 524 دختر کمتر از 15 سال ازدواج کردند.

ضمن آن‌که مرکز آمار ایران به صورت مشخص آمار ازدواج دختران 15 تا 18 ساله را منتشر نمی‌کند. دسته‌بندی بعدی این مرکز 15 تا 19 سال است که مشخص نیست چند نفر از آنها در سن زیر 18 سال ازدواج کرده‌اند. به نظر می‌رسد یک فرار آماری از موضوع کودک همسری در کشور باشد

هم اکنون دیگران می خوانند 5 اسفند 1401 - 07:40

بیشتر بخوانید

طرح جدید و خبرساز دولت برای دختران در مدارس 2