پنج‌شنبه 13 اردیبهشت 1403

طولانی ترین رمان های جهان

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
طولانی ترین رمان های جهان

امروزه برای خواندن کتاب های قطور به تمرکز و انگیزه زیادی نیاز داریم، به همین خاطر خواندن رمان‌های طولانی کار هرکسی نیست. اما اگر شما از کتاب‌خوان‌های قهار هستید، تا پایان این نوشته با ما همراه باشید. ما در این نوشته قصد داریم 9 مورد از طولانی ترین رمان های جهان را (براساس تعداد کلمات و تعداد صفحات) به شما معرفی کنیم.

ما در دوره ای زندگی می‌کنیم که تغییرات بسیار سریع است. «اینترنت» و زندگی مدرن دامنه توجه خیلی از ما را تغییر داده است و افراد دیگر مثل گذشته خواستار مطالعه یا توجه به مطالب طولانی نیستند. امروزه برای خواندن کتاب های قطور به تمرکز و انگیزه زیادی نیاز داریم، به همین خاطر خواندن رمان‌های طولانی کار هرکسی نیست. اما اگر شما از کتاب‌خوان‌های قهار هستید، تا پایان این نوشته با ما همراه باشید. ما در این نوشته قصد داریم 9 مورد از طولانی ترین رمان های جهان را (براساس تعداد کلمات و تعداد صفحات) به شما معرفی کنیم.

9. پسر پونی، اثر کالکی کریشنامورتی Ponniyin Selvan/The Son of Ponni

این رمان در دهه 50 میلادی منتشر شد. «پسر پونی» حدود 900 هزار کلمه دارد و یکی از طولانی ترین رمان های جهان است که در 5 جلد چاپ شده است. این رمان تاریخی در اصل به زبان تامیلی نوشته شده است، زبانی که در جنوب هندوستان و سریلانکا رواج دارد. «پسر پونی» داستان یکی از پادشاهان «دودمان چولا» به نام «آرول‌موژی ورمن» (Arulmozhivarman) را روایت می‌کند که در قرن دهم و یازدهم می‌زیسته است. «کالکی کریشنامورتی» (Kalki Krishnamurthy) طی 3 سال و 6 ماه این داستان را نوشت و احتمالا برای خواندن این کتاب نیز تقریبا همین‌قدر زمان نیاز خواهیم داشت.

*س_8. کلیدر، اثر محمود دولت‌آبادی؛ یکی از طولانی ترین رمان های جهان_س* *س_Kelidar_س*

35 سال پیش، یکی از رمان های معروف فارسی به چاپ رسید. «کلیدر» داستان یک خانواده کرد در سبزوار خراسان را روایت می‌کند. این کتاب 950هزارکلمه‌ای اتفاقاتی را شرح می‌دهد که پس از جنگ جهانی دوم برای این خانواده رخ داده است. شخصیت‌های اصلی داستان درگیر دشمنی و خصومت میان طایفه‌ها و اطرافیان‌شان شده‌اند و دوران مهمی در تلاطم‌های سیاسی ایران به حساب می‌آید. محمود دولت آبادی 15 سال زمان برای نوشتن این کتاب صرف کرد. خوشبختانه مردم این کتاب را دوست داشتند؛ وگرنه برای نویسنده چیزی جز هدردادن وقت نبود.

*س_7. یوسف و برادرانش، اثر توماس مان_س* *س_Joseph und seine Brder/Joseph and his Brothers_س*

این کتاب اثر «توماس مان» (Thomas Mann) نویسنده آلمانی است. «یوسف و برادرانش» یک کتاب چندجلدی حماسی بود که در میانه جنگ جهانی دوم در سال 1943 و در سوئد منتشر شد. این رمان بازگویی داستان‌های معروف کتاب مقدس (از یعقوب تا یوسف) 1300 سال پیش از میلاد است که در یک متن تاریخی و دوره امارنه در مصر رخ داده است. نوشتن این کتاب 1500صفحه‌ای و کامل‌شدن چهار بخش آن، 16 سال طول کشید.

*س_6. کلاریسا یا سرگذشت یک زن جوان، اثر ساموئل ریچاردسون_س* *س_Clarissa, or, the History of a Young Lady_س*

این کتاب نمونه بارز رمان‌های سبک مکاتبه‌ای است. چنین کتاب‌هایی شامل چندین مدرک مثل نامه یا دفترچه‌خاطرات روزانه می‌شود. «کلاریسا» با داشتن حدود 985 هزار کلمه، رمان انگلیسی معروفی است که در سال 1748 منتشر شد. نویسنده این کتاب، «ساموئل ریچاردسون» (Samuel Richardson)، به‌عنوان پدر رمان تحلیلی شناخته می‌شود. او داستان غم‌انگیز دختر جوانی را نوشته که تحت فشارهای ناعادلانه خانواده‌اش قرار گرفته است. اجازه دهید با شما صادق باشیم: اگر قرار است کتابی با حدود یک میلیون کلمه را بخوانیم، ای کاش حداقل با پایانی خوش روبه‌رو می‌شدیم.

*س_5. نبرد من، اثر کارل اوه کناسگور_س* *س_Min Kamp/My Struggle_س*

نگران نباشید! منظورمان کتابی نیست که «آدولف هیتلر» با همین نام نوشته است؛ بلکه از شش جلد کتاب 1میلیون‌کلمه‌ای با سبک زندگی‌نامه‌ای به قلم «کارل اوه کناسگور» (Karl Ove Knausgrd) حرف می‌زنیم. «نبرد من» بین سال‌های 2009 تا 2011 منتشر شد و یکی از مشهورترین آثار این نویسنده نروژی است. لحن صادقانه و جزئیاتی که کناسگور در اشاره به دوستان، خانواده و «تجربه بی‌اخلاقی‌ها و تحقیرها در زندگی شخصی‌اش» به کار برده است، چنان بود که باعث شد همسر او دچار فروپاشی عصبی شود. تا به امروز، آمار فروش این کتاب فقط در نروژ حدود نیم میلیون نسخه بر‌آورد شده است.

*س_4. رؤیای تکه کاغذها، اثر آرنو اشمیت_س* *س_Zettels Traum/Bottoms Dream_س*

این کتاب یکی از عجیب‌ترین کتاب‌های تاریخ است. داستان شکل‌گیری ایده نوشتن آن نیز بسیار جالب است. «آرنو اشمیت» (Arno Schmidt) و «هانس وولشلگر» (Hans Wollschlger) پروژه‌ای داشتند که قرار بود آثار «ادگار آلن پو» (Edgar Allan Poe)، نویسنده انگلیسی را به زبان آلمانی ترجمه کنند. در حین انجام این کار، اشمیت تصمیم گرفت نوشتن رمانش را آغاز کند. او می‌خواست درباره مشکلات ترجمه آثار آلن پو به زبان آلمانی بنویسد. نتیجه کار کتابی با 1 میلیون و 100 هزار کلمه شد که در اندازه‌ای بزرگ‌تر از 30×40 سانتی‌متر چاپ شد. هر صفحه از این کتاب شامل سه ستون بود: در ستون میانی، رویدادها و گفت‌وگوهای شخصیت‌های داستان نقل شده است؛ در ستون سمت چپ، نقل‌قول‌هایی از آلن پو و در سمت راست نیز ایده‌ها و تراوشات ذهنی شخصیت اصلی داستان نوشته شده است.

*س_3. مرد بدون خاصیت، اثر روبرت موزیل_س* *س_Der Mann ohne Eigenschaften/The Man Without Qualities (1774 صفحه)_س*

این رمان در سه جلد به زبان آلمانی چاپ شد و «داستانی از ایده‌ها» است که در چند روز پایانی پادشاهی اتریش مجارستان در سال 1913 رخ می‌دهد. «روبرت موزیل» (Robert Musil) به درون‌مایه‌های مهم انسانی ازجمله حقیقت، عقیده، اجتماع و ایده‌ها اشاره کرده است. او به روش‌های مختلف موفق به پیش‌بینی مشکلات اروپا بعد از سال 1918 شده است. متأسفانه این رمان هرگز کامل نشد. موزیل پیش از اتمام نوشتن داستانش از دنیا رفت و نتوانست پایان مناسبی برای آن تنظیم کند. او برای نوشتن این کتاب 13 سال زمان صرف کرد. جلد سوم «مرد بدون خاصیت» را همسرش به‌صورت ناتمام و پس از مرگ او منتشر کرد. یادداشت‌ها و طرح‌های موزیل برای پیشبرد داستان، به این جلد از کتاب پیوست شده است.

*س_2. در جست‌وجوی زمان ازدست‌رفته، اثر مارسل پروست_س* *س_A la recherche du temps perdu/In Search of Lost Time_س*

این کتاب در فهرست رکوردهای جهانی گینس به‌عنوان طولانی‌ترین رمان به ثبت رسیده است. «در جست‌وجوی زمان ازدست‌رفته» شاهکار «مارسل پروست» (Marcel Proust) دارای 1 میلیون و 300 هزار کلمه است که در 13 جلد چاپ شده است (نسخه فارسی آن در 7 جلد ترجمه شده است). موضوع آن (حافظه غیرارادی) بارها حین شرح زندگی نویسنده از کودکی تا بزرگ‌سالی‌اش تکرار می‌شود. این کتاب بین سال‌های 1913 تا 1927 منتشر شد و برای بسیاری از آثار بعد از خودش در قرن بیستم الهام‌بخش بود. بسیاری از محققان برجسته، «در جست‌وجوی زمان ازدست‌رفته» را یکی از تعاریف رمان‌نویسی مدرن می‌دانند. خلاصه کلام: کتابی بسیار طولانی اما خوب.

*س_1. آرتامن / کوروش بزرگ، اثر ژرژ دو سکودری و مادلن دو سکودری_س* *س_Artamne/Cyrus the Great_س*

این داستان بلند به قلم «مادلن دو سکودری» (Madeleine De Scudry) و برادرش «ژرژ دو سکودری» (Georges de Scudry)، بلندترین داستان بلند به زبان فرانسوی است و 2 میلیون و 100 هزار کلمه در 10 جلد دارد. «آرتامن» در قرن 17 میلادی در 10 جلد به چاپ رسید. این کتاب نمونه بارز سبک «رمان قهرمانانه» و به‌خصوص رمان رمانتیک است. اضافه‌شدن مدام پیچش‌های داستانی هیجان را در مخاطب برمی‌انگیزد. باوجود حجم زیاد این کتاب، «کورش بزرگ» در زمان خودش بسیار محبوب بود. با این حال، به‌دلیل طولانی‌بودن بیش از حد «کورش بزرگ»، دیگر دوباره چاپ نشد تا اینکه در پروژه‌ای آکادمیک، دسترسی آنلاین به این کتاب فراهم شد. حالا دیگر بهانه‌ای برای نخواندن این کتاب وجود ندارد.

طولانی ترین رمان های جهان 2
طولانی ترین رمان های جهان 3
طولانی ترین رمان های جهان 4
طولانی ترین رمان های جهان 5
طولانی ترین رمان های جهان 6
طولانی ترین رمان های جهان 7
طولانی ترین رمان های جهان 8
طولانی ترین رمان های جهان 9