چهارشنبه 16 آبان 1403

ظرفیت استارتاپ‌های بخش کشاورزی در آران و بیدگل استفاده شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ظرفیت استارتاپ‌های بخش کشاورزی در آران و بیدگل استفاده شود

کاشان - ایرنا - فرماندار آران و بیدگل گفت: نباید از نقش موثر استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان غافل شویم چرا که با حضور هوشمندانه این واحدهای فناور، شاهد تحقق هرچه سریع‌تر توسعه پایدار کشاورزی و دامداری در منطقه و کشور هستیم.

اسماعیل بایبوردی روز چهارشنبه در نشست کارگروه کشاورزی و منابع طبیعی آران و بیدگل بیان کرد: رفع موانع تولید و تسهیل‌سازی مقررات مزاحم، تقویت دانش و ظرفیت‌های فناوری بخش کشاورزی می‌تواند به جهش تولیدات کشاورزی و دامداری در این شهرستان کمک کند.

وی خواستار تقویت زمینه‌های حضور حداکثری سرمایه‌گذاران در گردشگری، تولید محصولات دانش‌بنیان، صنعت، معدن، تجارت، کشاورزی و خدمات در راستای تحقق جهش تولید شد در آران و بیدگل شد و افزود: برنامه‌ریزی در حوزه کشاورزی این شهرستان رفتن به سمت ترویج کشت گلخانه‌ای است که تنها راه مقابله با کم آبی و افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی به شمار می‌رود.

فرماندار آران و بیدگل کشت گیاهان دارویی، زعفران و پسته را با توجه به شرایط اقلیمی آران و بیدگل به صرفه دانست و اضافه کرد: تولید سالانه زعفران شهرستان در شرایط کنونی 40 کیلوگرم است که تلاش می‌شود، تولید زعفران و گیاهان دارویی کم‌آب‌بر به 400 کیلوگرم تا سال 1404 برسد.

وی از آب و خاک به عنوان 2 محدودیت بزرگ بخش کشاورزی این شهرستان 100 درصد کویری و ماسه‌ای نام برد و یادآور شد: اجرای روش‌های آبیاری نوین و تجمیعی در سطح 600 هکتار از زمین‌های کشاورزی در سال گذشته از جمله اقدام‌های در بخش کشاورزی در راستای این محدودیت‌ها بوده است.

بایبوردی همچنین به اهمیت بیمه کشاورزی در هنگام بروز بحرانی مانند سیل اشاره کرد و با تاکید بر فرهنگ‌سازی ضرورت استفاده از بیمه کشاورزی، خواستار آسیب‌شناسی علت علاقه‌مند نبودن کشاورزان به این مهم شد.

وی در ادامه با اشاره به بارش‌های بهاره و واردن آمدن خسارت به زمین‌های کشاورزی و باغ‌های پسته، گفت: این خسارت‌ها در بخش کشاورزی آران و بیدگل نزدیک به 380 میلیارد ریال برآورد شده است.

نزدیک به 21 هزار هکتار زمین قابل کشت در شهرستان آران‌وبیدگل وجود دارد که از این میزان، 14 هزار و 500 هکتار زمین زیر کشت قرار دارد.

توجه به دریاچه نمک در راستای جهش تولید

فرماندار آران و بیدگل همچنین به ظرفیت سهم این شهرستان از دریاچه نمک اشاره کرد و یادآور شد: دریاچه نمک با وسعتی حدود 2 هزار و 400 کیلومترمربع یکی از معدن‌های بزرگ کشور به شمار می‌آید.

وی افزود: این دریاچه منبع سرشاری از املاح معدنی است و ارزش تخمینی ذخایر آن به بیش از 20 میلیارد دلار می‌رسد که 41 درصد دریاچه نمک متعلق به شهرستان آران و بیدگل، 28 درصد متعلق به استان قم و باقیمانده (31درصد دیگر) در محدوده استان سمنان است.

بایبوردی یکی از ظرفیت‌های این دریاچه و حوزه آن را ترویج گردشگری طبیعی عنوان کرد و گفت: این منطقه امکان جذب سالانه چندین هزار نفر طبیعت‌گرد داخلی و خارجی را دارد و می‌تواند با ایجاد اشتغال پایدار و تحقق توسعه همه‌جانبه در منطقه، رونق و جهش تولید را رقم بزند.

وی اضافه کرد: باید در راستای تحقق جهش تولید ظرفیت‌های دریاچه نمک شناسایی و با برنامه‌ریزی برای جلب و جذب سرمایه‌گذاری، از ظرفیت‌های بالقوه فوق بهره‌برداری‌های دانش‌بنیان، هوشمندانه و اثربخش به‌عمل آید.

فرماندار آران و بیدگل با اشاره به اثربخشی دریاچه نمک در تولید، اشتغال و کارآفرینی، بر فراهم‌سازی بستر بهره‌برداری از ظرفیت‌های معدنی مواد کمیاب و راهبردی مورد نیاز در صنایع شیمایی و غیرشیمیایی از این منبع تاکید کرد.

وی ادامه داد: این شهرستان از جمله مناطقی است که می‌تواند در حوزه نمک درمانی، خورشید درمانی و ریگ درمانی پذیرای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی باشد.

دریاچه نمک به عنوان میراث با ارزش طبیعی، به طور مشترک به نام سه استان ثبت ملی شده است.

این دریاچه گستره‌ای برابر 55 کیلومترمربع در 35 کیلومترمربع دارد و آسان‌ترین مسیر دسترسی آن از 50 کیلومتری شمال آران‌وبیدگل است.

شهرستان آران و بیدگل با جمعیت بیش از 103 هزار نفر، در فاصله نزدیک به 215 کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

*س_برچسب‌ها_س*