جمعه 9 آذر 1403

طرح مجوز تدریس برای دانشجویان دکتری علم و صنعت

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
طرح مجوز تدریس برای دانشجویان دکتری علم و صنعت

طرح مجوز تدریس برای دانشجویان دکتری‌، اصلاح آیین‌نامه پذیرش دانشجویان دکتری و درخواست کاهش هزینه‌های پژوهشی دانشجویان از جمله موارد مطروحه در نشست هم اندیشی دانشجویان دکتری علم و صنعت بود.

طرح مجوز تدریس برای دانشجویان دکتری‌، اصلاح آیین‌نامه پذیرش دانشجویان دکتری و درخواست کاهش هزینه‌های پژوهشی دانشجویان از جمله موارد مطروحه در نشست هم اندیشی دانشجویان دکتری علم و صنعت بود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علم و صنعت، نشست هم‌اندیشی دانشجویان مقطع دکتری با رئیس دانشگاه، با حضور اعضای هیات رئیسه و روسای دانشکده‌ها و در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) برگزار شد. در این نشست، مسایل آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و فرهنگی، توسط دانشجویان مطرح شد و مسئولان مربوطه به آنها پاسخ دادند.

در ابتدای این نشست، دکتر طالبی توتی مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه علم و صنعت، توضیحاتی اجمالی در خصوص آیین‌نامه‌ها و مقررات تحصیلی مربوط به دانشجویان مقطع دکتری ارایه کرد و با اشاره به اینکه از شحدود دو هفته قبل از طریق ایمیل، نقطه‌نظرات دانشجویان و نکات مد نظر آنها دریافت و بنا بر حوزه‌های کاری، دسته‌بندی و به معاونان مربوطه جهت پیگیری و پاسخگویی، تحویل شده است؛ از بازبینی آیین‌نامه دکتری و تغییرات آن خبر داد.

پس از آن، دکتر انبیاء رئیس دانشگاه علم و صنعت، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری نشست با دانشجویان دکتری و با تاکید بر اینکه دانشگاه، به این دانشجویان به چشم هیات علمی آینده نزدیک خود می‌نگرد، پیشنهاد کرد این نشست‌ها در هر نیمسال یک بار برگزار شود. وی با اشاره به شعار دانشگاه مبنی بر توسعه فناوری و تعاملات صنعتی و تاکید بر وجود ظرفیت‌های علمی بی‌شمار در دانشگاه، تصریح کرد: این آن چیزی است که دانشگاه را در بخش‌های مختلف، توانمند و کشور را نجات می‌دهد.

انبیاء تصریح کرد: تلاش داریم دانشگاه را به سمت کارآفرینی دانش‌بنیان ببریم و تحولی در نظام آموزشی خود ایجاد کنیم به این معنا که دانشجویان ما بیشتر صاحب مهارت شوند. در همین راستا در تغییرات آیین‌نامه دکتری، به ارتباط با صنعت و کیفیت مقالات، نگاه ویژه شده است.

رئیس دانشگاه با ذکر این موضوع که بخشی از دغدغه‌ها و کمبودهای فعلی دانشجویان دکتری، دریافت شده و می‌دانیم، گفت: قول می‌دهیم به هر میزانی که در توان و ظرفیت دانشگاه باشد، در جهت رفع کمبودها و اصلاح امور، تلاش کنیم.

وی افزود: برنامه‌ریزی برای کمک به معیشت دانشجویان دکتری را از راه‌های گوناگون اعم از حق‌التدریس و مشارکت در پروژه‌های معاونت پژوهشی پیگیر هستیم.

در ادامه نشست، دکتر دلیری معاون آموزشی و دکتر یونسیان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت، به تبیین برنامه‌ها و اقدامات انجام شده در این دو حوزه برای دانشجویان دکتری پرداختند. طرح مجوز تدریس برای دانشجویان دکتری که امتحان جامع داده‌اند و اصلاح آیین‌نامه پذیرش دانشجویان دکتری و استعداد درخشان از جمله مواردی بود که دکتر دلیری به آنها اشاره کرد.

یونسیان نیز با اشاره به ارتقای رتبه دانشگاه در نتایج اعلام شده یک ماه اخیر سه نظام رتبه‌بندی بین‌المللی و همچنین ISC، کسب جایگاه دوم دانشگاه‌های صنعتی کشور را نتیجه تلاش همه اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانست و ضمن اشاره به رشد بیش از 100 درصدی رقم قراردادهای صنعتی در شش ماهه اول سال جاری نسبت به سال 1400، در خصوص تدارک برنامه‌های متنوع یک ماهه جشنواره پژوهش و فناوری امسال دانشگاه و در رأس آن، افتتاح پارک علم و فناوری دانشگاه توضیحاتی ارایه کرد.

در ادامه این نشست، تعدادی از دانشجویان حاضر در جلسه، به طرح مشکلات و مسائل تحصیل خود و پیشنهاداتی برای حل مسایل و پیشبرد اهداف دانشگاه پرداختند که هیات رئیسه دانشگاه در مورد برخی از آنها پاسخ و در خصوص برخی قول پیگیری دادند.

در این جلسه مقرر شد گزارش اقدامات دانشگاه و نتایج حاصله در زمینه حل مجموع مسایل مطرح شده توسط دانشجویان (مکتوب از طریق ایمیل و یا شفاهی)، در نشست بعدی هیات رئیسه با دانشجویان دکتری ارایه و مطالبات بعدی آنان استماع شود.

گفتنی است کمک به حل مشکلات معیشتی، خوابگاه متاهلی، کاهش هزینه‌های پژوهشی، ارتقای امکانات آزمایشگاهی و برگزاری جلسه هیات رئیسه با دانشجویان هر دانشکده به تفکیک رشته، از جمله موارد مورد درخواست دانشجویان دکتری در این جلسه بود. پس از پایان جلسه نیز دکتر سعیدی گوگرچین (معاون دانشجویی) به همراه تعدادی دیگر از مسئولان، برای پاسخگویی به سوالات دانشجویان در سالن باقی ماندند و شنونده مشکلات و مطالبات آنها برای بررسی و پیگیری رفع آن شدند.